Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

W poszukiwaniu idealnej strategii...

Promowane odpowiedzi

Doładowałem konto zgodnie z zapowiedzią:

nbvtcerct.jpg

A jak wyglądały ostatnie dni? Właśnie tak:

cxbncn.jpg

Stan konta: 122.61e +20.90%

Większą część czasu spędziłem na rynkach piłki nożnej, co obrazuje przede wszystkim osiągnięty zysk. Głównymi metodami, jakimi starałem się powiększyć kapitał było skalpowanie in-play under/over oraz handel CS w przerwie meczu, a także w mniejszym stopniu łapanie ticków po strzelonej bramce.

Stawki? Jeśli chodzi o in-play to max 5% kapitału, czyli w moim przypadku 5-6e. Nie widać tego na dołączonym obrazku, ale raz zostałem złapany na bramce podczas skalpowania undera 3.5 (strata -4.86e) w meczu Armenia-Słowacja. Strata nie była tak dotkliwa, gdyż zredukowałem ją w pewnym stopniu poprzez wcześniejszy handel na innych rynkach w tym spotkaniu . Pre-play to zaangażowanie do 90% środków z konta. Jednak nigdy nie ustawiam całej kwoty na jednym kursie tylko rozbijam ją na 2 lub 3 koszyki.

A teraz słówko o siatkówce. Muszę przyznać, że ciekawy rynek do handlu in-play. Moje pierwsze szlify zbierałem podczas meczu Rosja - Serbia i oto wynik:

gcmncfk.jpg

Zaznaczam, że wynik został osiągnięty stawką 6e. Kurs potrafił podskoczyć lub zmaleć nawet o 20 ticków podczas wyrównanego meczu ... w zależności od tego kto zdobył punkt.

Odnośnik do posta

byvtfxdrtfyguhij.jpg

Stan konta: 139.79e +14.01%

Napiszę krótko. Zdecydowana większość transakcji jakie zawarłem w tym mijającym tygodniu to był dzień wczorajszy. W sumie wynik nie jest zły, ale mógłby być o wiele lepszy. Najważniejsze, że skuteczność pozostaje na wysokim poziomie. Dzisiaj dwa scratch trade'y i dałem sobie spokój z giełdą, bo nie czułem się zbyt dobrze.

Odnośnik do posta

hsffhff.jpg

Stan konta: 167.41e +19.75%

Pierwszy raz w historii mojej gry na Betfair więcej zarobiłem na koniach niż na piłce. US Racing to dla mnie nowość, więc nie szalałem ze stawkami (przeważnie zawierałem transakcje kwotą 10e). Całkowicie inaczej się na nich gra niż na brytyjskich torach. Największym problemem może być płynność, choć w niektórych przypadkach może być zaletą do złapania konkretnego swingu. Rynki wydają się dość przewidywalne, jednak większe kwoty pojawiające się od czasu do czasu mogą skutecznie utrudnić nasz handel.

W tym tygodniu eksperymentowałem z łapaniem swingów w piłce. Ustawiałem się kilkanaście godzin przed rozpoczęciem zdarzenia na interesującym mnie rynku i następnego dnia zamykałem transakcje. Wynik? W sumie to wyszedłem na zero, więc bez większych sukcesów. Reszta handlu to gra w przerwie spotkań, która dała mi profit.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

PODSUMOWANIE X 2010

pazpodsmnx.jpg

X 2010

Początkowy stan konta: 101.41e

Aktualny stan konta: 168.61e

+66.26%

Scratch i mały plus to bilans ostatniego tygodnia. Nie miałem w ogóle czasu, aby usiąść i spokojnie potrade'ować, więc odpuściłem. Ogólnie miesiąc mogę zaliczyć do udanych, gdyż trzymałem się określonych reguł i systematycznie budowałem kapitał. Do zrealizowania postanowionego celu, czyli 200 euro brakło właśnie tego ostatniego tygodnia, w którym zawarłem tylko 2 transakcje. Na razie nie stawiam przed sobą żadnych celów. Do końca roku chce zbudować jak największy bank, a dopiero później pomyśle o konkretnych wyzwaniach.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

sadgdfhf.jpg

Stan konta: 181.18e +7.45%

Połowa miesiąca za nami, a mój wynik trochę mizerny. Początek listopada to zmiana pracy i moment, w którym wyhamowałem z tradingiem. Mam nadzieję, że w tym tygodniu ruszę na dobre z handlowaniem.

