Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Dawno nie udzielałem się na forum. Było to spowodowane przede wszystkim dużo ilością pracy, a jak już był czas to wolałem go poświęcić na grę. Mój poprzedni blog dotyczył głównie przerw piłki. Po 1,5 roku grania przerw udało mi się wypracować może nie za wielki ale stabilny zysk. Jednak doszedłem do wniosku że z przerw już dużo więcej nie wyciągnę i dlatego postanowiłem zrobić kolejne podejście do nauki gry na koniach. Zamierzam grać za małe stawki (Book Profit 0,1-0,5) między 35 a 20 min przed gonitwą. Wtedy kursy chodzą w miarę powoli i można trochę po handlować bez większego ryzyka. Po tym jak pozostanie nie całe 20 min do wyścigu zamierzam już tylko obserwować rynki.

Moim celem na początek jest przede wszystkim nie mieć dni na minusie. Długoterminowym celem jest dojście do średniej dniówki na poziomie 50-60 euro :D  

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 44
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

a tak wygląda podsumowanie z ostatnich 30 dni. pomimo małego doświadczenia udaję się mi nie tracić a nawet trochę zarabiać i z tego jestem najbardziej zadowolony zobaczymy jak to będzie wyglądało po

15 września   dziś gonitwy szybko się skończyły i nie było też za dobrze z płynnością ale udało się ugrać 15.13 euro. zagrałem w sumie 15 rynków z czego tylko jeden był zakończony na minusie.  piąt

9 września   kolejny dobry dzień. zagrałem 13 rynków z czego żaden nie był na minusie. trzeci raz z rzędu w udało się ugrać ponad 15 euro. w końcu jakaś lepsza seria dzisiejsza dniówka wyniosła 18.

Posted Images

Niestety już dwa pierwsze rynki przyniosły sporę straty. Pierwszy mogłem zamknąć na małym minusie a drugi z zyskiem prawie 2,5 euro. Zamiast trzymać się swojego planu i tylko obserwować rynki na 10 min przed gonitwą próbowałem coś zagrać co spowodowało tylko straty. Mam nadzieję że uda się do końca dnia wyjść przynajmniej na zero.

post-1833-0-44092600-1374587875_thumb.jp

Odnośnik do posta

35-20 min przed gonitwą? Trochę sporo, nie wolisz dynamicznych akcji zaraz przed startem?

Cel bez dni na minusie ambitny, ale uwierz - każdy prędzej czy później takie ma. Tak czy inaczej - powodzenia.

Edytowane przez Adamek0203
Odnośnik do posta

35-20 min przed gonitwą? Trochę sporo, nie wolisz dynamicznych akcji zaraz przed startem?

Cel bez dni na minusie ambitny, ale uwierz - każdy prędzej czy później takie ma. Tak czy inaczej - powodzenia.

zaraz przed startem przeważnie tylko sporo tracę. nie potrafię w ogóle przewidzieć ruchów kursów. dlatego na razie staram się tylko obserwować te rynki.

no z tym dnia bez minusa trochę przesadziłem, chodziło mi bardziej o to żeby nie mieć co dzień  strat.

Odnośnik do posta

no i pierwszy dzień niestety na minusie. cało dniówkę popsuły mi cztery duże redy których nie powiną być. gdy bym trzymał się swoich zasad i nie grał tuż przed gonitwo miał bym dzień zakończony na plusie około 15 euro. mam nadzieję że jutro już będzie lepiej.

post-1833-0-51110100-1374610946_thumb.jp

Odnośnik do posta

Cel bez dni na minusie

Taki cel może Cię tylko pogrążyć, będziesz chciał na siłe odrobić stratę, a ta będzie się tylko powiększać... Przyjmuj redy na miękko, o ile są to redy kontrolowne :) 

Odnośnik do posta

Taki cel może Cię tylko pogrążyć, będziesz chciał na siłe odrobić stratę, a ta będzie się tylko powiększać... Przyjmuj redy na miękko, o ile są to redy kontrolowne :)

jak pisałem już wyżej to źle sprecyzowałem ten swój cel. chodziło mi bardziej o to żeby nie notować co dzień tylko samych strat :)

Odnośnik do posta

dzień 2

dziś miałem mało czasu na handel i dlatego zagrałem tylko trzy rynki. najważniejsze że trzymałem się swoich zasad i wszystkie trzy wyszły na plusie :) udało się dzięki temu odrobić cześć straty z wczoraj. szkoda tylko że jak dobrze szło to było mało czasu. teraz po handluje pewnie dopiero w niedziele.

post-1833-0-76979300-1374701249_thumb.jp

Odnośnik do posta

dziś niestety nie po handluję bo akurat idę do pracy na godzinę w której zaczynają się wyścigi. napisze tylko w kilku słowach jak wygląda moja gra.

