Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

telefon do trandingu

Kuchar

Promowane odpowiedzi

odswieze temat, bo przez rok pewnie sporo sie pozmienialo na rynku telefonow. poniewaz za miesiac konczy mi sie umowa chcialbym sie zorientowac w temacie co teraz jest top wsrod traderow. tylko nie piszcie ze najnowszy iphone czy galaxy s3, bo w taryfie jaka mam musialbym wydac krocie na te aparaty :D

obecnie posiadam samsung omnia 2 hd i jestem bardzo z niego zadowolony, jednak jest to sprzet na najnowszym (a zarazem ostatnim jaki wyszedl) symbianie i minusem jest to, ze aplikacje do tradingu praktycznie na niego istenieja.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

odswieze temat, bo przez rok pewnie sporo sie pozmienialo na rynku telefonow. poniewaz za miesiac konczy mi sie umowa chcialbym sie zorientowac w temacie co teraz jest top wsrod traderow. tylko nie piszcie ze najnowszy iphone czy galaxy s3, bo w taryfie jaka mam musialbym wydac krocie na te aparaty :D

obecnie posiadam samsung omnia 2 hd i jestem bardzo z niego zadowolony, jednak jest to sprzet na najnowszym (a zarazem ostatnim jaki wyszedl) symbianie i minusem jest to, ze aplikacje do tradingu praktycznie na niego istenieja.

bierz co ci sie podoba, z androidem oraz prockiem krecącym się >1GHZ

Odnośnik do posta

mnie to sie wszystko podoba, co ma duzy, dotykowy wyswietlacz, dobry aparat, przegladarke internetowa, ma byc na androidzie z dzialajaca sluchawka i mikrofonem, przy tym jak najtanszy :D

Odnośnik do posta

nie mowcie, ze nie korzystacie z telefonu :P co sadzicie o modelu sony erickson xperia neo v ?

sa jakies aplikacje do betfair czy do fx na telefony?

Osobiście jakbym miał wybierać telefon to tylko coś z Samsunga lub HTC.

Co do aplikacji to sam używam firmowej aplikacji betfair, czasem posiłkuje się zoombet-em.

Odnośnik do posta

Ja od jakiegoś czasu przestawiłem się na początku z "bólem" na dotykowego Samsung Galaxy GT-S5830, do tego zoombet i do grania pre-play spokojnie wystarczy :)

Odnośnik do posta

Yavor uzywam iph do fx ale raczej do najprostszych rzeczy jak zamykanie czesci tradu czy sprawdzenia na szybkosci co w trawie piszczy. Jesli chodzi o wykreslanie poziomow i takie tam inne to nie ma szans - mt4 nie jest az tak rozbudowany. Mozna posilkowac sie netdania i przenosoc poziomy na platforme ale... po co? W takich warunkach lepiej bez stresu poprostu odpuscic trading.

Co do bf to stronka wyglada calkiem ok ale osobiscie nie handlowalem.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Ma/miał ktoś z was Nokie E72 ? Mógłbym prosić o kilka zdań o tym telefonie, takie podstawowe, ile trzyma bateria, jakie są jej główne zalety/wady ?

Niekoniecznie to ma być telefon do tradingu, po prostu podpinam pytanie pod ten temat :)

Odnośnik do posta

Ja posiadam od prawie roku ten aparat. Do tradingu nadaje się średnio, głównie dlatego, że nie da się na nim zainstalować zaawansowanych aplikacji takich jak na dotykowych smartfonach.

Do zagrania kontry na lite.betfair.com nadaje się natomiast w sam raz.

Bateria wytrzymuje u mnie 5-6 dni, co jest wynikiem bardzo dobrym. Mam też darmową nawigację i mapki ze sklepu nokia. Telefon się nie zawiesza, nie ma przestojów w działaniu i nie gubi zasięgu. Aparat też daje radę, bo ma 5 mpix. Prócz tego kilka przydatnych bajerów typu latarka, i mini "touch pad".

Odnośnik do posta
  • 3 months later...

Orientuje się ktoś czy betfair mobile działa pod systemem Windows Phone 7.5 albo 8.0 czy może tylko na androidzie śmiga?

BTW. Ma ktoś styczność z Nokia Lumia 800 lub 610 i może podzielić się wrażeniami?

Odnośnik do posta

Panowie , w tych czasach tylko i wyłącznie Android. Mówie z pełną odpowiedzialnością.

Ja temat przerabiałem zmieniam (raczej znieniałem) telefony dosyć często gęsto.

Prym wiodą HTC i Samsung na chwile obecną.

Zobaczcie co sie stało z Nokią, była najlepsza a teraz wróci do produkowania gumowców , jak przed laty.

Bronili sie przed nieuniknionym i swoje single-threat systemy pakowali do NOKII no i rynek ich zweryikował dosyć szybko.

Terez Nokia jest liderem w sprzedaży małych , tanich telefonów. Takich jedno-wątkowych jak 3210 :) kiedyś.

Android rządzi i rozwija sie jak nigdy. Jest open-source-owy i darmowy itd itp.

Aplikacji darmowych na niego co nie miara. Ludzie piszą swoje aplikacje, rozwijają całe OSy udostępniają swoje ROMy

Także kierunek rozwoju smart-phonów jest dosyć jasny.

