Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Parametry komputera/laptopa oraz internet do Geeks Toy

harlesden

Promowane odpowiedzi

radiówka dziala na zasilaczu, wiec w jakim stopniu uchroni cię laptop? Smartfon z internetem + komp i dziekuje (i oczywiście telefon do pryzjaciela jako ostatnia deska ratunku)

Odnośnik do posta

radiówka dziala na zasilaczu, wiec w jakim stopniu uchroni cię laptop? Smartfon z internetem + komp i dziekuje (i oczywiście telefon do pryzjaciela jako ostatnia deska ratunku)

czemu radiowka dziala na zasilaczu? ktos nadaje z innego budynku, a on zbiera sygnal karta sieciowa zasilana z baterii laptopa. gorzej jak ksawery zabierze prad calej wiosce ;)

Odnośnik do posta

czemu radiowka dziala na zasilaczu? ktos nadaje z innego budynku, a on zbiera sygnal karta sieciowa zasilana z baterii laptopa. gorzej jak ksawery zabierze prad calej wiosce ;)

no o to mi chodzi właśnie

Odnośnik do posta

Wydaje mi się, że najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie zasilacz awaryjny ups - o którego istnieniu nie wiedziałem, także dzięki za info  :)

Zostaję więc przy stacjonarnym...mam smartfona z internetem, ale aplikacje nie są na tyle rozbudowane jak geeks rzecz jasna :) no wiadomo, że zamknąć pozycję się da, ale nie tak jak ja bym to chciał , choć w jakimś stopniu nawet i z redem lepiej wyjść niż nic nie zrobić.

moja radiówka fizycznie to: "talerz" na budynku i podłączenie go do kompa kablem rzecz jasna :)

Odnośnik do posta

No nie jest się w stanie przesuwać zakładów tak jak myszką , którą to przeciągam kasę o pozycję w górę bądź w dół i jednym kliknięciem odwołuję zakład bądź go zawieram...no chyba że są lepsze aplikacje.

To ja już nie wiem jak to jest z tą radiówką, czy działa bez prądu czy nie...skro mam talerz na budynku i za pomocą jego mam internet, poza tym odnośnie awaryjnego zasilania - nie wiem czy jest taka opcja u mnie, ale zapytam dostawcę tak jak radzisz.

Odnośnik do posta

no chyba że są lepsze aplikacje

:P

skro mam talerz na budynku i za pomocą jego mam internet

skoro masz talerz to musi on być zasialny, jak nie on to nadajnik, jak jesteście na tej samej fazie to zarowno nadajnik jak i ty nie będziecie mieć prądu.

Odnośnik do posta

Właśnie czytam o zasilaczu ups i nie muszę do jego prawidłowego działania mieć żadnego zasilania awaryjnego zapewnionego przez dostawcę, gdyż zasilacz ten ma wbudowany akumulator z którego właśnie jest pobierany "prąd" w razie braku jego dostawy przez dostawcę...
Czyli o ile dobrze dedukuję, nadal mogę korzystać do woli ze stacjonarki i internetu drogą radiową, wystarczy kupić ten zasilacz awaryjny ups.

Od "talerza" na budynku idzie wyłącznie jeden kabel do jednostki stacjonarnej komputera i żaden inny, nie ma żadnego zasilacza podłączanego do prądu, więc wystarczy, że komputer będzie miał te awaryjne zasilanie. No i muszę zapytać dostawcę internetu jak to jest w razie braku dostawy prądu, bo bez tej wiedzy kupowanie zasilacza awaryjnego ups mija się z celem.

Odnośnik do posta

Właśnie czytam o zasilaczu ups i nie muszę do jego prawidłowego działania mieć żadnego zasilania awaryjnego zapewnionego przez dostawcę, gdyż zasilacz ten ma wbudowany akumulator z którego właśnie jest pobierany "prąd" w razie braku jego dostawy przez dostawcę...

Czyli o ile dobrze dedukuję, nadal mogę korzystać do woli ze stacjonarki i internetu drogą radiową, wystarczy kupić ten zasilacz awaryjny ups.

