Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Nieumiejetność czytania rynków?

Promowane odpowiedzi

Witajcie ;)

Nie będę zbytnio owijał w bawełne  i napisze odrazu o co chodzi.

Otóż jak zacząć grać z sukcesami ? Jak czytać w którą stronę poleci kurs?  

Patrze sobie na rynki azjatyckie np na Pinnacle cz Bet12 kurs zmienia postać np z 1.67 na  1.62 . I faktycznie w niektórych przypadkach leci w dół na BF. Ale dosyć często jest całkiem odwrotnie .

Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć ? Dlaczego tak jest ? Jak mieć wieszy skill czytania gry ? 

Odrazu mówie , że chodzi o grę pre-play więc wytłumaczenie , że akcja szła nic mi nie podpowiada :P

Odnośnik do posta

Esca, pytanie nie jest takie głupie i wielu sobie je zadaje a odpowiedź jest dosyć prosta - Szymanczi rób zapiski, obserwuj trendy, zwykle często się przekładają, obserwuj gdzie kurs jest zawyżony, analizuj składy - pieniadze leżą na ulicy, ale trzeba wiedzieć jak je brać. Sam dopiero zaczynam to dostrzegać, więc nie jestem ekspertem w tym temacie. Widzę jednak, ze im więcej wiesz, tym częściej widzisz zieleń. a i jeszczejedno  -jak jestes juz przekonany o czymś i popierają to twoje analizy / dane - to trzymaj dłużej. Czesem kurs lubu pujść kilka ticków nie w ta strone by potem ładnie odbić. Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Nie ma złotej zasady - trzeba nauczyć się schematów, a wypracujesz to jedynie przez obserwacje i zapiski.

Odnośnik do posta

Jak jesteś świeży w temacie, to najlepiej byłoby użyć szklanej kuli, ale takowej brak, więc trzeba "trochę" doświadczenia. ;) Za dużo o sobie nie napisałeś, więc ciężko precyzyjnie odpowiedzieć, ale z tej krótkiej wypowiedzi wynika iż jeszcze sporo przed Tobą. Są dwie metody. Pierwsza, to trzeba się znać na jakiejś dyscyplinie np. tenisie i umieć pi razy oko oszacować kursy, wtedy w początkowej fazie można wyłapać fajne value i tylko patrzeć jak rynek idzie w dobrą stronę. No ale to są eksperci - ja się za takiego nie uważam, a coś tam mimo to potrafię urwać. Tak więc druga metoda, to obserwacja samych kursów. Wykresów na giełdzie, kursów z buków - pinna, sbobet, 12bet, 5dimes, ewentualnie marathon. Tylko nie tyle liczą się pojedyncze spadki/wzrosty, a raczej należy patrzeć w nieco szerszej perspektywie, jako kolejne następujące po sobie. Tutaj pomaga betbrain - wykresy z buków i można sobie wybrać dowolny horyzont czasowy. Mi było o tyle łatwiej, że wcześniej trochę siedziałem w bukmacherce, więc oddsportal i te sprawy nie były mi obce. Krótko mówiąc jak przerobisz z tysiąc rynków w ten sposób - zakładając, że masz podstawową podstawową wiedzę z analizy technicznej - to już powinno być bardzo z górki. Jest jeszcze trzecia opcja tj. szukanie informacji o poważnych osłabieniach itd., wtedy jeżeli się wcześnie trafi, to można złapać niezły swing. Pewne schematy się powtarzają, ale nie staraj się we wszystkim na siłę szukać logiki - staraj się bardziej reagować, aniżeli przewidywać. Blog widzę jest - warto dla siebie zachować te bardziej charakterystyczne rynki, przeanalizować nietrafione. Powodzenia!

Odnośnik do posta