Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Kupię!!!

tedinho13

Promowane odpowiedzi

Co prawda wykrywacz mam dopiero 3-4 miesiące ale nakopałem już około 40 monet z lat 1663-1949 wczoraj nawet wykopałem srebrne talary,tak więc nie jest źle;-)Najważniejsze jest mieć dobrą miejscówkę/drogę którą kiedyś uczęszczało dużo ludzi...

Odnośnik do posta

jakas wartosc takiej monety jest, czy to tylko hobbystycznie? znajomy jest kolekcjonerem monet od lat i ma tego od wuja, wiem ze lazi tez z wykrywaczem po jakis krzokach. o ile znam wartosc jego kolekcji (duza z reszta), to nigdy nie poruszalem tematu wartosci zdobytych wykrywaczem.

Odnośnik do posta

Co do wartości monet to zależy jaki był ich nakład,im mniejszy tym droższa moneta ale średnio 40-50zł za monetkę wychodzi(mówimy o monetach z przedziału 16-19 wiek).Jeżeli chodzi natomiast o prawny aspekt takich poszukiwań to jest tak samo jak z giełdą betfair;-)Prawo jest pojebane...jeśli ,,Wykopiesz''monetę np.w lesie i zgłosisz się z nią do muzeum to masz policję na karku!!!(w Angli dostajesz tytuł honorowego odkrywcy skarbów);-)Natomiast jeżeli powiesz że chodziłeś po lesie i przypadkowo znalazłeś monetę lub coś cennego to wtedy jest ok;-)!!!Wiem chore to ale tak to u nas jest....Ogólnie z wykrywaczem nie można szukać w miejscach tzw. historycznych(pola bitew,kościoły,stare zabytki itd.)Generalnie polecam takie hobby wszystkim traderom(relaks i wyluzowanie gwarantowane;-)a i browarka też można jebnąć i to nie jednego;-)....

A dodam jeszcze,że te talary co znalazłem to gdyby były z czasów Stanisława Augusta a nie z Friedricha Wilhelma III to ładnie bym zarobił bo jedna monetka byłaby warta ok 5-6 tys.zł a tak tylko 70zł;-)ale taki to już urok tego fachu...

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

a ja poszukuje zasilacza do laptopa, oryginalny do HP, a nie jakies chinskie badziewia "no name", ktorych pelno na allegro i nie mozna sie dokopac do jakis porzadnych sprzetow, bo wyskakuje over 100 stron. mialem juz taki jeden i dzieki. wtyczka byla ciezsza od calego zasilacza i rozlecial sie szybciej niz ustawa przewiduje. na allegro ze dwa lata temu udalo mi sie nabyc oryginalny, ale tez juz sie sypie, bo druty spod izolacji wystaja, ale zawsze to 2 lata a nie 2 miesiace. trzepalem ostatnio allegro, ale widze tylko same zlomy, zlutowane przez jakiegos andrzeja, ktore rozsypia sie pewnie na kipie u kuriera zanim podpisze kwit odbioru.  jakby ktos mial namiar na jakies dobre zasilacze to niech da linka.

Odnośnik do posta

dzieki bass, w sumie dobry pomysl, a cena jak za chinczyka.

wymienic przewod zasilacz - gniazdko tez nie problem. gorzej z tym zasilacz - laptop.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

sprawa wyglata slabo. ni mam tostympu to kompa, bo mi laptop ni ciala (carny ykran psy wlacaniu). tyras pisy s barso nitypowygo spsyntu, bo ni ciala cala klafiatura :P w syrwisi powicial gosciu sy ni wi tlacygo ni ciala  i sybym psysytl sa 2 tygotni to mosy cos porypyrujy.

****m jakigos nowygo. trohy si snam, aly mosy jakis sugysti ot was co by kupic i jak yfyntualni naprawic ustyrky. 

wpisujci jakis poraty.

Odnośnik do posta

sprawa wyglata slabo. ni mam tostympu to kompa, bo mi laptop ni ciala (carny ykran psy wlacaniu). tyras pisy s barso nitypowygo spsyntu, bo ni ciala cala klafiatura :P w syrwisi powicial gosciu sy ni wi tlacygo ni ciala  i sybym psysytl sa 2 tygotni to mosy cos porypyrujy.

****m jakigos nowygo. trohy si snam, aly mosy jakis sugysti ot was co by kupic i jak yfyntualni naprawic ustyrky. 

wpisujci jakis poraty.

co to za slang? :D

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.