Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

To zależy,- od 1 po 20 czasami kończąc. Trzeba się przystostować, być elastycznym, cierpliwym, wyczekiwać okazji i umieć się dostosować do rynku. Grając 1 schematem można się tylko sparzyć ;)

Odnośnik do posta

Dzięki. Schematy się powtarzają, jest to jakby nasz arsenał, ale każdy rynek jest na swój sposób wyjątkowy i zasługuje na indywidualne podejście. Czasem siedzę pół godziny i robię jedno wejście albo wcale, z drugiej strony ostatnio w ciągu minuty przed startem zrobiłem 8. Wszystko zależy od obranej strategii i ustalonych zasad. Kiedyś klepałem bezmyślnie, bo trzeba coś zagrać, teraz jeżeli nie widzę okazji/nie jestem pewny/nie jest to zbyt opłacalne, odpuszczam.

Odnośnik do posta

Dzięki chłopaki za rady ! :) To sporo czasem robicie wejść. To bardzo zdrowe podejście Backrus, oczywiście ,że lepiej stracić okazję niż pieniądze. Cóz czas wziąść się za przemyślenia mojego dzisiejszego tradingu.

Odnośnik do posta

Jeszcze jedna rzecz mi się skojarzyła, apropo Waszych odpowiedzi, że trzeba być elastycznym i dostosowywać się do rynku indywidualnie, no właśnie, z tego co widzę raczej ciężko ułożyć swój proces decyzyjny i arsenał wejść ze względu na różnorodność zachowań na tych rynkach, z tego co widzę można mieć kilka stałych zagrywek, np naruszenia waznych poziomów cenowych czy niedobicie do nich, zatrzymanie się ceny tuż przed, natomiast generalnie trzeba się dostosować osobno do danego rynku bazując na doświadczeniu , mam rację ?

Odnośnik do posta

Pograj sobie godzinę-20 min przed startem, wybierz rynki z jaką-taką płynnością i konkretnym trendem. Akcja dzieje się wolniej i masz czas na podjęcie decyzji. Cyferki cyferki, jeśli na fav kurs rośnie to gdzieś musi spadać, weź to pod uwagę.

Odnośnik do posta

Wówczas jest dużo wolniej, to prawda, ale kosze są słabo obsadzone i barszo łatwo o manipulację, chwila moment i można znaleść się na sporym minusie, pozatym chyba nie na tym polega istota tradingu na tych rynkach ;)

No tak, logiczne, przyjrzę się temu dokładnie, dzięki !

Odnośnik do posta

Facet prowadzący tego bloga twierdzi , iz rynki koni ewoluowały w taki sposób,że nie da się zarabiać w dłuższej perspektywie, jakieś opinie ?

I don't scalp anymore in UK horse races. The risk is too high compared to the reward. When a big bet is placed the market reacts quickly and this makes scalping almost impossible. The way the market has evolved made almost impossible to be profitable in the long term. Lately my attention is directed to other markets, less liquid and with less skilled traders and bots.

http://www.zergtrader.com/2012/07/scalping-these-explanations-apply-for.html

Odnośnik do posta

Pierwszy dzień handlu po krótkiej przerwie za mną, coś się wreszcie ruszyło bo na zielono !, oczywiście udana dniówka cieszy, jednak nie jestem z siebie zadowolony. Dziś rynki hulały aż miło,  za mojej krótkiej kariery jeszcze tak dobrych nie widziałem i doświadczoni traderzy pewnie obłowili się aż miło, mi jednak towarzyszyły podstawowe błędy tradera - wymuszone wejścia , no bo coś przecież trzeba grać, zbyt szybkie/spóźnione wejścia oraz psychika - gdy mam rynek na zielono włacza się blokoda aby już odpuscić tą gonitwe ,a to bardzo duży błąd poniewaz nigdy nie wiemy ile dobrych okazjii do wejśia trafi się na danym rynku, na jednym 1 albo wcale, innym 10 i trzeba brać każdy dobry trejd, rzecz jasna wiadomo zależy to też od tego jaką kto ma strategię. Dodatkowo mam problem z opanowaniem emocjii , stresu po redach , na szczęscie jeszcze myszka cała :) Jako plus zaliczam szybkie cięcie strat.

Kilka dzisiejszych rynków, proszę spojrzeć jakie rodzynki oraz p/l, stawka nadal 10e . Czas na wnioski i jedziemy dalej !

post-8135-0-45401700-1378325786.jpg

post-8135-0-79687500-1378325786.jpg

post-8135-0-29281500-1378325787.jpg

post-8135-0-57274600-1378325787.jpg

post-8135-0-86068200-1378325787.jpg

post-8135-0-16106800-1378325788.jpg

post-8135-0-22335500-1378325798_thumb.jp

Odnośnik do posta

Dziś tradować zacząłem dopiero przed 17 ze względu na awarie internetu, po 18 ponownie straciłem łączność i musiałem się ratować internetem mobilnym (strata -1,50), mimo to dzień na plus, stawka ta sama 10e. Jutro jedziemy dalej !

post-8135-0-94252000-1378408613_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.