Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

zawiechy geeksa

Promowane odpowiedzi

elo

jest problem, a wiem ze moze sie znalesc jakis mozg z pomyslem jak to naprawic. Otoz zaczal zawieszac mi sie geeks. Wyglada to tak ze tak mniej wiecej po godzinie program sie przegrzewa i staje, musze go zrestartowac i dziala znowu przez jakas godzinke. Zaczelo sie to totalnie z dupy nagle bez instalacji zadnych programow nowych itd. co wiecej format systemu nic nie pomogl. Myslalem ze moze to wina routera albo lacza, ale na innym problem sie powtarza. WHAT DA FUCK? :/

Odnośnik do posta

Tak masz tylko z geeksem czy używając innych programów też Ci się to zdarza?

Kiedyś miałem problem ze stabilnością kompa...albo się restartował albo wyłączał po prostu.

Ja tam mózgiem nie jestem ale  oczyszczenie wnętrza z kurzu usunęło mi problem wyłączania mi się kompa....

Jedna uwaga- Nie należy używać odkurzacza [żeby przypadkiem nie walnęła Ci płyta czy coś innego w razie jakiegoś].

Najważniejsze miejsca to wszelkie radiatory [szczególnie chłodzenie procesora] ...najlepiej usunąć wacikami do uszu...:)

Odnośnik do posta

tylko geeks, fairbot sie nie wiesza ale zmiana programu na inny to bedzie bardzo wymuszona i ostateczna decyzja 

Ok w takim razie to nie to ...aczkolwiek czasami warto przeczyścić....

Kwestia wersji może? Jeśli jest możliwość może z 2 wersje do tyłu zobaczyć chyba ze wersji nie zmieniałeś....

Co znaczy program "staje" ? Bo rozumiem że mowa była o geeksie :P

Pojawia się jakiś komunikat może? Zawiesza się totalnie i nie możesz ruszać myszką czy sam się zamyka ot tak?

Odnośnik do posta

post-56-0-44982600-1383993097_thumb.jpg

ja tu nic nie mam, nawet nie mam zadnych winampow zainstalowanych ani programow do odtwarzania video. uzywam teog laptopa jedynie do pracy i przegladania internetu (chrome, mozilla) i bylo tak od zawsze. Tym bardziej mnie to dziwi ze sie zaczelo nagle bez jakiejs przyczyny z dnia na dzien. A wlasciwie to nie, zaczelo mi sie u rodzicow pojechalem do nich do domu i tam mi sie to zaczelo. Po powrocie bylo to samo, robilem format i dalej jest to samo.

Napisalem, ze dzieje sie to na kazdej wersji geeksa jaka probowalem instalowac: g, k n

moge ruszac myszka mogte otwierac przegladarki, moge go normalnie zamknac i odpalic na nowo. Po prostu staje i nie moge wrzucic zadnego zakladu, tak jakby zerwal polaczenie bo API sie nie odswieza i nic sie nie dzieje  do momentu restartu progrmau. ogolnie ekran wyglada jakbym zrobil screenshota

Edytowane przez zajczyk
Odnośnik do posta

Trochę procesów jest....skype i kilka z chromów można wyłączyć odzyskałbyś trochę mega pamięci...są też programy odzyskujące zasoby pamięci na żywo...do tego niektóre jak im wyznaczy sz program to starają sie "jemu" przekazywać potrzebną pamięć spowalniając inne ....o ile to kwestia pamięci RAM...ale widać, ze na raz dużo procesów wykorzystujesz więc moze to to ...

Odnośnik do posta

no mam 64bit wiec widzi 8 ;] 

o wlasnie po mniej wiecej godzinie stanal.i wyglada to tak :D

post-56-0-08238800-1383993859_thumb.jpg

moge zamknac ladder w prawym gornym rogu i moge zamknac program, moge nawet probowac zmieniac w makret navigator rynki tyle ze nie otwiera mi juz zadnego nastepnego laddera bo wisi. do momentu jak zamkne go i uruchomie ponownie

Odnośnik do posta

przed:

post-56-0-14941000-1383998586_thumb.jpg

post-56-0-80013400-1383998720_thumb.jpg

post-56-0-86301000-1383998777_thumb.jpg

w takcie zwiechy:

post-56-0-66485400-1383998755_thumb.jpg

post-56-0-68731800-1383998795_thumb.jpg

post-56-0-84228000-1383998605_thumb.jpg

a tak wyglada okno geeksa gdzie kliknalem zeby wrzucilo zaklad po 1.67... na ladderze go nie widac i api jest rowne 0 ale to akurat przypadek bo to zawsze inna ma wartosc na jakiej sobie stanie.

post-56-0-78099800-1383999100_thumb.jpg

a tak wyglada proba ponowne3go odpalenia laddera przed restartem geeksa:

post-56-0-81864800-1383999303_thumb.jpg

Edytowane przez zajczyk
Odnośnik do posta

z ostatniej chwili, fairbot ma identyczna zawieche. teraz pytanie gdzie szukac problemu, cos mi sie zbugowalo z kontem ? 

taki sie pojawia komunikat jak mi sie fairbot zawiesi i probuje odswiezyc np account balance

post-56-0-52720400-1384003901_thumb.jpg

Edytowane przez zajczyk
Odnośnik do posta

jest taka mozliwosc bo zaczelo sie tak dziac kiedy jechalem do rodzicow i u nich po raz pierwszy to sie stalo czyli po transporcie laptopa. mogl moze gdzies od jakiegos uderzenia sie uszkodzic

Edytowane przez zajczyk
Odnośnik do posta