-gram od 35 do 20 minuty przed gonitwo kiedy kursy chodzą powoli

-gram ostrożnie głównie na jeden tick, czasami łtylko łapie po 2-3 kiedy widzę że jest na to okazja

- moja stawka wynosi 0,5 BP. używam maksymalnie 3 takich stawek na jednym koniu na raz. w sumie nie wiem czy to nie jest błąd ? gdy kurs idzie nie w tą stronę to bardzo szybko red rośnie.

-gram głownie na pierwszym faworycie czasami też na drugim

-zaraz po otwarciu rynku staram się określić czy trend jest spadkowy, rosnący czy boczny.

-staram się grać zgodnie z trendem. gdy jest np. spadkowy to czekam na górki, kupuję back i czekam aż kurs znowu spadnie itp

-obserwuję też kursy na stronię BET365. zauważyłem że jeśli kurs na giełdzie nagle szybko spada o kilka ticków to zmienia się też na niższy u bukmachera. jestem ciekawy czy to giełda reaguję na zmianę kursów u buków czy może jest na odwrót? mam nadzieję że bardziej doświadczeni podzielą się swoimi obserwacjami:)

tak mniej więcej wygląda moja gra na dzień dzisiejszy. strategia może  prosta ale według mnie bezpieczna i nie narażająca na większe straty.

oczywiście wszystkie opinie i podpowiedzi mile widziane :)

Odnośnik do posta

dzień 3

dziś znowu było  mało czasu na handel,  ale udało się zagrać parę gonitw i prawie wszystkie wyszły na plus :)

dziś grałem trochę większą stawka (BP 0,7). obecnie skupiam się na tym żeby zagrać jak najwięcej ryków (najlepiej kilkaset). mam nadzieję że dzięki temu uda mi się wypracować podobny automatyzm jaki miałem grając przerwy piłki.

post-1833-0-26292800-1375029901_thumb.jp

Odnośnik do posta

dzień 4

zagrane tylko dwa rynki. handel na pierwszym z nich zacząłem już 4 godziny przed gonitwo i udało się ugrać około 20 ticków. okazuję się że nawet wtedy można całkiem nie źle zarobić. prawdopodobnie były tam obroty już tak wcześnie bo była to pierwsza gonitwa tego dnia. najważniejsze jednak że kolejny dzień na plusie :)

post-1833-0-25977900-1375263115_thumb.jp

Odnośnik do posta

-obserwuję też kursy na stronię BET365. zauważyłem że jeśli kurs na giełdzie nagle szybko spada o kilka ticków to zmienia się też na niższy u bukmachera. jestem ciekawy czy to giełda reaguję na zmianę kursów u buków czy może jest na odwrót? mam nadzieję że bardziej doświadczeni podzielą się swoimi obserwacjami:)

To buki reagują w stosunku do giełdy. Pytanie - po co obserwujesz kursy na b365? Dla mnie jest tylko jedno wytłumaczenie - granie surebetów - w innym wypadku nie ma to najmniejszego sensu i lepiej skupić się na tym, co się dzieje na drabince.

Odnośnik do posta

To buki reagują w stosunku do giełdy. Pytanie - po co obserwujesz kursy na b365? Dla mnie jest tylko jedno wytłumaczenie - granie surebetów - w innym wypadku nie ma to najmniejszego sensu i lepiej skupić się na tym, co się dzieje na drabince.

obserwowałem  tam kursy bo myślałem że to giełda reaguję na ich zmianę, ale skoro nie to faktycznie nie ma to sensu :)

Odnośnik do posta

dzień 5

dziś w końcu cały dzień mogłem przeznaczyć na handel. miałem dobry początek ale bardzo zły koniec. na sam koniec dnia przydarzyły mi się wszystkie redy. każdego z nich mogło by nie być. w każdym popełniłem jakiś błąd. 

pierwszy red- zbyt długo czekałem i łudziłem się aż rynek zawróci

drugi red- grałem zbyt dużo stawką. trend był spadkowy a ja czekałem na odbicie do góry zamiast próbować grać zgodnie z trendem

trzeci i czwarty red- to już chyba zbyt duża chęć odrobienia i brak koncentracji.

mogła być ładna dniówka a tak jest dzień na minusie. mam nadzieję że następnym razem nie powtórzę tych samych błędów i będzie lepszy wynik.

post-1833-0-87838500-1375300351_thumb.jp

Odnośnik do posta

Boro, mam pytanie. Jak analizujesz statystki przed biegiem to z jakiej strony korzystasz? Bardzo sugerujesz sie statystykami?

Odnośnik do posta

Boro, mam pytanie. Jak analizujesz statystki przed biegiem to z jakiej strony korzystasz? Bardzo sugerujesz sie statystykami?

w ogóle nie patrze na statystyki. patrze tylko na wykres.

Odnośnik do posta

I podążasz za trendem?

tak. na samym początku staram się stwierdzić czy trend jest rosnący czy spadkowy a potem czekam na korekty. staram się również znaleźć linie wsparcia i oporu w których trend się odwraca.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.