Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Drugie podejscie skalcika

Promowane odpowiedzi

Witam,

Zakladam nowy blog w ktorym bede dokumentowal moja gre na Betfair.

Pierwszy blog zginal smiercia naturalna - brak czasu. Test strategii nie dobiegl do konca, moze kiedys bede go kontynuowal.

Tutaj bede zamieszczal moje dzienne podusmowania co i jak gralem.

Co gram? Otoz wszystko po trochu. Duzo bedzie gry in-play z wykorzystaniem typow z roznych platnych serwisow (Badger, Betting Pro Trades, ExchangeTraders). Poza tym staram sie zarabiac jak najwiecej na grze przed rozpoczeciem spotkania. Sposob gry jest bardzo prosty, biore typy ktore Wy wrzucicie do rynkow dnia, sprawdzam czy ja tez tak to widze i gram lub nie jesli jest wystarczajaca kwota na rynku - nie przeprowadzam doglebnych analiz nie szukam wiadomosci o skladach. Powoli rowniez zaczynam gre w przerwach zarazony przez kilku graczy ktorym to tutaj swietnie wychodzi.

Blog ten ma byc przetarciem przed blogowymi konkursami ;)

Odnośnik do posta

01.09

Trading pre-play: 2 rynki

Oudin v A Bondarenko

oudin.jpg

Typ Maatysa, okazal sie trafny. Back @2,34, kurs spada do poziomu 2,26-2,28. Na poziomie 2,24 tworzy sie bariera (ponad 10tys). Wykorzystuje sytuacje i gram kilka razy na 1 tick (back 2,28 - lay 2,26) widzac ze u bukow kurs rowniez stoi w miejscu na poziomie okolo 2,2.

Brighton v L Orient

brightonz.jpg

Typ zapozyczony od black panther. Co prawda nie do konca trafiony gdyz wachanie nie bylo duzo ale udalo mi sie cos z niego wyrwac.

Trading in-play: 2 rynki

Stakhovsky v Luczak

0109um.jpg

Oba typy pochodzily z serwisu Badgera. Lay faworyta Stakhovsky-ego po 1,35 i back po 1,8. Drugi typ to Lay wyniku 3-0 w setach po 3,1. Ku mojej radosci handel zakonczony juz po 30 minutach, Stakhovsky przegral pierwszego seta, kurs wzrosl do 2,00. Na drugim rynku nie bylo potrzeby robic kontry. Wynik koncowy spotkania to 3:1 dla faworyta.

Odnośnik do posta

02.09

Trading in-play: 1 rynek

Davydenko v Gasquet

0209u.jpg

Dzisiaj tylko jedno spotkanie, byl to typ Badgera. Podobnie jak wczoraj spotkanie od samego poczatku ulozylo sie po naszej mysli. Lay 1,39 przed meczem. Przelamanie underdoga sprawilo ze zalozony kurs wyjsciowy 1,9 zostal pochloniety. Jak sie pozniej okazalo faworyt przegral ten mecz 0:3.

Odnośnik do posta

04.09

Trading in-play: 5 rynkow

Dzieki Gofer, kolejny dzien juz nie byl tak udane.

Wszystkie rynki to typy z roznych serwisow, Badger, BPT i ExchangeTrades

To byl typowy gambling typy z serwisu: betadvisor.com: Signature Racing Tips. Na innym koncie wygrana ;)

0409konie.jpg

Klasyczny lay and back.

andersonv.jpg

Wszedlem do gry w przerwie, gol wpadl w samej koncowce co nie zmienilo mojej sytuacji

exeter.jpg

Zaczelismy od laya, pozniej back. Liczylem ze Ferrero powalczy jeszcze, jednak ciezko bylo i zakonczylem spotkanie.

ferrero.jpg

Prosty lay, prosty back i koniec :)

nishikori.jpg

Zamiast ciac straty czekalem do konca, wynik koncowy to 0-0.

oldhamx.jpg

Odnośnik do posta

07.09

To jeden z tych dni, gdy ma sie dosc...

