Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

dzień 6

dziś tylko jeden red ale za to na tyle duży że popsuł mi cało dniówkę. zbyt długo czekałem licząc że rynek zawróci. muszę przestać robić ciągle ten sam błąd, a po za tym dzień można uznać za udany.

post-1833-0-11012400-1375635081_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 44
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

a tak wygląda podsumowanie z ostatnich 30 dni. pomimo małego doświadczenia udaję się mi nie tracić a nawet trochę zarabiać i z tego jestem najbardziej zadowolony zobaczymy jak to będzie wyglądało po

15 września   dziś gonitwy szybko się skończyły i nie było też za dobrze z płynnością ale udało się ugrać 15.13 euro. zagrałem w sumie 15 rynków z czego tylko jeden był zakończony na minusie.  piąt

9 września   kolejny dobry dzień. zagrałem 13 rynków z czego żaden nie był na minusie. trzeci raz z rzędu w udało się ugrać ponad 15 euro. w końcu jakaś lepsza seria dzisiejsza dniówka wyniosła 18.

Posted Images

a tak wygląda podsumowanie z ostatnich 30 dni. pomimo małego doświadczenia udaję się mi nie tracić a nawet trochę zarabiać i z tego jestem najbardziej zadowolony :) zobaczymy jak to będzie wyglądało po zagraniu ponad 1000 rynków.

post-1833-0-53412500-1375635698_thumb.jp

Odnośnik do posta

dzień 7

jednym słowem tragedia. najpierw miałem krótko awarię internetu i reda na 85 euro, potem nie potrzebnie chciałem się odegrać i kolejny red na 24 euro. pierwszą stratą prawię w ogóle się nie  zmartwiłem bo nie była zależna ode mnie, ale drugiej nie powiną być. muszę się w końcu nauczyć że po większym redzie lepiej jest odejść na kilka godzi od komputera, bo w 90 % przypadków dokładam tylko kolejnego reda. 

post-1833-0-07414000-1375779299_thumb.jp

Odnośnik do posta

dzień 8

kolejny kiepski dzień. zachciało mi się spróbować gry bliżej gonitwy. na początku dobrze nawet szło a potem wpadł red na prawię 50 euro. nie pamiętam takiego minusa w ciągu dwóch dni od ponad pół roku. muszę przestać eksperymentować i wrócić do tego co mi najlepiej szło czyli gra do 15-20 min przed gonitwo. 

post-1833-0-58577000-1375865832_thumb.jp

Odnośnik do posta

dzień 9

jak już w miarę dobrze mi szło to miałem awarię zasilacz od laptopa która zakończyła mi handel na resztę dnia. prześladuję mnie ostatnio jakiś pech, ale i tak udało się wczoraj zarobić parę euro.

post-1833-0-87173700-1375947633_thumb.jp

Edytowane przez boro
Odnośnik do posta

dzień 10

znowu dzień na minusie i to znowu przez jedno gonitwę. zbyt długo czekałem że może rynek zawróci. muszę się w końcu nauczyć że jak już świeci się red na 4-5 euro to trzeba zamykać pozycję i dopiero próbować odrobić najlepiej na kolejnej gonitwie. moim błędem jest również to że zbyt szybko chciał bym mieć ładne dniówki. muszę nauczyć się trochę cierpliwości i cieszyć się z takich po 10 euro, a większe przyjdą z czasem

post-1833-0-41760300-1376036175_thumb.jp

Edytowane przez boro
Odnośnik do posta

przemyślałem swoje błędy z kilku ostatnich dni i postanowiłem spisać kilka zasad których zamierzam się trzymać. mam nadzieje że to wystarczy żeby znów być przynajmniej na lekkim plusie. chociaż wiem że w praktyce najtrudniejsze bywa właśnie trzymanie się zasad.

1. nie starać się grać wszystkiego

2. nie grać na gonitwach w których jest zbyt mała płynność

3. grać tylko na gonitwach w których ponad połowa kasy jest przyjęta na jednego konia

4. kończyć handel maksymalnie na 15 min przed gonitwą (przynajmniej na razie)

5. gdy red wynosi już 5 euro zamykać pozycję.

6. przede wszystkim chronić kapitał, lepiej nie zarobić niż narazić się na stratę

7. nie grać zbyt dużo stawką przeciwko trendowi

8. nie grać rynków w których nie ma wyraźnego trendu

9. pamiętać że nie każdy rynek musi być na plusie

10. pamiętać że ni każdy dzień musi być na plusie

Odnośnik do posta

dzień 12 

można powiedzieć że dzień udany bo na plusie. przy największym redzie grałem chyba na zbyt mało płynnym rynku. ktoś rzucił większą kasę i skupił kilka koszyków a ja znowu zbyt długo czekałem z wzięciem straty. zauważyłem też że najlepiej idzie mi jak zaczynają się gonitwy a im bliżej wieczora tym gorzej. wtedy też przydarzają mi się największe redy. wydaję mi się że zbyt długą siedzę przed wykresami i tracę koncentracie. trzeba chyba pomyśleć o jakiejś przerwie co 5-6 gonitw.

post-1833-0-11431700-1376163617_thumb.jp

Odnośnik do posta

dzień 13

jak nie idzie to nie idzie. dwa rynki odjechały po tym jak ktoś rzucił większą kasę i już nie dało się nic zrobić. muszę bardziej uważać na rynki z mniejszą płynnością. 

post-1833-0-83448400-1376377907_thumb.jp

Odnośnik do posta

dzień 14

dziś postanowiłem zmniejszyć stawkę z BP równego 1 euro do 0,5 euro. doszedłem do wniosku że jest więcej okazji do złapania kilku mniejszych ticków niż czekanie na 2-3 większe. przynajmniej mi się w ten sposób łatwiej handluje. ważne jest też to że gdy rynek idzie w drugą stronę to red aż tak szybko nie rośnie. ogólnie dzisiejszy handel zakończony na małym plusie.

post-1833-0-49931100-1376513888_thumb.jp

Odnośnik do posta

dzień 15

kolejny dzień na minusie. ciągle mam problem z wzięciem straty i przez to zamiast mieć jednego reda na kilka euro mam takiego na 35. muszę się nauczyć że nie każdy rynek musi być na plusie.

post-1833-0-66560200-1376999225_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

2 września

trochę upłynęło czasu od ostatniego wpisu. wszystko przez nadmiar pracy, mam bardzo rzadko okazję żeby dłużej po handlować. dziś zagrałem tylko dwie pierwsze gonitwy ale i tak udało się osiągnąć przyzwoity wynik. na pierwszej gonitwie grałem już jakieś 2,5 godziny przed jej startem z tond taki ładny grenn. żałuję że na wszystkich nie da się grać w ten sposób. 

post-1833-0-33560700-1378167191_thumb.jp

Edytowane przez boro
Odnośnik do posta

7 września

w końcu wolny dzień który prawie cały mogłem poświęcić na handel. udało się nie popełnić żądnego błędu czyli nie grałem na siłę wszystkiego i szybko ucinałem straty. dzięki temu udało się osiągnąć niezły wynik 18,28 euro

Edytowane przez boro
Odnośnik do posta

9 września 

kolejny niezły dzień. zagrane 16 rynków z czego tylko 3 na minusie, co pozwoliło zrobić dniówkę 16.98 euro

nie wiem czemu już nie można wrzucać screnów? a może robi się to teraz w jakiś inny sposób? na razie użytkownicy muszą mi uwierzyć na słowo co do wyników :)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.