Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Wykresy, pytania początkującego

Promowane odpowiedzi

Witam.

Zebrałem już 3 pytania, wiec postanowilem załozyc temat.

1. Prosze spojżeć na obrazek

70706496806825425708.jpg

Czy dobrze zaobserwowałem, ta szara kolumna oznacza ilość kupionych zakładów bo kursie ktory był w tym czasie?

Jesli tak to można się nią kierować i uważać, że jak ludzie kupili po takiej sumie dużo zakładów to będą to chcieli sprzedać drożej, albo po takiej samej cenie, więc jak wykres jest poniżej kursu jaki był (nad tą koumną) to można kupować zakłady, myśląc ze wykres się odbije i pojdzie mniej więcej do granicy kursu jaki był nad kolumną?

Gra ktoś może w taki sposób, znaczy wykorzystuje ktoś to?

2. Zobaczyłem, że można sobie pomóc na wykresie tak zwaną "wstęgą Bolliniego". Wiem  ze to jest coś bardziej dla zaawansowanych, ale może skupić się nad nauką tego? Jesli tak to czy pomaga to jakoś w analizie wykresu?

97242643992820497135.jpg

3.  Jak odwrócić te kolumny, gdyż jak wyświetlę drabinkę to czerowne mam po lewej, niebieskie po prawej. Niby tylko kolory się nie zgadzaja, gdyż kursy są dobre wieksze po prawej mniejsze po lewej, ale jesli kliknę na back to wyświetla mi się lay.

63626287662250719865.jpg

Dziękuję za wszystkie odp, chciałbym, aby w tym temacie mógł co jakiś czas zadwać nowe pytania, gdyż może ich być dużo, a nie chcę zaśmiecać forum.

Pozdrawiam Admek69

Odnośnik do posta

Witam.

Zebrałem już 3 pytania, wiec postanowilem załozyc temat.

1. Prosze spojżeć na obrazek

70706496806825425708.jpg

Czy dobrze zaobserwowałem, ta szara kolumna oznacza ilość kupionych zakładów bo kursie ktory był w tym czasie?

Jesli tak to można się nią kierować i uważać, że jak ludzie kupili po takiej sumie dużo zakładów to będą to chcieli sprzedać drożej, albo po takiej samej cenie, więc jak wykres jest poniżej kursu jaki był (nad tą koumną) to można kupować zakłady, myśląc ze wykres się odbije i pojdzie mniej więcej do granicy kursu jaki był nad kolumną?

Gra ktoś może w taki sposób, znaczy wykorzystuje ktoś to?

2. Zobaczyłem, że można sobie pomóc na wykresie tak zwaną "wstęgą Bolliniego". Wiem  ze to jest coś bardziej dla zaawansowanych, ale może skupić się nad nauką tego? Jesli tak to czy pomaga to jakoś w analizie wykresu?

97242643992820497135.jpg

3.  Jak odwrócić te kolumny, gdyż jak wyświetlę drabinkę to czerowne mam po lewej, niebieskie po prawej. Niby tylko kolory się nie zgadzaja, gdyż kursy są dobre wieksze po prawej mniejsze po lewej, ale jesli kliknę na back to wyświetla mi się lay.

63626287662250719865.jpg

Dziękuję za wszystkie odp, chciałbym, aby w tym temacie mógł co jakiś czas zadwać nowe pytania, gdyż może ich być dużo, a nie chcę zaśmiecać forum.

Pozdrawiam Admek69

1.to co zaznaczyłes strzałka to nie jest wartość kursu.to jest ilosc pieniedzy jaka została przechandlowana (czyli kupiona badz sprzedana po kursie ok 2.0 -czerwona linia

2.Te wstęgi bolingera to zostaw w spokoju.Nikt nie gra na podstawie tego

3.

Edytowane przez caciavita
Odnośnik do posta

1. To jest kwota, czyli tutaj ktos kupil/sprzedał po ~100 kurs ~1.9 nie ma to wiekszego znaczenia bo rownie dobrze ta osoba mogla postawic zwyklego beta i nie koniecznie bedzie chciala odsprzedac.

2. Moze w jakis sposob pomaga, ale raczej nikt na to nie zwraca uwagi.

3. Na ladderze ppm->standard layouts->bet devil

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.