Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Rozrywka intelektualna na jesienno - zimowe wieczory

bestbet1

Promowane odpowiedzi

Niedawno natrafiłem na ciekawą grę przeglądarkową podobną trochę do Settlers, Traviana czy Civilization. Nazywa się GoldenTowns i bardzo szybka się rozwija. Aktualnie skupia prawie 20 000  graczy z kilkudziesięciu różnych państw świata. Codziennie rejestruje się kolejnych 600 - 700 graczy.

Jest to gra strategiczno - ekonomiczno - polityczno - wojskowa, dość rozbudowana a zarazem prosta w obsłudze, której głównym celem jest jak najszybsze, najtańsze i najbardziej przemyślane rozwijanie własnego miasta. Dzięki przemyślanym ruchom szybciej osiągniemy poziomy, które pozwalają na sprzedaż surowców w markecie za złoto czy bezpośrednie wydobywanie złota. Gra jest bardzo mądrze skonstruowana i wiele aspektów wpływa na siebie. Można powiedzieć, że stajemy się niejako "burmistrzem" i budujemy oraz ulepszamy budynki, wydobywamy surowce, zwiększamy populację miasta, wypowiadamy wojny zarówno innym miastom jak i państwom, wydajemy nowe prawa dla kraju itp.

Złoto w grze można zarabiać na kilka sposobów:
1. wydobywanie poprzez kopalnie

2. sprzedaż surowców, takich jak: warzywa, mięso, drewno, kamień, żelazo, glina w markecie

3. sprzedaż pracowników w markecie

4. sprzedaż żołnierzy w markecie

5. kupno akcji innych miast lub państw taniej i sprzedaż drożej

6. kupno poleconych taniej i sprzedaż drożej.

Za kupione akcje dostajemy też część produkcji surowców danego miasta. Za kupionych bądź pozyskanych poleconych otrzymujemy 10% ich produkcji.

Cały fenomen tej gry polega na tym, że zarobione złoto, można sprzedać osobom, które je skupują za euro za pomocą procesorów płatniczych (Payza, PayPal, MoneyBookers, Neteller, BitCoin, WesternUnion). Wymiana jest bezpieczna, legalna a przede wszystkim bardzo dochodowa. Na głównej stronie widać wszystkie wypłaty!

Tak przedstawiają się najświeższe transakcje na złocie za realne pieniądze

post-95-0-61084500-1384558554_thumb.jpg

Myślę, że każdemu, kto lubi gry typu Travian ta również przypadnie do gustu. Moim zdaniem jest genialnie pomyślana i fajnie jest obserwować jak miasto z dnia na dzień rozbudowuje się. Wymaga to jednak strategicznego myślenia i przewidywania kolejnych swoich ruchów, a co za tym idzie odpowiedniego zaopatrzenia w surowce i ludzi do pracy. 

Tak wygląda moje miasto po ok. 20 dniach gry

post-95-0-74608200-1384560304_thumb.jpg

A tak wygląda "panel sterowania", nasz 'back office'

post-95-0-69257200-1384560634_thumb.jpg

Jeśli ktoś zechce się zapisać to podpowiem, co robić na początku i jakich błędów unikać, które ja zrobiłem. Poza tym powiem o kilku sztuczkach, które pozwolą Wam szybciej się rozwinąć. Wszyscy, którzy zarejestrują się bezpośrednio ze strony stają się poleconymi admina gry, więc lepiej wspierać swoich ;)

Lind do rejestracji - http://www.goldentowns.com?i=42048

Zapomniałbym dodać, że w grze Polacy stanowią już drugą co do wielkości siłę. Myślę, że niedługo będziemy nr 1 :) Chociaż w grze stańmy się mocarstwem :)
Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.