Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

wybór smartphona

matiaspl

Promowane odpowiedzi

Krótko i na temat. Jaki smartphone mi polecacie, dlaczego i w jakiej cenie. Wiem, że kiedyś był podobny temat, lecz tam autor miał już kilka opcji z których wybierał. Ja jestem "zielony" w tej kwestii, można rzec sto lat za murzynami przy lg kp501. Tak więc proszę o pomoc, potrzebuję dobrego fona który nie będzie się zacinał, miał możliwość instalacji wielu aplikacji oraz był najlepszą inwestycją w stosunku do jakości.

Pozdro.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko zależy od budżetu.

Ja jednak polecam Galaxy S II, swojego czasu najlepszy telefon na rynku. Te nowe, z ośmiordzeniowymi procesorami i wielkimi wyświetlaczami to już przegięcie pały. S II jest szybki, stabilny, ma świetny wyświetlacz, jest lekki ładny zgrabny i ma Androida. Sporo ramu, 16gb wbudowane i miejsce na karty SD do 16gb. Na Allegro za 600-700zł z gwarancją.

Odnośnik do posta

Dobry znajomy zna gościa który ma S4 i nie poleca i twierdzi, że ****oza :) Co do S2 pomyślimy Stoyan, mam nadzieję, że padną jeszcze jakieś propozycje. Co do ceny, nie chciałbym przepłacać jeśli bym nie musiał, nie potrzebuję tego telefonu dla lansu, ma być funkcjonalny i przydatny ! :D Myślę, że tak 800 to max który byłbym w stanie dać za jakiś telefon.

Odnośnik do posta

S2 świetny telefon, tylko zobacz czy Ci go będzie wygodnie na codzień użytkować. Bo w porównaniu do kp501 to jednak 'trochę' się różnią wymiarami:)

I tak jak Stoyan pisze - 600 minimum szykuj, ja jakoś miesiąc temu zapłaciłem za używkę z ponad roczną gwarancją 740.

Odnośnik do posta

Sadze, ze S2 jest najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie. Osobiscie jestem z niego bardzo zadowolony i nie szukam niczego lepszego, bo w pelni spelnia moje oczekiwania.

Odnośnik do posta

Jezeli kreci cie samsung to s2 w promocji xkom kosztuje 999 zl. A jesli interesuje cie cos tanszego i nowego to lg l9 kolo 750 juz.wyrwiesz nowke. Sam posiadam lg i jestem w 100% zadowolony, ekran 4.7 cala do tego wsparcie xda, swietny ekran, troche slabszy aparat ale pisania sms, sprawdzania neta czy grania jest idealny.

Cena/jakosc/benchmarki i rok produkcji telefonu jest po stronie lg, samsung to model z 2011 roku...

Co wazne l9 niszczy s2 w porownaniu baterii ktora dziala u mnie ponad 2 dni przy zwyklym uzytkowaniu

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Odnośnik do posta

Matias, siedze troche w mobilach roznych i z mojego doswiadczenia wyglada to tak:

SGS2 i SGS3 systemowo sa od siebie podobne w wielu aspektach - jednak rodzina s3 i s4 sa znacznie szybsze do tego posiadaja procesory dla aplikacji 3D czego S2 nie ma (tu mozna to opedzic bibliotekami)

W S2 mozesz zapakowac alternatywny firmware polecam NeatRom (znajdziesz na forum XDA) i wtedy twoj telefon staje sie mocna maszyna bo chodzi szybciej i ma najnowsze (czytaj bez bugow) wersje apek z tel s3 i s4. Musisz pamietac o tym ze Samsung i operatorzy nawalaja do fona mase smieciowego softu ktory w postaci uslug chodzi w tle i przsedewszystkim zamiast trzymanie baterii miec na posiomie 2 dni (48h) masz 16h. To ma znaczenie, Ten NeatRom w moim S2 trzyma srednio 48-72h. pokaz mi kogos kto ma taki wynik z s2/s3/s4 z oryginalnym romem:) no F way.

na kazdej z tych platform czy s2 czy s3 czy s4 mozesz miec bardzo dobre osioagi. mialem s3 zamienilem na s2 ze wzgledu na ten rom wlasnie. wiem ze pojawily sie podobne romy na s3 ale nie sprawdzalem i jesli by sie pojawil to smialo wchodze w s3 lub s4.

podsumowujac.

z s2 bedziesz zadowolony. z s3 i s4 bedziesz troche bardziej zadowolony. :)

ps w moim s2 mam praktycznie wszystkie bajery z s3:) np floating video , galerie z note II ripple screen (efekt wody na ekranie i maaaase innych rzeczy w tym poprawionych bugow z s3)

jak macie pytania to walcie smialo.

aaaa i wazna rzecz- do zmiany romu musisz go zrootowac - co powoduje tymczasowa utrate gwarancji- ale metoda na to jest taka ze jak sie cos z fonem dzieje to mu wgrywasz oryginalny firmware i do serwisu.

cos za cos.