Znowu wyższość koni nad piłką. 27 rynków zagranych na US Racing z czego tylko 3 na minus. Przyznam, że bardzo dobrze mi się tam handluje. Główną zasadą jaką sobie przyjąłem to to, że gram jedynie LAY. Dlaczego? Obawa przed wcześniejszym zamknięciem rynków. To jedyny minus jaki dostrzegłem, bo płynność która jest słaba nawet tak bardzo nie przeszkadza. Na tygodniu postaram się coś więcej napisać odnośnie mojej gry.

Odnośnik do posta

zgdjvrezrx.jpg

Bardzo dobra płynność na większości dzisiejszych rynków, forma od dłuższego czasu na przyzwoitym poziomie. Z 20 rynków rozegranych od wczoraj tylko jeden był na minimalnym minusie. Stawka jakiej używam na amerykańskich torach to 10e, w sumie to nie odczuwam na razie wielkiej potrzeby aby przechodzić na większe sumy.

Sam handel przeważnie odbywa się na faworycie, czyli tam gdzie moje zobowiązanie LAY jest najmniejsze. Jednak jeśli trafi się okazja to szybko przenoszę się na inne rynki, gdyż nie raz udało mi się złapać swinga, który miał miejsce na ogromnej luce pomiędzy kursami BACK a LAY dając piękny zysk.

Blokowanie rynków przed czasem zdarza się sporadycznie, jednak trzeba bardzo uważać żeby nie zostać z otwartym zakładem, bo nie ma nic gorszego jak brak możliwości kontry w trakcie wyścigu i straty części kapitału. Akurat dzisiaj zaobserwowałem taką sytuację na torze Hawthorne. Dwa razy rynki zostały zamknięte około 6 minut przed czasem, a ostatni jaki oglądałem poszedł równo z wyznaczoną godziną, więc trochę loteria. Jednak za tym torem przemawiała bardzo dobra płynność w granicach 20-30k, więc handlowałem maksymalnie do 7 minuty, żeby nie kusić losu. Na reszcie torów na szczęście mogłem handlować bez żadnych problemów.

Odnośnik do posta
  • 2 years later...

Dwa /Trzy rynki , jeden zysk , na rynkach pilki noznej bardzo bezpieczny schemat tradingu na betfair , czy kazdy mecz konczy sie tak jak zakladaja to buki i wiekszosc obstawiajacych ? np mecz z kursem ok 1,6 na under 2,5...ile takich meczow zakonczylo sie wynikami ov 2,5 czy nawet wiekszymi...wiele...i odwrotnie niski kurs na over a tu 0-0 czy ledwo 1 gol...itd takie sytuacje mozna mnozyc na rynkach pilki noznej...sam fakt jak kursy dokladnego wyniku zmieniaja sie wraz z przebiegiem meczu ...dodajac do tego jakis plan dzialania na dany mecz w polaczeniu z odpowiednim stawkowaniem ,zawsze generujemy zysk...poniewaz tak naprawde wszystko w naszych glowach a nie nogach kopaczy..zawsze przerwe na korekte...traduje bankiem 50gbp ...co 4 tygodnie ok 100% zysku ...jako ze piszac wczesniej na ten temat na tym forum...chyba tenisowe rekiny betfair ...pisaly komentarze nie na temat nie kontynuowalem tematu...jesliktos jest zainteresowany niech napisze priv ...

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.