Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

04-03-2013 Aston Villa - Manchester City

Promowane odpowiedzi

Rynek: CS 
Moja propozycja: BACK 0-0
Obecny kurs: 17.00 ( Od reki ) 
Link do rynku na stronie betfair: http://www.betfair.com/exchange/football/market?id=1.108384243
Uzasadnienie:

Obserwując wykresy na BF rynków CS i over'a 2.5 gola doszedłem do wniosków , ze jest to odpowiedni moment na wejscie. Rynek over 2.5 gola nie przekroczył  linii 1.75  za to under 2.5 gola jakby przygotowywał sie do spadku. Rynki CS 0-0 równiez osiągneły juz wysoki poziomo . Z moich obserwacji wynika , ze rynki w/w powinny spadać . Pozostało jeszcze  9 godzin do meczu wiec zobaczymy czy moje przekonania sie potwierdzą. Rynek CS'ów z dobrą płynnością ( 29k ) . 

p.s. czytajac rózne fora bukmacherskie , typy expertów itp. równiez duza ilosc osób popiera mysl o meczu trudnym dla gosci. Ktoś napisał , ze City jest duzo lepszę druzyną która bedzie waliła  głową w mur.  

post-2296-0-81465700-1362394708_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

... no i ładnie poszlo ! szkoda ze w inną strone ... postanowiłem zamknąc ze stratą. 

post-2296-0-96772200-1362399552_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Tak to jest jak się wróży z fusów czy over pójdzie w dół lub w górę. Jakieś obserwacje, że "under 2.5 gola jakby przygotowywał się do spadku".
Na jakiej podstawie takie wnioski? Z jakich Twoich obserwacji wynika to "że rynki powinny spadać"? Z poprzednich meczów? Każdy mecz jest inny.
0-0 osiągnęło wysoki poziom? Przy takich MO i u/o to nawet i kurs 19 na 0-0 się zdarzał.
Życzę dobrze, ale raz wywróżysz spadek, innym razem nie i tak będziesz się kręcić.

Edytowane przez zicoo
Odnośnik do posta

No tak  Grzech  ma rację !!!  za mało rynków obserwowałem azeby strwierdzać czy 0-0 jest w odpowiednim miejscu czy nie . Równiez co wazne to to ze kazdy mecz jest inny czego ja nie brałem pod uwagę. Szczerze mówiąc to chciałem stworzyc schemat zaleznosci kursów i ich spadków .  Teraz widac ze to nie działa . 

Dzieki za odpowiedzi ... 

Odnośnik do posta

Sluchajcie, nie udzielam sie zbyt wiele na forum, ale tym razem postanowilem zabrac glos, bo gram juz od dluzszego czasu na pilce pre, glownie CS, glownie 0-0.
Ciesze sie, ze traderzy dziela sie analizami, probujemy sobie pomagac, dajemy cynk o rynkach, czesto mozna dzieki temu zalapac sie na dobry rynek.
Nie tym razem, ale nie chodzi mi o nic osobistego.
Odpowiedzialem wczesniej w tym temacie, nie by krytykowac tylko podzielic sie doswiadczeniem i pomoc. Tak tez jest i tym razem.

Oto cytaty z 3 ostatnich tematow w dziale rynki tradera:
Duzymi literami chce zwrocic uwage na wyrazenia jakimi sie poslugujemy.

-Tradycyjnie UPATRUJE tu szanse spadku kursu na gospodarzy dzięki gamblerom, ponieważ UWAŻAM że będzie to popularny bet.

-i SADZE, ze w ktoryms momencie to lyknie,
a oddanie tego pozniej po 3,65 NIE POWINNO sprawic wiekszych problemow.

-JAKBY przygotowywał sie do spadku
Z MOICH OBSERWACJI wynika , ze rynki w/w POWINNY spadać . Pozostało jeszcze  9 godzin do meczu wiec zobaczymy czy MOJE PRZEKONANIA sie potwierdzą.

- DUZA ILOSC OSOB popiera mysl

Jaki komentarz do powyzszego: "graj co widzisz, a nie co chcialbys widziec" Gram bo cos powinno spadac/upatruje ze spadnie/mysle ze gamblerzy.../moje przekonania mowia... itd?
Jestem traderem, handluje sam, co mnie obchodzą opinie duzej ilosci osob/gamblerow?Trader nie idzie za tlumem, ma zasady, nie przekonania.

