Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Dzień na lekkim plusie. Mecze zaczęły się dopiero późnym popołudniem, stąd niewiele zakładów.

Zilina - Rijeka ----- Ha, poszedłem za radą boro i wyczaiłem na 1,5 godz. przed meczem, że kurs na bet365  wynosi 2,50, a na betfair 2,64.  Dałem back za 5 $  po 2,62 i od razu kontra na 2,60. Po jakimś czasie przyjęło. Tymczasem przed samym meczem kurs spadł do 2,42. Szkoda, że nie wykorzystałem tego.

profit : 1,90   z czego :

cricket : 0.37

soccer : 1,53

saldo  : 29,55

post-4170-0-09067700-1375993123_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witam wszystkich.   Większość posiada ( lub posiadała ) własnego bloga dotyczącego handlu na giełdzie sportowej - spróbuję i ja. Celem jego prowadzenia jest możliwość wglądu w historię i wyciągnięci

Dzisiejszy dzień uważam za udany.Chociaż w meczu Itagui Ditaires pewny byłem zysku, to jednak wyszło na zero.   Koniec miesiąca.     Chociaż trading obejmował nieco ponad tydzień, to piewsze spostr

Dzisiejszą " sesję " zaliczam do udanych, chociaż mogło być jeszcze lepiej. Chelsea - Inter  -------- przyjęło tylko część stawki. W meczach Adanaspor - Faith...   i FC Baku - FK Qabala obroty na CS

Posted Images

Dziś nie za dużo rynków. Z powodu pogody musiałem wieczorem odłączyć kompa. Ale jest green....

Zwiększyłem stawkę do 20 $.

Gdzieś " uciekły " mi nieco rachunki. Wczoraj chyba policzyłem zakłady zawarte już po 22.00. Korekta :

profit : 1,81   z czego :

soccer : 1,56

cricket : 0,25

saldo : 31,08

post-4170-0-20205800-1376082468_thumb.jp

Odnośnik do posta

Ja jednak póki co rezygnuję z tradingu. Nie jestem finansowo przygotowany na taki sposób handlu na giełdzie.

Wystawiłem back. Przyjęło. Wystawiłem lay i czekam. Podgląd na stoperze i bet365. Mija 15 minuta przerwy  ( na stoperze ) , a na bet 365 nic ( dalej przerwa ). No to myślę, jeszcze chwila - trzeba być przygotowanym. A tu , k....., bf zawiesza rynek CS, bo pada bramka. A na bet365 jeszcze jest przerwa. Dopiero z chwilą padnięcia bramki włączają zegar.

Nie wiem, czy mam za słabe łącze ( do 10M ), czy chodzi o coś innego.

Jedynym rozwiązaniem jest mieć łącze " na kablu" , radiowe i na wszelki wypadek satelitarne ( chociaż tam chyba opóźnienie jest ). Nie wiem, co ja muszę jeszcze mieć, żeby tradować. Myślałem, że wystarczy komputer, myszka, monitor i łącze.....

Odnośnik do posta

pisalem wczesniej zeby miec stream odpalony. nawet jesli jest opozniony to widac kiedy wychodza z szatni na murawe i zamykamy pozycje chocby skaly sraly. chyba ze mamy otwarta pozycje, w ktorej ewentualna szybka bramka ruszy kursem w nasza strone, to mozna poczekac chwile dluzej.

druga sprawa, to jesli juz grales bez streama, odpaliles stoper i minelo te 15 minut (dla bezpieczenstwa bez streama lepiej zamykac wczesniej niz 15, bo nigdy nie wiadomo czy livescore dobrze pokazuje), to po co czekales az ruszy czas na b365? a jakby nie ruszyl przez pol godziny, bo ktos u buka zaspal w robocie, to tez bys czekal?

nie rezygnuj z gry, tylko wyciagaj wnioski z popelnionych bledow i nie popelniaj ich w przyszlosci.

Odnośnik do posta

i to jest jeszcze jedna przewaga rynków MO nad CS. po golu nie tracisz całej stawki tylko jej część, a jak masz szczęście (co rzadziej się zdarza) to jeszcze zarobisz. nie rezygnuj z handlu. mi stoper w zupełności wystarcza. po  prostu w 14 minucie trzeba zamykać pozycję. 

Odnośnik do posta

Ja jednak póki co rezygnuję z tradingu. Nie jestem finansowo przygotowany na taki sposób handlu na giełdzie.

Wystawiłem back. Przyjęło. Wystawiłem lay i czekam. Podgląd na stoperze i bet365. Mija 15 minuta przerwy  ( na stoperze ) , a na bet 365 nic ( dalej przerwa ). No to myślę, jeszcze chwila - trzeba być przygotowanym. A tu , k....., bf zawiesza rynek CS, bo pada bramka. A na bet365 jeszcze jest przerwa. Dopiero z chwilą padnięcia bramki włączają zegar.

