Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Skąd większy kapitał?

Promowane odpowiedzi

Witajcie

Ponieważ mój trading jest już mocno stabilny co przetestowałem przez ostatnie miesiące,

poszukuję większego kapitału do obrotu tzn. chcę powiększyć swój kapitał a co za Tym idzie bardziej się zaangażować, zostawiając resztę życiowych czynności.(porzucenie etatu)

Obecnie obracałem kwotą 1000euro ( od początku roku ugrałem prawie 2000euro)

Specjalizuje się w tenisie oraz piłce nożnej.

Obracając kapitałem minimum 10tys euro. przy moim handlu będzie to od 1tys. do 4tys. euro miesięcznie

Piszę ten post ponieważ szukam porady :

Nie dysponuje takim kapitałem ale jestem gotowy nim zarządzać.

Skąd wziąść taki kapitał? macie jakieś propozycje?

Zastanawiałem się na kredytem,pożyczką ale szukam jak najbardziej optymalnego rozwiązania.

Macie jakieś propozycje?

tutaj profit z ostatnich 3 miesięcy :

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Kapitał początkowy : 1000 euro

ROI : 111,8%

Za waszelkie porady,sugestie dziękuję i pozdrawiam

Odnośnik do posta

porzucenie etatu, pozyczka pod trading... to mnie sie nie podoba, odradzam. ale zrobisz jak uwazasz, kazdy jest kowalem swojego losu.

jesli chodzi o kapitał, to najlepszym sposobem jest zbudowanie bankrolla poprzez trading. wtedy bardziej "czuc" moc pieniadza i wiekszy szacunek do niego.

Odnośnik do posta

Skoro kapitał początkowy miałeś 1 000 euro, więc teraz masz już ponad  2 100 euro. Zakładając, że budżet będzie rosnął o 100% co 3 miesiace, to za pół roku będziesz miał już prawie 9 000euro. Dokładając do tego fakt, że będziesz grał za coraz wyższe stawki i będziesz dysponował coraz większym doświadczeniem to do osiągnięcia progu 10 000 e wystarczy ci mniej niż pół roku.

Nie warto stawiać swojego życia na głowie, rezygnować z pracy i brać kredyty. Nie tędy droga. Nie wiązłeś też pod uwage, że jak nagle pojawi ci sie na koncie 10 000e to możesz nie wytrzymać psychicznie nagłego przeskoku, wiekszych stawek i zaczną pojawiać sie bolesne redy... Nie mówiąc już o ograniczonej płynności na rynkach

@Stoyan

Jesli byłaby to reklama funduszu to widząc takie wyniki wszyscy zabiliby gościa śmiechem :)

Odnośnik do posta

brać kredyt na betfair... haha, musiał byś chyba wziąć kredyt na firmę albo jakąś pożyczkę chwilówkę, ale wtedy i tak byś ledwo wyszedł na zero po doliczeniu odsetek, jedyne co ci mogę poradzić to rób swoje, nigdy nie dziel skóry na niedźwiedziu bo rynek i tak zweryfikuje twoje umiejętności, a co do regularnych zysków na giełdzie, na to potrzeba lat doświadczenia parę miesięcy testów to za mało

Skoro kapitał początkowy miałeś 1 000 euro, więc teraz masz już ponad  2 100 euro. Zakładając, że budżet będzie rosnął o 100% co 3 miesiace, to za pół roku będziesz miał już prawie 9 000euro

hehe, któż z nas tak nie myślał 

Odnośnik do posta

psychika jest najwazniejsza, jesli bierzesz kredyt i masz jakies swoje grosze to w chwili redow, bo wiadomo ze benda tracisz tylko swoje srodki, ich czesc, takie nastawienie jest dobre uwazam

80% kredyt 20% swoich srodkow i jedziesz, powodzenia!

Odnośnik do posta

Betfair znam bardzo dobrze od prawie 6 lat.

Wątek założyłem ponieważ myślę skąd wziąść większy kapitał.

Nie ukrywam,ze ogolnie jestem ponad 10k euro w plecy - Tyle kosztowała mnie nauka.Dopiero od roku kiedy opanowałem najważniejsze zasady poza doborem rynku,zarządzanie kapitałem zaczęłem systematycznie zamykać miesiące na +.

Dlatego nie mam kapitalu i owego poszukuję. Szkoda,że platforma nie dysponuje czymś takim jak mamy na forexie konta PAMM. 