Od "talerza" na budynku idzie wyłącznie jeden kabel do jednostki stacjonarnej komputera i żaden inny, nie ma żadnego zasilacza podłączanego do prądu, więc wystarczy, że komputer będzie miał te awaryjne zasilanie. No i muszę zapytać dostawcę internetu jak to jest w razie braku dostawy prądu, bo bez tej wiedzy kupowanie zasilacza awaryjnego ups mija się z celem.

No własnie po to jest ten zasilacz by w przypadku braku prądu komputer mógł właśnie z niego go czerpać. Chodziło nam tutaj o to czy w przypadku braku prądu, również internetu byś nie miał. W przypadku radiówki jest tak że jak np. mieszkasz na wsi to zazwyczaj prądu nie ma również osoba od której odbierasz sygnał, a jeśli on nie ma prądu, to ty nie masz neta :) Dużo właścicieli radiówek zaopatrzyło się już również w awaryjne zasilanie, ale jak jest u ciebie, z twoim dostawcą tego nie wiem.

Odnośnik do posta

Korzystał już ktoś na próbę bądź z konieczności z tego zasilacza? Wiadomo, że czas do wykorzystania awaryjnego na któy nam pozwoli ten zasilacz zależny jest np w moim przypadku od poboru mocy monitora i całej jednostki komputera oraz od mocy tego zasilacza, a raczej akumulatora, który się w nim zawiera. Ale może ktoś podałby orientacyjny czas działania przy danej mocy zasilacza oraz parametrów komputera i poboru monitora? Ciekawi mnie czy taki tańszy z mocą 450-600 Va pozwoli mi na korzystanie przez 5min czy może przez 15 lub 30. Oczywiście po kupnie to i tak przetestuję, jednak nie wiem w jaki zasilacz celować, by uzyskać chociaż te 15 min, bo czasem dostawa prądu wznawiana jest bardzo szybko.

Znalazłem interesujące mnie informacje. Przeczytałem artykuł, w którym wymagający komputer + monitor miał dostawę prądu przez 15min, więc zdecydowanie by mi odpowiadał, tym bardziej, że u mnie wytrzymałby dłużej z uwagi na niższe parametry...sporo niższe :) 
http://www.dobreprogramy.pl/PowerWalker-VI-850-LCD-tani-zasilacz-awaryjny-do-domu,Lab,42332.html

Odnośnik do posta

Nie mogę edytować powyższego posta...

Rozważam dwie opcje w razie awarii dostawy prądu:
1) komputer stacjonarny oraz monitor i kabel zasilający internet bezprzewodowy (znalazłem takowy:-) ) podpiąć do zasilacza awaryjnego ups.    - powinno starczyć chociaż na 30 min -> Powerwalker VI 850 LCD

2) kupić laptopa i aero2  - bateria powinna wytrzymać chociaż te 15 min.

Jutro dowiem się jak to ze strony nadawcy sygnału internetowego drogą radiową w razie braku prądu, więc może zostanie jedynie opcja 2).
O zasilaczu awaryjnym ups oraz aero 2 dowiedziałem się dopiero od Was na forum - dzięki za informację.

Odnośnik do posta

@harlesden po co tak kombinujesz i robisz sobie niepotrzebne koszty? Awaria zasilania (brak prądu) to wypadek losowy i nie będzie występował nie wiadomo jak często. Zakup laptopa i ups-a tylko po to to głupota. Telefon + Android + aplikacja betfair, gdize masz opcję CASH OUT w zupełności wystarczy. W przypadku zaniku prądu, logujesz się do apki, wchodizsz na rynek i zamykasz zakład jednym kliknięciem.

Odnośnik do posta

przed zmiana kompa mialem problem odpalaniem Bet365 ze streamem, dodatkowych stron z jakas tradnsmisja i GT z 2-3 rynkami.. glownym problemem jest obsluga wielu watkow (proocek) i RAM. zmienilem na procek i7 + 8GB RAMu i nie ma problemow. 

Jakie parametry miałeś w poprzednim komputerze?
Po wymianie procesora na Athlon x2 5200 jest poprawa, jednak nie satysfakcjonuje mnie i zdecydowałem o kupnie nowego do ok 1500zł 

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.