Jedynym rozwiązaniem jest mieć łącze " na kablu" , radiowe i na wszelki wypadek satelitarne ( chociaż tam chyba opóźnienie jest ). Nie wiem, co ja muszę jeszcze mieć, żeby tradować. Myślałem, że wystarczy komputer, myszka, monitor i łącze.....

Taką lekcję trzeba przejść. Za każdą lekcję trzeba zapłacić - ta nie była na szczęście droga. Wykorzystaj to oraz to co zostało napisane powyżej i wsiadaj dalej na konia - warto!

Odnośnik do posta

Oj, dobrzy z Was ludzie : podtrzymujecie na duchu.

Na parę dni zawieszam trading w ogóle. Muszę to wszystko na spokojnie sobie przemyśleć....... Jeszcze z wielu rzeczy nie zdaję sobie sprawy.

Dzięki....

Odnośnik do posta

nie wiem czy faktycznie to co piszesz jest prawda (drugi raz na redzie wylaczyli ci swiatlo? jaki to byl mecz) i nie wiem czy inni traderzy z przerw maja podobne problemy, ale.. do grania przerw nie potrzeba 3 laczy internetowych i super wydajnego sprzetu - na wypadek awarii neta w kompie, net w telefonie powinien wystarczyc do zamkniecia pozycji.

sadzac po twoich stawkach nie przegrales sredniej krajowej, wiec nie ma co sie zalamyc - jak sie nauczysz to za jakis czas bedzie sie tylko z tego smial. jak masz negatywne nastawienie to na jakis czas daj sobie spokoj z tradingiem i wroc jak bedziesz mial ochote sprobowac jeszcze raz.

Odnośnik do posta

Eeee tam...... przecież nic o wyłączeniu światła nie pisałem. Opierając się na czasie wskazanym przez bet 365 wszedłem in play. Szybka bramka i po sprawie. To był mecz Leverkusen - Freiburg.

A co do tych przerw w dostawie prądu : dzisiaj miałem dwie, na parę minut. W sobotę też. O co chodzi - nie wiem.

Odnośnik do posta

He, he... taaaak - jedyna opcja.

A tak poważnie, to mieszkam na prawdziwym zadupiu. W przyłączu internetowym jestem ostatni. O radiówce chyba mogę zapomnieć, bo aby zadzwonić ze zwykłej komórki muszę wyjść na podwórko i jeszcze poszukać dobrego miejsca. Zresztą, 2 lata temu chciałem takową założyć, ale pani z obsługi klienta powiedziała, że na razie nie mają tam zasięgu.

W niedziele to jest koszmar. Nawet pisząc posta na jakimś forum litery pojawiają się ok. 1 sekundy później, niż wciśnięte na klawiaturze.

To jest hard-trading....

Odnośnik do posta
Nawet pisząc posta na jakimś forum litery pojawiają się ok. 1 sekundy później, niż wciśnięte na klawiaturze.

na to jednak chyba wpływu nie ma internet ;) Może czas najwyższy przesiąść się z Commoder 64 na coś mocniejszego? 

A tak poważnie. Jeżeli myślisz o tradingu, jako źródle dochodu to niestety, ale musisz najpierw zainwestować w solidny komputer, dobre łącze internetowe oraz co najmniej telefon z dostępem do internetu (w razie braku prądu np - tak by można pozamykać zakłady). Grasz teraz za niewielkie stawki, bo dopiero się rozwijasz, ale pomyśl na spokojnie co będzie jeżeli poprzez Twoje zaniedbania stracisz lwią część swojego budżetu? 

Także podsumowując:

1. Komputer
  2. Łącze internetowe 1
  3. Łącze internetowe 2 - niezależne od 1 

To są podstawy.

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Dzięki wszystkim za podpowiedzi i rady. Faktycznie raczkuję w temacie i każda wskazówka jest cenna. Co do powyższego posta ( zicco ) :

1. nie jest taki najgorszy ;)

2. do 10 Mb ( neostrada )

3. brak :huh:

No cóż - zmagań część dalsza :

kwota startowa : 17,01 :) . Reszta założeń - bez zmian.

Handel rozpoczęty wczoraj ok południa.

profit : 2,75

saldo : 19.76

Odnośnik do posta

... Nie wiem, co ja muszę jeszcze mieć, żeby tradować. Myślałem, że wystarczy komputer, myszka, monitor i łącze...

Do tradingu niezbędnym narzędziem jest jeszcze oprogramowanie, które przyśpieszy trady, poczytaj o tym w dziale oprogramowanie i narzędzia

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.