Typy oczywiscie pochodza z roznych serwisow: Badger, BPT i ExchangeTrades

Jeden rynek, jedno spotkanie zmienilo oblicze calego dnia.

0709q.jpg

Odnośnik do posta

08.09

Brak rynkow.

09.09

Tylko jedno spotkanie, ktore ulozylo sie nie po mojej mysli, dlatego cieszy mnie tak mala strata. Potrafilem znalezc optymalny moment aby zamknac zaklad.

0909m.jpg

Odnośnik do posta

11.09

I w koncu nadszedl weekend, mecze ulozyly sie tak jak mialy z malymi wyjatkami.

1109t.jpg

1. F1 Qualification Winner

Lay Vettel @4,00

Back Vettel @8,00

2. Atl Bilbao - Atl Madrid

Zabezpieczenie zakladu granego u buka

3. Burnley - Preston

W tym spotkaniu mialem sporo szczescia.

Przed spotkaniem: Back Under1.5 @4,3 za 90

7 min. Lay Under1.5 @3,9 90

8 min. Lay Under1.5 @3,9 25

9 min. Lay Under1.5 @3,9 30

9 min. Pada gol

11 min. Back Under1.5 @12 14.41

12 minut zabawy, sporo szczescia i 38,76 wiecej na koncie.

4. Fulham v Wolves

Nie wiem skad Badger wiedzial, ale to mnie nie interesuje ;)

Lay Fulham @1.83

Back Fulham @3 chwile po golu dla gosci.

Pozniej 2 bramki dla Fulham i pomimo ze faworyt wygrywa ja mam ladny zysk.

5. i 7. Newcastle v Blackpool

Mecz rozpoczalem z Lay Draw. Bramke strzelil gosc-underdog, kurs na remis spadl. W przerwie wymyslilem ze obstawie 1-1 jako zabezpieczenie zakladu. Czas uplywal, kurs na remis stal w miejscu a na 1-1 spadal. Okolo 65 minuty gdy remis poszedl troche w gore a 1-1 w dol zamknalem oba zaklady konczac z malym minusem. Mecz zakonczyl sie wynikiem 0-2. Moglem zarobic, ale stracilem.

6. Man City v Blackburn

Po raz kolejny Badger gral przeciwko faworytowi.

Lay Man City przed meczem i back Man City po golu dla Blackburn w 25 minucie.

Mecz zakonczyl sie wynikiem 1:1

8. West Ham v Chelsea

Fatalny uklad spotkania i fatalne zachowanie z mojej strony dlatego spotkanie koncze z tak duza strata.

Przed meczem lay over2.5, liczylismy na 20 minut bezbramkowej gry.

Jednak juz w 2. minucie Chelsea pokrzyzowala nam szyki. Probujac wybronic sie z trudnej sytuacji podjalem ryzyko i zrobilem po raz kolejny lay over2.5. Gdy brakowalo 2 tickow aby wyjsc na zero z tego rynku padl drugi gol. Ryzykujac jeszcze wiecej zrobilem nastepny lay over2.5. Przez 10 minut kurs poszedl w gore zaledwie o 2 ticki. Po przeanalizowaniu ryzyka zamknalem zaklad. Ciesze sie z podjetej decyzji. Ryzyko bylo zbyt duze aby ryzykowac cala stawke. Polowe odzyskalem. Jak sie pozniej okazalo kolejne bramki padly dopiero po 80. minucie. Wiec moja taktyka byla sluszna jednak zbyt ryzykowna.

9. 10. Everton v Man Utd

Mecz zagrany na 2 rynkach, pierwszy to dokladny wynik do przerwy. Lay 0-0. Wszedlem spozniony w zaklad i zagralem za polowe zamierzonej skladki. Szkoda bo zysk moglby byc okazalszy

A to co zrobilem na rynku meczowym wola o pomste do nieba.

