Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Włamanie na konto betfair

Promowane odpowiedzi

Pisałem o tym już na shoucie, ale być może jest jednak na forum ktoś kto miał choć trochę podobną sytuację.

Mianowicie dziś wieczorem po wejściu na konto bf doznałem szoku, bo z czterocyfrowej kwoty została mi końcówka, w historii zakładów oraz ip okazało się, że osoba trzecia około godziny 3 w nocy zalogowała się na moje konto i postawiła sobie beta na tenisie po kursie ponad 4, który oczywiście nie wszedł, za kwotę prawie równą stanowi mojego konta.

Aktualnie czekam na odpowiedź w sprawie od betfair, chociaż czytałem o podobnych przypadkach u buków i nie robię sobie wielkiej nadziei na odzyskanie kasy.

Tym samym chciałbym ostrzec przed podobnym zajściem forumowiczów.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Odnośnie bezpieczeństwa to proponuję wpisywać hasła za pomocą: Start->wszystkie programy->akcesoria->Ułatwienie dostępu-> klawiatura ekranowa dzięki temu wszelkiego rodzaju oprogramowani

Pisałem o tym już na shoucie, ale być może jest jednak na forum ktoś kto miał choć trochę podobną sytuację.   Mianowicie dziś wieczorem po wejściu na konto bf doznałem szoku, bo z czterocyfrowej kwo

Tak tez tak mysle, ze najlepiej trzymac kase na Paypal Moneybookers i trzymac na BF tylko kwote przeznaczona w danym dniu na granie i zarobiona kase codziennie wyplacac... Ja tak robilem przez cale la

Niestety Yavor miałeś rację, chociaż nie do końca, bo nie jest im nawet "przykro" :P

"Drogi Kliencie,

Po przeprowadzeniu dochodzenia w sprawie konta Betfair, ustaliliśmy, że konto zostało nielegalnie wykorzystane przez nieautoryzowane osoby.

Betfair nie odpowiada za straty na koncie poniesione w wyniku nieautoryzowanego dostępu do konta. Zgodnie z punktem 11.4.2 Warunków Ogólnych:

"Spółka nie odpowiada za jakiekolwiek straty poniesione przez klienta w wyniku nieprawidłowego użycia hasła lub, w przypadku Usługi telefonicznej, numeru TAN i nie przyjmuje odpowiedzialności za bezprawne wykorzystanie hasła lub numeru TAN, nawet jeśli jest ono efektem oszustwa. "

Jeśli chciałby Pan/Pani kontynuować grę w Betfair, prosimy zmienić hasło oraz upewnić się, że na komputerze zainstalowane są odpowiednie programy anty-wirusowe (jak doradzono także w Warunkach Ogólnych, punkt 4.2.6).

Ewentualnie, może Pan/Pani otworzyć nowe konto Betfair, kontaktując się Biurem Obsługi Klienta pod adresem email polska@Betfair.com. W tym przypadku fundusze zostaną przestransferowane na nowe konto Betfair.

Z poważaniem,

Investigations Team"

Odnośnik do posta

Ładny wałek. Już sobie zmieniłem hasło na konkretniejsze.

Trzeba przyznać chłopcy mają zajebisty biznes. Awaria - przykro nam nie odpowiadamy. Włamanie - nie odpowiadamy.

Masz jakieś info na  temat tego włamania? Kraj, IP?

Odnośnik do posta

hasło było 8 literowe, ciężko powiedzieć czy trudne :) złożone z liter i cyfr, niestety, nigdy nie zmieniałem, aktualnie zmienione na dłuuugie i pełne znaków ale i tak poproszę o nowe konto, chociaż w mojej sytuacji powinienem poprostu podziękować za usługi betfair, no ale to jedyny grosz jaki mi wpada.

Pepe, jedyne info to te jakie przeczytałem w zakładce betfiar gdzie jest rejestr ostatnich logowań, zmienne ip, Polska, ale to tak naprawdę nic mi nie daje.

Aha, jedyne informacja od nich to właśnie taka, że dokonano nieautoryzowanego dostępu do konta. Problem w tym, że nie mam pojęcia w jaki sposób uzyskano ten dostęp, podjąłem jedynie standardowe kroki bezpieczeństwa i czekam na nowe konto. I to jest najgorsze, bo nie wiem czy to wystarczy.

