Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

2–Step Authentication

Promowane odpowiedzi

Betfair uruchomiło nową funkcję zabezpieczeń, którą nazwano 2-Step Authentication. Funkcja ta w znaczący sposób zmniejsza ryzyko przejęcia naszego konta przez niepożądane osoby. Polega na tym, że podczas logowania oprócz swojego loginu i hasła zmuszeni jesteśmy o podanie jednorazowego kodu (który zmienia się co 30 sekund), który przy próbie logowania wysłany zostanie do naszego telefonu przy pomocy aplikacji, która nazywa się Google Authenticator (dostępna na iPhone, Android, BlackBerry oraz Windows Phone).

Konfigurowanie usługi:

Aby włączyć funkcję 2-step Authentication należy zalogować się na swoje konto Betfair i odwiedzić zakładkę "Moje konto". W obszarze "My Security" klikamy w button "Set up 2-Step Authentication" i postępujemy zgodnie ze wskazówkami.

Jak używać usługi?

2-Step Authentication jest bardzo łatwa w użyciu i szybko można przyzwyczaić się do nowego procesu weryfikacji. Logujesz się tak jak zazwyczaj, czyli podając login i hasło. Jeżeli dane logowania są poprawne, to przekierowany zostaniesz na dodatkowy ekran logowania w którym należy podać kod jednorazowy. Ważna opcją jest możliwość zapamiętania z jakich urządzeń się logujemy i dla tych nie będziemy już proszeni o podanie kodu.

Jak wyłączyć usługę?

Postępujemy analogicznie jak podczas aktywacji usługi. W zakładce "My security" klikamy na liście rozwijanej i wybiermay "Turn off". Dodatkowo możemy wybrać opcję tymczasowego wyłączenia procesu 2-Step Authentication, korzystając z dwóch dostępnych opcji:

• Wyłączenia na 1 dzień
  • Wyłączenia na 1 tydzień
Pobierz załącznik: 2.PNG

Znając problemy z bezpieczeństwem kont na Betfair, jest to niewątpliwie bardzo ważna rzecz, która zwiększy nasze bezpieczeństwo. Serwis traderzy.pl poleca każdemu włączenie 2-Step Authentication

Kliknij tutaj aby zobaczyć Artykuł

Odnośnik do posta

Dodajmy, ze aby sie zalogowac mozna wpisac ten kod bezposrednio po hasle w okienku logowania i wtedy nie przekierowuje nas nigdzie...
Aby zalogowac sie do programow typu Geeks Toy, BA (i innych dziadostw tego typu :P ) rowniez wpisujemy wygenerowany kod od razu z haslem. 

To tak informacyjnie jakby ktos nie wiedzial, bo nigdzie nie ma o tym wspomniane (albo ja nie widze/nie rozumiem tresci) 

PEACE LOVE  :rolleyes:

Odnośnik do posta
  • 1 month later...
post ten dodalem juz na innym forum, wiec kto widzial ten juz wie, ale chcialbym abyscie mieli rowniez swiadomosc "zagrozenia"

"dawno dawno temu za gorami za lasami... czyli przedwczoraj...

Wydarzyla sie historia dosc niezwykla dla mnie icon_e_smile.gif a wiec zaplacilem abonament wysokosci niecalych 2k funtow za uzywanie 2-step security... jak do tego doszlo? zawiesil mi sie geeks toy z otwarta pozycja za 2k pod koniec meczu... no wiec widzac ze internet chodzi probuje sie szybko logowac zeby to pociac czy cokolwiek ale wpisujac ten kod ktory jest generowany zanim nacisnalem "login" kod sie musial zmienic ... byly to jakies ulamki sekund a ja robilem wszystko w pospiechu no i ich system odczytal ze wpisalem go nieprawidlowo.... skutek? BLOKADA KONTA, musialem do nich zadzwonic zeby mi odblokowali, a tam na linii babka ktora jest IDIOTKA, KRETYNKA, BIEDAKIEM INTELEKTUALNYM! literowalem jej login z 5 minut bo nie mogla czegos tam ciagle wpisac prawidlowo, kazda literke podawalem, kazda po kilka razy bo idiotka nie mogla tego wklepac poprawnie... ona oczywisacie nic nie wiedziala dlaczego mi sie konto zablokowalo, potem potwierdzanie tozsamosci, data urodzenia, adres zamieszkania i pytanie bezpieczenstwa ktorego nie pamietalem i juz wtedy zaczalem ja wyzywac po calosci! wsciekly bylem bo juz znalem wynik mojego zakladu bo mecz sie zakonczyl..na co ona ze sie zaraz rozlaczy...w koncu konto mi odblokowala... potem"sorry for any inconvenience" na co ja po polsku "ch*j ci w ryj lajzo" i sie rozlaczylem

praktycznie i teoretycznie oni nie ponosza za to zadnej winy bo to ja wpisalem ten kod zle, ale nie sadzilem ze moze mi zablokowac to tak od razu konto...

jak ktos tego badziewia uzywa to niech to sobie wylaczy...JA NIE POLECAM icon_evil.gif icon_mad.gif icon_e_sad.gif"

PEDALOM MOWIE NIE!
Odnośnik do posta

Witam

Właśnie sobie zablokowałem konto na Betfair . Nie przeczytałem postu że trzeba wpisywać liczby od razu po haśłe :)) może do tego by nie doszło. CZy w lelefonie także nalezy wpisać kod po haśle. Pyta o PIN z 4 cyfowy a kody są 5 i wiecej cyfrowe ??

CZy ktoś moze mi podać email do polskiego Suportu Betfair ? bo mam teraz problem z kontem

Odnośnik do posta