Nie warto sie bronić przed nowym, i w tych czasach wygodniej jest o nich myśleć jak o małych komputerkach ,w których telefon to tylko jedna z aplikacji , która staruje wraz z OSem :)

Ja osobiście zakochany w HTC (obecnie HTC One X) ale cała linia Samsungów też jest super.

Wolałbym najtańszy telefon na Androidzie niż jakieś "cacko" Noki z windows mobile.

Blackberry to bardziej biznesowy no i ta pseudo qwerty klawiatura.... :). Mam blackberry służbowe, i dzięki Bogu , za dużo nie musze go używać.

Temat symbiana pozostawiam bez komentarza - bo już niegługo będzie można o nim w muzeum techniki poczytać. Swego czasu miałem dwie nokie N73 , i tyle nerwów co one mi zjadły ,to ...

No żeby mnie ktoś nie posądził o ignorancie to wspomne Iphone-a (chociaż Apple nienawidze za ich marketing). Dają rade, ale w porównaniu do urządzeń z Androidem , to w skrócie oferują mniej a płacić trzeba za nie więcej. Mam nadzieje że i produkty Apple-a zostaną szybko zweryfikowane przez rynek,

W dowolnym momencie tego wyścigu Apple-a z Androidem jakby wziąć najleszego Iphona i porównać z najlepszym urządzeniam z Androidem, to ZAWSZE było tak że urządzenie z Androidem było lepsze. Nie dość że większe, lżejsze, bateria dłużej trzymała, więcej RAMu , szybciej taktowany, bardziej elestyczny w ustawieniach, więcej wbudowanych urządzeń (np radio FM), to jeszcze na dodatek tańszy !

W Apple-u denerwiuje to że niejako narzucają jak masz użytkować ich urządzenia. np wymiana plików miedzy Iphonem a PC , tylko poprzez ich program Itune , cokolwiek chcesz dodatkowo to płacisz za każdą głupote, grosze, ale płacisz. I jak sie bateria popsuje to cały sprzęt oddajesz do serwisu bo se samemu nawet bateri nie można zmienić.

Sie chyba dało odczuć że jestem anty - Apple :) ale żeby sobie ktoś sam wyrobił opinie to tutaj prosze jest porównywarka telefonów.

Można wybrać dowolne dwa modele i poczytać, porównać punkt po punkcie.

Strona jest zawodowa, jeszcze sie nie zdarzyło żebym tam nie znalazł czegoś czego szukałem o telefonach.

http://www.gsmarena.com/compare.php3

A aplikacji (darmowych) do Betfair jest sporo na androidzie. JA osobiście używam ZoomBet-a. 

Mały , darmowy programik - ma nawet funkcje one-click green up :) Także można nie tylko kontre wystawić ale zamiast sie bawić na małym ekranie przez strone to jest wiele programów z wygodnymi interfejsami do giełdy Betfair.

Odnośnik do posta

Od siebie mogę dodać, że wcześniej miałem Nokie E51 na symbianie i betfair działał w porządku. Oczywiście bez szału ale coś tam dało się postawić, no i działał szybko. Teraz mam HTC Desire X i oryginalna aplikacja BF pod androida muli niemiłosiernie, a nie wydaje mi się, że to wina telefonu skoro to 2x1GHz i 768RAM. Da się znaleźć zamienniki, doszukałem się nawet takiego który udostępniał laddera ale nie wiedzieć czemu nie chciał się zainstalować :/

Odnośnik do posta

domsuw bardzo dobrze opisal za co sie brac. ja jednak dodalbym jeszcze grupe sony ericsson, a jeszcze bardziej samo sony. oczywiscie z androidem. a iphone to shit. chyba ze ktos chce rwac dupy na telefon :P

Odnośnik do posta
  • 6 months later...

witam,

czy ktoś z was korzysta z betfair przez telefon? jakich telefonów uzywacie i jakie polecacie do tego? chciałbym móc pogarać live na rynkach under/over, jakieś tam drabinki i inne fajerwerki mi nie potrzebne? jaki marki polecacie, jaki system?

pzdr

ps. widziałem już taki temat na forum ale był z przed roku a technika idzie tak szybko że zdecydowałem sie załozyć nowy temat ;p

Odnośnik do posta

Jeżeli musisz grać live na telefonie to polecam coś z dużym wyświetlaczem, minimum dwurdzeniowym procesorem i koniecznie na Androidzie. W zależności od budżetu może to byc Galaxy SII, SIII lub SIV :) Każdy z nich się nada i każdy cieszy się bardzo dobrą opinią wśród użytkowników. Można dyskutować czy nie lepiej Sony 910481 albo może Alcatel WHI0700, ale to już są kwestie kosmetyczne, zależne od gustu. Podane przeze mnie Samsungi były flagowymi modelami, które w momencie premiery były najmocniejsze na świecie i wtedy zaczynała się za nimi pogoń. Jak masz dużo czasu to przeglądnij sobie specjalistyczne fora, tam znajdziesz bardziej wyczerpujące odpowiedzi :)

Do tego program Bet-Droid (darmowy, z ladderem odświeżanym co sekundę lub ręcznie i wieloma innymi opcjami).

Odnośnik do posta

a są na androida jakieś aplikacje do betfair, jak one sie sprawują? działaja płynnie? jak działa na takich telefona np. livescore są odświezane na bieząco czy trezba odswiezac recznie?

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.