Zaczelismy normalnie lay draw przed meczem. Przy stanie 1:3 zrobilem automatycznego hedga gdzie przyjelo mi back draw po troche wyzszym kursie co dalo mi taki uklad:

Everton $142

Man Utd $142

Remis $220

Nie robilem lay remis aby to wyrownac bo przeciez nie warto dla jednego dolara. Kurs na remis szybko szedl w gore. Byla 66 minuta i liczylem na bramke ze strony Evertonu.

Tak tez sie stalo ale dopiero w 91 minucie, kurs na remis spadl nieznacznie, ale wychodzac z zalozenia ze kazdy dolar sie liczy zrobilem hedge i wyrownalem zysk na kazdym zdarzeniu do 144.53 (Zyskalem $1.53!!!)

2 sekundy pozniej rynek zamrozony, bylem pewny ze to koniec spodkania, jednak padl gol na 3:3. I zamiast 78 dolarow wiecej to ja sie "cieszylem" z mojego $1.53!!!

Na koniec dnia gralem polfinal Djokovic - Federer. Bylem dosc zajety dlatego zakonczylem spotkanie z wynikiem $0.

W sumie bardzo udany dzien, sprawil ze caly srednio udany tydzien wyszedl na plus.

Aby tylko tego nie zepsuc jutro.

Odnośnik do posta

12.09

Cudowna niedziela, bardzo dobry weekend!

1210g.jpg

Dzisiaj zagralem na mniejszej ilosci rynkow, ale wszystkie rozegrane "prawie" po mojej mysli.

Dzien rozpoczalem od krykieta,

Back Anglia @1,37 za polowe stawki. Zdecydowany faworyt - Anglia pozwolil Pakistanowi na duzo w tym meczu, co sprawilo ze kurs poszedl znacznie w gore, a ja dzieki temu moglem stopniowo dokladac pieniazki na gospodarzy. Gdy w pewnym momencie kurs lekko spadl po moim backu zrobilem lay by dalej spokojnie obserwowac rosnacy kurs.

Nie docenilem "Pakistanow" ze wywinduja ten kurs az tak wysoko, ponad 3. Ja sie zatrzymalem z backowaniem na 2,26. Gdy do palkowania doszli Anglicy kurs, poczatkowo powoli, zaczal spadac i tak doszedlem do punktu wyjscia 1,17 - pierwotne zalozenie bylo nizsze, ale handlujac na telefonie nie chcialem zbytnio ryzykowac. Zabezpieczylem wygrana, a gdy kurs spadl do 1,11 zrobilem maly lay Anglii, liczac na pewne odbicie, mialem racje kurs wzrosl do 1,26 ale ja bylem zbyt chciwy i przegapilem moja okazje. Jednak ta strata byla warta ryzyka, uwazam ze postapilem slusznie.

Wykaz wszystkich operacji:

angliapakistan.jpg

Nie bylo ich wiele pomimo ze mecz trwal ponad 6 godzin.

W miedzy czasie gralem na rynku Formuly 1.

Zrobilem lay Alonso @1,73 za polowe stawki liczac ze wystartuje jako pierwszy i wtedy zrobie ponowny lay po nizszym kursie z nizszym liability. Niestety ruszyl slabo, pozwolil sie wyprzedzic. Kurs gwaltownie wzrosl powyzej 4, probowalem hedgowac lecz za kazdym razem kurs mi uciekal. Kurs spadl do poziomu 2,5 i stopniowo, powoli szedl w dol.

Rynek wiedzial ze jego powrot na pierwsza pozycje to kwestia, czasu, okrazen. W pewnym momencie kurs na niego wzrosl do 2,6, wykorzystalem okazje i zamknalem po 2,58 i 2,34 moj trade. Obstawilem rowniez po $10 na Vettela i Webbera liczac ze cos pokaza w wyscigu pomimo dalszych pozycji startowych, jednak nie udalo sie. Ale rynek zamkniety na plusie.

Kolejnym spotkaniem byl mecz Birmingham v Liverpool.

Nasz typ to Lay Liverpool @2,10-2,16

Troche sie obawialem tego spotkania, jak sie okazalo nie potrzebnie.

