Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Pytanie o strategię

Promowane odpowiedzi

Witam. Nie mam jeszcze nawet konta na Bf, ale powolutku zaczynam się interesować tym tematem i mam konkretne pytanie dotyczące green'ów. Może na przykładzie konkretnego, dzisiejszego meczu w lidze francuskiej Troyes-Bordeaux.

Muszę wspomnieć, że o ile nie mam zielonego pojęcia o technicznych aspektach Betfair, to rozpoznawanie ruchów kursów na rynku, to dla mnie nie pierwszyzna (parę lat grania u buków odmianą met.droppingowej), więc może potrafiłbym jakoś to spożytkować na Bf. Oczywiście trochę już o tym poczytałem, ale chcę mieć jasność, więc konkretne pytanie.

Wczoraj sprawdzałem na Bf sytuację na rynku podanego wyżej zdarzenia z l.franc. i wyglądało to nastepująco:

Na Troyes  2,16 (Back) i 2.18 (Lay). Na Bordeaux 3,75 (Back) i 3,85 (Lay). Pytanie,jaką zająć najkorzystniejszą pozycję, by wyzyskać spodziewany spadek kursu Troyes i tym samym wzrost na Bordeaux. Dzisiaj rano było już:

Troyes 2,10 (Back) i 2,14 (Lay). Na Bordeaux 3,90 (Back) i 3,95 (Lay). Może mi to ktoś jakoś fajnie wyjaśnić, żeby to najlepiej zrozumieć? Dziękuję z góry.

Odnośnik do posta

W skrócie, masz dwie możliwości. Albo brać Troyes po aktualnym kursie w tym wypadku było to 2.16 jeżeli jesteś pewny, że to dobry kurs i wiesz, że zaraz może Ci "uciec", albo ustawić się w kolejce po kursie 2.18 (wtedy Twoja kasa będzie w koszyku tam gdzie lay 2.18) i będziesz musial czekać aż ktoś ją skupi. Oczywiście jest jeszcze możliwość, że kurs wzrośnie, dlatego warto ustawiać się też w innych koszykach jeśli sądzisz, że taki ruch nastąpi.

Ogólnie rzecz biorąc to musisz ocenić czy dany kurs jest warty zagrania, czy może twierdzisz że jeszcze wzrośnie i będziesz chciał złapać okazje po wyższym kursie, z ryzykiem, że rynek pójdzie bez Ciebie :)

Odnośnik do posta

Nikt nie zna najkorzystniejszego momentu do zajecia pozycji,.......im lepiej potrafisz to ocenic, zblizyc sie, a moze trafic w ten moment,...........zmniejszasz tym swoje ryzyko i zwiekszasz ewentualny zarobek.

Edytowane przez norek5
Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

matiasp i norek5 dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, ale teraz może jeszcze konkretniej. Zajmuję więc pozycję na Troyes (Back 2,16) i dzisiaj rano chcę wyjść z tej pozycji, czyli jaki krok podejmuję? Sorry, że o takie proste dla Was rzeczy pytam, ale chcę dobrze wszystko zrozumieć.

Edytowane przez ohls
Odnośnik do posta

Sam zaczynałem na początku maja zabawę w trading i proponuję Ci ściągnąć Geeks Toys, tam masz opcję gry for fun i sam zobaczysz dokładniej na czym to polega i ile będziesz na + np. przy takim spadku jak napisałeś.

Kolego Ohls proponuję Ci po podglądać kolegę Norek5, bo ma pojęcie  

Odnośnik do posta

matiasp i norek5 dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, ale teraz może jeszcze konkretniej. Zajmuję więc pozycję na Troyes (Back 2,16) i dzisiaj rano chcę wyjść z tej pozycji, czyli jaki krok podejmuję? Sorry, że o takie proste dla Was rzeczy pytam, ale chcę dobrze wszystko zrozumieć.

tanio wyjsc= uzyc darmowego bf. wyjsc drozej = wykupic abonament gtoya.

wyjsc najlatwiej stawiasz to co postawiles po drugiej stronie lub uzywasz hedge w bf/gtoyu

Odnośnik do posta