"Szczerze mówiąc to chciałem stworzyc schemat zaleznosci kursów i ich spadków" - to nie ten dział.
"Przy takich MO i u/o to nawet i kurs 19 na 0-0 się zdarzał." Dokładnie.
"Życzę dobrze" - ja również i dlatego to napisałem.
Zachęcam do dalszej pracy :)

Odnośnik do posta

Tak to jest jak się wróży z fusów czy over pójdzie w dół lub w górę. Jakieś obserwacje, że "under 2.5 gola jakby przygotowywał się do spadku".

Na jakiej podstawie takie wnioski? Z jakich Twoich obserwacji wynika to "że rynki powinny spadać"? Z poprzednich meczów? Każdy mecz jest inny.

0-0 osiągnęło wysoki poziom? Przy takich MO i u/o to nawet i kurs 19 na 0-0 się zdarzał.

Życzę dobrze, ale raz wywróżysz spadek, innym razem nie i tak będziesz się kręcić.

Grzechu, a jak ty grasz CSy... Może doświadczeni traderzy uronia rąbka tajemnicy, czym kierujecie się wybiearając CSy do gry. Ja również obserwuję i staram się wyrobić schematy, ale... dobre rady zawsze w cenie 

Odnośnik do posta

Sluchajcie, nie udzielam sie zbyt wiele na forum, ale tym razem postanowilem zabrac glos, bo gram juz od dluzszego czasu na pilce pre, glownie CS, glownie 0-0.

Ciesze sie, ze traderzy dziela sie analizami, probujemy sobie pomagac, dajemy cynk o rynkach, czesto mozna dzieki temu zalapac sie na dobry rynek.

Nie tym razem, ale nie chodzi mi o nic osobistego.

Odpowiedzialem wczesniej w tym temacie, nie by krytykowac tylko podzielic sie doswiadczeniem i pomoc. Tak tez jest i tym razem.

Oto cytaty z 3 ostatnich tematow w dziale rynki tradera:

Duzymi literami chce zwrocic uwage na wyrazenia jakimi sie poslugujemy.

-Tradycyjnie UPATRUJE tu szanse spadku kursu na gospodarzy dzięki gamblerom, ponieważ UWAŻAM że będzie to popularny bet.

-i SADZE, ze w ktoryms momencie to lyknie,

a oddanie tego pozniej po 3,65 NIE POWINNO sprawic wiekszych problemow.

-JAKBY przygotowywał sie do spadku

Z MOICH OBSERWACJI wynika , ze rynki w/w POWINNY spadać . Pozostało jeszcze  9 godzin do meczu wiec zobaczymy czy MOJE PRZEKONANIA sie potwierdzą.

- DUZA ILOSC OSOB popiera mysl

Jaki komentarz do powyzszego: "graj co widzisz, a nie co chcialbys widziec" Gram bo cos powinno spadac/upatruje ze spadnie/mysle ze gamblerzy.../moje przekonania mowia... itd?

Jestem traderem, handluje sam, co mnie obchodzą opinie duzej ilosci osob/gamblerow?Trader nie idzie za tlumem, ma zasady, nie przekonania.

"Szczerze mówiąc to chciałem stworzyc schemat zaleznosci kursów i ich spadków" - to nie ten dział.

"Przy takich MO i u/o to nawet i kurs 19 na 0-0 się zdarzał." Dokładnie.

"Życzę dobrze" - ja również i dlatego to napisałem.

Zachęcam do dalszej pracy :)

Witam.

Osobiscie, jezeli juz nie jestem w stanie czegos zrozamiec, to nigdy nie zabiore glosu przed zobaczeniem calosci i na pewno nie poskarze sie sasiadowi,..........tylko udam sie do miejsca zbrodni Drogi Pepe. Pozdrawiam norek5.

Sorki osiek.

Odnośnik do posta

@Pepe dlaczego kursy na rynku MO na daną drużynę spadają ? 

Bo co bo jest trend spadkowy ? Nie, to nie jest instrument finansowy.

