Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Dlaczego Tenis góruje nad Piłką Nożną.

Promowane odpowiedzi

Fajny art. Tylko, ze dla poczatkujacych tenis ip jest mega ciezki...

Fajny art. Tylko, ze dla poczatkujacych tenis ip jest mega ciezki...

Odnośnik do posta

Od ponad 2 miechów staram się grać piłkę pre i in, gdyż to zawsze była moja dyscyplina, ale z przykrością muszę stwierdzić, że odstawiam, bo nie widzę szansy na większy zarobek. Oczywiście nie chce zniechęcać początkujących, do których ja również należę. Piłka po prostu mnie nie przekonuje i nie widzę w tej dyscyplinie większego potencjału w tradingu.

Odnośnik do posta

Przygodę zaczynałem na BF od piłki, po tym jak drastycznie spadła płynność na piłce, teraz na rynki piłki niemal w ogóle nie zaglądam. Temat różnic trzeba też odbierać w 2 aspektach - pre oraz inplay.  Wg mnie 2 podstawowe zalety tenisa w odniesieniu do piłki:

1. Płynność

2. Duża ilość rynków tenisa od poniedziałku do piątku,  w weekend można odpoczywać, poświecać czas rodzinie itp. Natomiast w piłce żeby coś sensownego można było ugrać to trzeba było spędzać na tym całą sobotę i niedzielę. Przy tym jest jeszcze długi sezon bo od stycznia do połowy listopada.

W pre-play czytelniejsza jest piłka, szczególnie CS, które możesz opierać na wskazaniach innych rynków MO i Undery.

Co do in-play zalet tenisa to:

+ Krótszy czas przyjęcia stawki - 5 (piłka 8s) 

+ IMO jak ktoś traduje na podstawie tego co widzi (trade what you see) to na tenisie jest to bardziej dostrzegalne i łatwiej to przekłada się na efekt.

+ Łatwiej kontrolować trade poprzez podział na pkt, gemy, sety bo nie jest to rynek czasowy. Przekłada to też się na to że w tenisie łatwiej okreslić value zarówno krótko jaki i długotermiowe.

Niewątpliwie wadą tenisa są właśnie krecze i medicale.

Odnośnik do posta

pilka nozna in play to juz w ogole jakas masakra jest. same wady praktycznie, od delaya po suspended. chociaz pewnie da sie grac i zarabiac, ale trzeba miec leb jak sklep i klikac na kilku/kilkunastu rynkach na raz.

Odnośnik do posta

Artykuł ten należy traktować jako pewien (dosyć wybiórczy) zbiór myśli autora, żeby ktoś nie próbował brać tego za jakąkolwiek formę poradnika.

Sorry Zicco z całym szacunkiem do Ciebie, ale to zależy jaką kto gra strategią (te 2.5 gola i w związku z tym "tylko" tyle czy tyle możliwości to bzdura). Nie jest moją intencją żeby tu rozpętać jakąś dyskusje poboczna (bo ja sam najwięcej zarabiam na tenisie, a mniej na piłce nożnej) ale to co napisałeś prawie jak manifest wyższości rynków tenisa nad piłką nożna... a to niestety nie prawda.
Zwłaszcza dla początkującym traderów pewna stabilizacja rynkowa / lub to że rynek nie za bardzo sie rusza góra/dół to akurat może być zaleta, bo można lepiej poobserwować , jest więcej czasu na podjęcie decyzji itd itp.

Merytorycznie w artykule wszystko gra, oprócz puenty :)

Odnośnik do posta

Piłka czy tenis, o co ta kłótnia? Wszyscy wiemy, że najlepsze są koniki :)

A jeżeli chodzi o zwroty akcji to koszykówka (np ostatni mecz Heat@Cavs), z płynnością też coraz lepiej.

To tak z przymrużeniem oka, teraz poważnie. Trzeba doprecyzować, o co nam chodzi: handel pre (CS), scalpowanie (konie), in play czy bet i modły do Allaha ;)

Ostatecznie i tak rozchodzi się o jak największy zysk przy jak najmniejszym ryzyku.

Odnośnik do posta

Jezeli chodzi o gre in-play zdecydowanie lepszy do gry wedlug mnie jest tenis. Z gra pre-play to chyba jednak wole pilke. 

Mam pytanko czy ktos z was probowal grac pieski ? Mam ciekawa strategie ktora zamierzam sprawdzic. Do tego bardzo ciekawie wedlug mnie gra sie na snookerze (in-play).

Odnośnik do posta

Ja gram wyłącznie tenis ip co prawda ostatnio sporadycznie ale jeśli ktoś przede wszystkim nie jest zachłanny to można wyciągnąć na prawdę sporo. Ja niestety czy stety do końca nie mogę pozbyć się nawyków z bukmacherki a gdybym się ich pozbył było by jeszcze lepiej, Przykłady można by mnożyć ale te najświeższe to choćby Safarova green na prawie 60 euro a w tb 5-1 dla niej, myśle niech zostanie, w końcu rywalka dogania w sumie wygrywa cale spotkanie a ja zostaje na plusie z 3 euro, kolejny przykład to Keys - identyczna sytuacja. 

Odnośnik do posta
  • 1 month later...