Edytowane przez borruu
Odnośnik do posta

Borruu az sie scyzoryk otwiera w kieszeni jak sie to czyta... polityka bf powala... Nie jestem jakims specem komputerowym ale wydaje mi sie, ze hasla sobie ot tak nikt nie zgaduje przypadkiem - zatem najabrdziej skomplikowany ciag literek i cyfr nic nie zmienia. Bardziej masz jakiegos szpiega na kompie. Lec do dobrego informatyka i niech szuka. Poki co zmien jeszcze raz hasla (bf, poczta, bank itp itd) ale koniecznie z innego kompa.

PS: to taki moj wymysl na zdrowa logike - jesli hasla wyciekaja w inny sposob (mozliwe, ze zawinilo samo bf) prosze o korekte.

Odnośnik do posta

@borruu a powiedz, nie logowałeś się wcześniej gdzieś na stronie betfair na innym komputerze? Czy logujesz się na bf korzystając z komputera, do którego ma dostęp większa ilość osób? Trochę dziwny jest sam fakt, że ktoś tak jak piszesz walnął sobie beta. Może w ten sposób przetransferował sobie gotówkę na swoje konto. Ale to już musiałoby bf sprawdzić czy twoje pieniądze skupiła tylko jedna osoba.

Ciężko cokolwiek stwierdzić nie mając podglądu na podstawowe dane, do których betfair dostęp ma...

Odnośnik do posta

co z tego Zicco, ze ktos przetransferowal skoro

Betfair nie odpowiada za straty na koncie poniesione w wyniku nieautoryzowanego dostępu do konta. Zgodnie z punktem 11.4.2 Warunków Ogólnych:

"Spółka nie odpowiada za jakiekolwiek straty poniesione przez klienta w wyniku nieprawidłowego użycia hasła lub, w przypadku Usługi telefonicznej, numeru TAN i nie przyjmuje odpowiedzialności za bezprawne wykorzystanie hasła lub numeru TAN, nawet jeśli jest ono efektem oszustwa. "

Odnośnik do posta

nie no wiem o co chodzi, nie do końca mi o to chodziło. Dziwi mnie brak stanowczej reakcji, choć z drugiej strony nie ma co się dziwić. Ciężko cokolwiek coś powiedzieć, ale wydaje mi się że @borruu także popełnił gdzieś błąd

Odnośnik do posta

Zdarzało mi się tradować na kompie znajomego, ale zwyczajnie nie posądziłbym go o coś takiego. Myślę, że to jakaś forma transferu kasy, np. na pokerze też zdarzały się takie systuacje, tam sprawa prosta, gość przegrywa na Twoim koncie grając z samym sobą. Zicoo co masz namyśli mówiąc brak stanowczej reakcji?

Odnośnik do posta

:) Jest wręcz odwrotnie, musiałem się prosić o sprawne zbadanie sytuacji, zaznaczając za każdym razem, że sprawa jest raczej pilna, support natomiast w tym czasie miał lepsze rzeczy do roboty, np. tłumaczenie gościom na twitterze jak korzysta się z free beta...

Odnośnik do posta

Wspolczuje borruu,nie wyobrazam sobie jak by mi konto wyczyscili,cala kase mam na bf,powiem wam ze wpadlem w lekka panike i musze chyba wymyslec jakies trudniejsze haslo. A slyszeliscie jeszcze o takim przypadku kiedys,czy jest to pierwszy taki przypadek ?

Odnośnik do posta

to jest banda pedałów przeciez i co raz bardziej mi sie odechciewa trzymac tam pieniadze.

borruu mowisz ze bedziesz gral. a dlugo bedziesz to odrabial? bo jesli kilka miesiecy i pozniej znow jakies wlamanko albo awaria, to syzyfowa robota, bo i tak wszystko oddajesz pedałom w perspektywie czasu.

jesli idzie o sprawy techniczne, to wedlug mego rozeznania ktos mogl zhackowac twoja poczte, gdyz nie od dzis wiadomo, ze konta na tlenie sa slabo zabezpieczone i czesto wystepuja na nich wlamania.

Odnośnik do posta