Moim zdaniem trend w rynku MO powinien być tylko potwierdzeniem analizy fundamentalnej, na którą składają się osłabienia w danych drużynach ich forma itp. oraz co najważniejsze popularność danego betu, ponieważ ta popularność przekłada się na zniżanie kursu przez bukmacherów, a kursy na giełdzie są bardzo zależne od kursów Pinnacla 5Dimes czy Sbobet.

Pozdrawiam

PS. Nawiązuje tu do cytatu wyciętego z mojej analizy "-Tradycyjnie UPATRUJE tu szanse spadku kursu na gospodarzy dzięki gamblerom, ponieważ UWAŻAM że będzie to popularny bet."

Edytowane przez Peszkin
Odnośnik do posta

Grzechu, a jak ty grasz CSy... Może doświadczeni traderzy uronia rąbka tajemnicy, czym kierujecie się wybiearając CSy do gry. Ja również obserwuję i staram się wyrobić schematy, ale... dobre rady zawsze w cenie 

Ja to jestem zwykła CSowa płotka, zazwyczaj jestem zaabsorbowany HT/FT i ciężko ogarnąć jeszcze CSy, aczkolwiek ostatnio z dobrym przedmeczowym planem udaje się co nieco urwać. 

Ja gram na 2 sposoby:

1. Wyszukuję mocno zawyżony kurs i go kupuję (zazwyczaj kilka h przed meczem).

2. Szybka reakcja na ruchy MO i u/o - tu trzeba szybkiej ręki i zdecydowania.

Odnośnik do posta

@Pepe dlaczego kursy na rynku MO na daną drużynę spadają ? 

Bo co bo jest trend spadkowy ? Nie, to nie jest instrument finansowy.

Moim zdaniem trend w rynku MO powinien być tylko potwierdzeniem analizy fundamentalnej, na którą składają się osłabienia w danych drużynach ich forma itp. oraz co najważniejsze popularność danego betu, ponieważ ta popularność przekłada się na zniżanie kursu przez bukmacherów, a kursy na giełdzie są bardzo zależne od kursów Pinnacla 5Dimes czy Sbobet.

Pozdrawiam

PS. Nawiązuje tu do cytatu wyciętego z mojej analizy "-Tradycyjnie UPATRUJE tu szanse spadku kursu na gospodarzy dzięki gamblerom, ponieważ UWAŻAM że będzie to popularny bet."

Doczepilem sie do pierwszego zdania z twojego uzasadnienia, moze niepotrzebnie, ale generalnie dałeś bardzo dobre uzasadnienie - fakty, statystyki, braki kadrowe. PEACE

Ja to jestem zwykła CSowa płotka, zazwyczaj jestem zaabsorbowany HT/FT i ciężko ogarnąć jeszcze CSy, aczkolwiek ostatnio z dobrym przedmeczowym planem udaje się co nieco urwać. 

Ja gram na 2 sposoby:

1. Wyszukuję mocno zawyżony kurs i go kupuję (zazwyczaj kilka h przed meczem).

2. Szybka reakcja na ruchy MO i u/o - tu trzeba szybkiej ręki i zdecydowania.

Dla mnie najwazniejsze: Szybka reakcja + notatki, czyli wiedza jaki powinien byc kurs CS dla danego u/o i mo

Odnośnik do posta

Moim zdaniem trend w rynku MO powinien być tylko potwierdzeniem analizy fundamentalnej, na którą składają się osłabienia w danych drużynach ich forma itp.

Powinien i wtedy byłoby fajnie, ale niestety bardzo często jest odwrotnie i własnie ten brak logiki na mo mnie osobiście denerwuje najbardziej. Zdarza się też tak, że kurs jest po prostu za nisko ;) Pamiętajcie, że cena podobno dyskontuje wszystkie czynniki.

najważniejsze popularność danego betu

To już według mnie w sensie "szerokim" dużo bardziej ;)

@Pepe bardzo fajnie to opisałeś odnośnie tych przypuszczeń, sam kiedyś dużo takich błędów myślowych/poznawczych robiłem, ale z czasem człowiek nabiera doświadczenia jak we wszystkim :)

Odnośnik do posta