Odnośnik do posta

dzięki Spaced za wyczerpującą odpowiedź jak i opinie wszystkich innych traderów ;) Teraz jak wychodzi cenowo pomiędzy nówką S2 a używką? Opłaca sie brać nową, czy szukać jakiejś dobrej używki do 800 zł ? Jak już będę po zakupie, to się do Ciebie spaced zgłosze o te softy jak coś :)

Odnośnik do posta

x-kom 999 zł to jest genialna cena, zobacz ile ludzi na allegro zakupiło już :P aukcja trwa chwile a sprzedało się ponad 200 samsungów S2, zdecydowanie nówka to lepszy wybór. 

Odnośnik do posta

Jest tylko jeden dobry telefon na rynku Htc one sensation x. W zeszłym roku go kupiłem ale mi go zajebali . Teraz mam gowniany iPhone 4. iPhone 5 i samsung galaxy iv to telefony albo dla pedalow albo panienek. Wiem co mówię . Przez 5 lat prowadziłem sklep internetowy z wszystkim dziadostwem do fonow. Jak Cię nie stać na Htc kup najlepszy model Zte lub huwei z androidem.

Galaxy 2 to dobra opcja ale przestarzały model. Kup za ta sama kasę najlepszy Zte. Dostaniesz full gwarancje i zajebisty sprzęt

LG to tez gowno . Już lepszy Sony xperia

Tutaj za Zte w szopie zaplacisz £100 . Jak chcesz mogę Ci kupić i wysłać do polski lub kup na uk ebayu lub amazon. Nienawidzę Allegro. Ze s*****synami mam jeszcze nie uregulowane rachunki. Na Allegro w Polsce miałem prawie 100.000. Ponad 50.000 pozytywnych komentarze. Są gorsi niż ruskie KGB. Ale ja qurwa ich pamietam i im zajebie w odpowiednim czasie. Ja tam mam czas na vengance. Ode mnie wyciągnęli w historii z 300.000 pln . Postaram się żeby stracili 100 x tyle co im dałem w prowizji

Chodzio o 100.000 klientow

Odnośnik do posta

zalezy od kasy jaka chcesz przeznaczyc i czego oczekujesz od telefonu. dla mnie sony xperia z, ale to wiekszy wydatek. ewentualnie t lub s. s jest niemal taka sama jak htc one x, ale stawiam ja osobiscie wyzej ze wzgledu na lepszy aparat (robie sporo fotek i aparat w telefonie jest dla mnie wazny). galaxy s II przy niech lezy z tylu.

lada moment na rynku powinna sie pojawic xperia A, a wiec wszystkie nizsze modele z rodziny sony powinny pojsc lekko w dol cenowo.

Odnośnik do posta

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00B2I8NZI/ref=mw_dp_sim_ss3/277-0186007-5217528?pi=SY125 w uk często są promocje wie jak się poczeka to za 100£ się coś takiego wyrwie

Więc podsumuwajac do wyboru one sensation x ma zajebisty aparat lub najdroższy Zte lub najtańsza Sony xperia. Innych opcji nie ma chyba ze ktoś Ci spusci z 50% z ceny to możesz brać pedalskiego iPhone 5. iPhone ma bardziej przyjazny software (prostszy) niż android. Ja tam wole androida ale iPhone cenie tylko za soft.

Odnośnik do posta

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00B2I8NZI/ref=mw_dp_sim_ss3/277-0186007-5217528?pi=SY125 w uk często są promocje wie jak się poczeka to za 100£ się coś takiego wyrwie

Więc podsumuwajac do wyboru one sensation x ma zajebisty aparat lub najdroższy Zte lub najtańsza Sony xperia. Innych opcji nie ma chyba ze ktoś Ci spusci z 50% z ceny to możesz brać pedalskiego iPhone 5. iPhone ma bardziej przyjazny software (prostszy) niż android. Ja tam wole androida ale iPhone cenie tylko za soft.

Taki telefon można kupić za 132 zielone dolarki bez proszenia się o promocję :)

Odnośnik do posta

No nic, jeszcze pomyślę nad tym fonem. Ale za namową kolegów chyba wezmę S2. Gadałem ze znajomym i sprawdzałem S3, troszkę jest różnicy ale wyższa cena mnie odstraszyła :)

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.