Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Budżet potrzebny do tradingu

Promowane odpowiedzi

Witam, chciałbym was zapytać czy jest sens rozpocząć przyogdę  z  tradingiem mając na to mały budżet? Tak sobie myślałem i doszedłem do wniosku, że jeśli wpłacę jakąś małą kwotę to trochę się nauczę, nabiorę doświadczenia a jak najprawdopodobniej wszytsko przegram to i tak nic wielkiego się nie stanie. A może bez dużego budżetu nawet nie ma co zaczynać bo i tak nic z  tego nie będzie? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Odnośnik do posta

Jeżeli rozpoczynasz swoją przygodę z tradingiem, mały budżet jest idealnym wyjściem. Jeżeli stracisz swój kapitał, a nie będzie on wielki to nie odczujesz żadnych emocji z tym związanych, czyli osiągniesz to do czego dążą traderzy. Z czasem gdy już wypracujesz swoje nawyki, strategie i zachowania, zwiększasz stawki i dopiero wtedy możesz się nastawiać na jakieś zyski. Na sam początek ważne jest, by wyrobić sobie fundamenty, na których potem będziesz stawiał budynek :)

Odnośnik do posta

Również jestem tego samego zdania co matias. Nie ważne czy będziesz grał pre play czy in play. Budżet w okolicach 50-100e powinien ci wystarczyć, aby zacząć handlować. Najlepsi obecnie traderzy wcale nie zaczynali od budżetów 5-10K euro, tylko od małych kwot i potem nie musieli nawet dopłacać, bo krok po kroku ich budżet zwiększał się sam. Tutaj nie ma drogi na skróty dla nikogo:)

Odnośnik do posta

Witam,

Na początek mały budżet jest jak najbardziej wskazany, bo przecież dopiero się uczysz jak działa giełda.

Do tego proponowałbym mieć jakaś strategie na handel na giełdzie.

Najważniejsze w tym wszystkim jest mieć strategie i się jej trzymać.

Bez dyscypliny wejścia, wyjścia nie masz szans.

Ewentualnie możesz pobrać sobie darmowy trial programu do handlu na giełdzie Geeks Toy i włączyć opcje betfair training mode i pograć na giełdzie za wirtualne pieniądze.

PAMIĘTAJ!

Na początek graj za wirtualne pieniądze aby nabrać doświadczenia z programem.

Co do stawkowania musisz mieć najpierw strategie gry a potem dobiera się do niej stawki.

Pozdro

Odnośnik do posta

Jako, że sam zacząłem tradować na początku czerwca, to mogę doradzić co nie co,

Na pewno nie wpłacaj dużej kwoty na sam początek, z własnego krótkiego doświadczenia wiem, że na początku się obstawia, a nie handluje... no bo przecież musi wygrać skoro ma przełamanie gema :D

Ściągnij sobie jakiś program np Geeks TOy i zacznij zabawę for fun, wiadomo, że za nie swoje pieniądze się gra inaczej i nie ma tam tyle emocji co za własną gotówkę, ale jeśli będziesz przez przynajmniej tydzień wychodził na  plus, znaczy że możesz sobie spokojnie wpłacić kasę.

Nie bój się czerwonego koloru ;)

Odnośnik do posta

Odpuść sobie training mode, od razu staraj się grać za prawdziwe pieniądze, 50-100 na start powinno wystarczyć, no i w przypadku niepowodzenia aż tak nie zaboli. Nie patrz na wielkość zysku, przeliczaj wszystko na procenty. Obserwuj rynki, szukaj wzorców, rób notatki, zarządzaj mądrze kapitałem - pieniądze przeznaczone na grę traktuj jak wydane. Czytaj blogi, zdobywaj doświadczenie, kształć się i będzie dobrze  :good:

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Kolego rozpoczęcie tradingu z małym budżetem jest rozsądną decyzją. Podczas nauki tradingu budowanie budżetu pozwoli przygotować Twoją psychikę na coraz większe zyski, jak i nauczy Cię opanowania i chłodniej głowy podczas ponoszenia strat

Odnośnik do posta

Training mode to wg mnie najgorsza rzecz jaka może być. Nie nauczy ona tradingu, a wręcz może go zniszczyć

Dokladnie, nie ma ryzyka to i inne decyzje sie podejmuje. Potem przyjdzie grac za wlasne pieniadze i bedzie to wygladalo zupelnie inaczej. Nie wycwiczysz psychiki, zachowan na training mode. Co najwyzej mozna potestowac jakis system trzymajac sie sztywnych regul i robiac notatki.

Odnośnik do posta