Najrozsądniejsze chyba bedzie powiekszanie kapitalu jak dotychczas, trzymajac obecny rygor zarzadzania hehehe

Odnośnik do posta

Witajcie

Ponieważ mój trading jest już mocno stabilny co przetestowałem przez ostatnie miesiące,

poszukuję większego kapitału do obrotu tzn. chcę powiększyć swój kapitał a co za Tym idzie bardziej się zaangażować, zostawiając resztę życiowych czynności.(porzucenie etatu)

Obecnie obracałem kwotą 1000euro ( od początku roku ugrałem prawie 2000euro)

Specjalizuje się w tenisie oraz piłce nożnej.

Obracając kapitałem minimum 10tys euro. przy moim handlu będzie to od 1tys. do 4tys. euro miesięcznie

Piszę ten post ponieważ szukam porady :

Nie dysponuje takim kapitałem ale jestem gotowy nim zarządzać.

Skąd wziąść taki kapitał? macie jakieś propozycje?

Zastanawiałem się na kredytem,pożyczką ale szukam jak najbardziej optymalnego rozwiązania.

Macie jakieś propozycje?

tutaj profit z ostatnich 3 miesięcy :

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Kapitał początkowy : 1000 euro

ROI : 111,8%

Za waszelkie porady,sugestie dziękuję i pozdrawiam

lepiej popracuj nad swoimi umiejetnosciami bo ok 100 procent w 90 dni 

prosze cie to ok 1 procenta dziennie to ile dziennie grales kilka minut?

1000 euro zrobisz w dwa  , trzy miesiace z 20 pomysl nad tym i popracuj nad umiejetnosciami

Odnośnik do posta

Witam :)

Skoro od pół roku masz systematyczne zyski więc doskonale wiesz, że cierpliwość oraz dyscyplina to klucz do sukcesu także nie widze problemu czemu miałbyś pożyczać środki na gre bo przecież w pare miesięcy dojdziesz do interesującego cię pułapu.

Nie ukrywam,ze ogolnie jestem ponad 10k euro w plecy - Tyle kosztowała mnie nauka

Nie rozumiem czemu ludzie zaczynając trading odrazu grają dużymi stawkami przecież wiadomo, że czekają nas strady dlatego lepiej grać nawet po 2 euro zaczynając od 10 i dopiero gdy dojdziemy do odpowiedniego bankrollu np 100 euro wtedy lepiej wpłacić środki, które możemy przeznaczyć na grę, mniej boli. Tak to ty nawet jeszcze nie odrobiłeś strat z początków gry więc porzucenie pracy aby żyć z tradingu to zły pomysł. Porzucenie pracy aby dorobić na trading i założyć własną DG potem pieniądze z tradingu przeznaczać na rozwój tak 

Odnośnik do posta

po pierwsze dawidzie - nigdy nie pokazuj swoich danych,zawsze je zakreśl,zaklej,cokolwiek ;)

po drugie - patrząc na twoje osiągi nie da się nie zauważyć ze 1/3 zarobku w tych 3 miesiącach to 1 mecz,wiec śmiem podejrzewać ze to nie był czysty trading.3 miesiące to za mało żeby powiedzieć ze już zacząłeś dobrze zarabiać.wyznaczaj sobie cele i dopiero po ich osiągnięciu pomyśl o porzuceniu etatu(np. zrób 1k w miesiąc, potem utrzymaj takie minimum powiedzmy przez 3 miesiące).w tym czasie oswoisz się z większymi stawkami,a to wcale nie jest łatwe.i graj zawsze za swoje,lepiej powoli dojść do tego samemu.zresztą jak naprawdę zaczniesz zarabiać konto szybko się zwiększa.

powodzenia

Odnośnik do posta

Kiedyś dobrym sposobem na powiększenie bankrolla był obrót bonusami u buków ( i kontra na bf). Teraz nie orientuje się jak aktualnie sytuacja wygląda, ale pewnie są bardziej zaostrzone kryteria obrotu bonusem. Najlepsza metoda na powiększenie banku to i tak krok po kroku, stopniowe, stabilne pomnażanie kapitału (i szczególne uważanie na większe redy)

Odradzam wszelkie pożyczki bo to zwiększa Ci presje. Z 1-2k na inplay to już możesz dobre greeny robić.

Ps - i tak jak słusznie Dreppa zauważył - najlepiej jaknajszybciej usuń ten filmik z yt, bo tam są Twoje dane widoczne

Edytowane przez ygrek
Odnośnik do posta

Byłbym sceptyczny co do rzucania pracy, zaciągania kredytów bądź urodziny- 1 awaria i płyniesz po całości. 100% ładnie wygląda, lecz zważ też na to, że 50% zrobiłeś zaledwie w jeden dzień.

Odnośnik do posta