Z rynku wychodzilem stopniowo zabezpieczajac wygana po 3.00, 3.50 i 5.00.

Odnośnik do posta

13.09

Dzisiaj gralem tylko na 2 rynkach, oba w spotkaniu Stoke - Aston Villa.

Pierwszy zakonczony dosc szybko to U/O 1.5, gdzie rozpoczalem z lay under 1.5.

Gol w 34 minucie sprawil ze kurs wzrosl znaczaco jednak nie do zakladanego poziomu wyjscia. Ja jednak zdecydowalem sie na zakonczenie tego trade-u i wyszedlem z zyskiem $48,98 (Zakladany przed meczem to $60).

Drugi rynek to rynek meczowy na ktorym przed rozpoczeciem zrobilem 2 zaklady Lay Stoke (typ z BPT) oraz Lay Draw (Typ Badgera). Gdy Aston Villa strzelila gola kurs na Stoke poszedl na tyle w gore ze mozna bylo osiagnac ladny zysk dla tego typu. Jednak kurs na remis poszedl nieznacznie w gore. Postanowilem poczekac. Okolo 65 minuty zaczalem stopniowo wychodzic z tego rynku. Back draw @5.20, nastepnie okolo 75 minuty back draw @6,00. Gdy juz prawie zabezpieczylem zaklad padl gol wyrownujacy.

Byla to 80 minuta, niechcac stracic na tym rynku zrobilem hedge-a ktory w raz z zyskiem z lay-back stoke dal mi $11 zysku. Na kilka minut przed koncowym gwizdkiem postanowilem zaryzykowac te 11 dolarow i zrobilem lay draw @1,21 za $50 jak sie okazalo byla to sluszna decyzja. Wynik i przebieg spotkania na zalaczonym screenie:

stokeq.jpg

Zarobek dnia to: $105.68

Odnośnik do posta

Chciałbym się podzielić z tobą moim pomysłem na rozegranie typów Badgera w meczu Stoke-Villa.

Na początku zauważyłem że ten rynek może zakończyć się duża stratą tylko jeśli bardzo długo utrzyma się wynik 0-0. (co według mnie było dość prawdopodobne)

Dość szybki gol sprawił że rynek był już zabezpieczony, ponieważ gdyby Stoke wyrównało to wygrywamy zakład +1,5. Dlatego ja po strzelonym golu wycofałem Backa (wiem, to już nie jest trading) bo przecież następny gol załatwi sprawe tego zakładu. Jeśli gol by nie padł to LTD pozostaje rozstrzygnięte bo Villa wygrywa. Więc też wycofałem zakłąd, co w końcowym rozrachunku dało mi podwójny zysk.

Oczywiście gdyby Stoke nie strzeliło gola w ostatniej minucie to była by to strata, ale nie duża.

Dla osób które nie wykupują typów dodam że stawkowanie było takie że 50% tego co było na rynku LTD, znajdowało się na o/u1.5. Czyli LTD-100; o/u1,5-50

Proszę też o ocenę i komentarz tych posunięć. Jest to dobry tok rozumowania?

Odnośnik do posta

wojtek, cos przeoczyles, gdyby mecz zakonczyl sie wynikiem 1-1 to strata bylaby duza.

Z lay under1.5 wygrana (zalozona) wynioslaby 50.

Typ na lay draw byl 100 a za tym idzie liability w wysokosci 225.

Strata wynosi w takim przyadku 175.

Dlatego gdy byla mozliwosc zamknieca under1.5 z zyskiem to tak uczynilem.

W przypadku lay draw gdybym gral wedlug zalozen badgera, bylby ladny plus. Ja wymieklem i przy 1-1 cialem straty. On zaklada uzycie stop loss tylko przy wyniku 0-0.

Ja rynki w typach badgera zawsze rozpatruje osobno. Jezeli obawiam sie o jakis trade to albo go nie gram wogole, albo zabezpieczem cs0-0 gdy gram lay under lub lay draw.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.