Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Kredyt gotówkowy w celach tradingowych...

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Długo czytuję już forum ale dopiero teraz postanowiłem, że coś napiszę, a właściwie zapytam :)

Na początek krótka historia moich poczynań. Traduję już ponad rok z całkiem niezłym jak dla mnie efektem. W maju 2009 wpłaciłem 400e, a w czerwcu 2010 wypłaciłem 4600e w celu zakupu samochodu i innych wydatków. Od tego czasu nie grałem i przyznam szczerze, że chciałbym wrócić do nałogu (jak to określa moja partnerka). Moja gra opiera się tylko na grze pre-play piłki nożnej oraz half-time. Nie doświadczyłem ujemnego miesiąca w całym okresie tradowania dlatego tym bardziej większa pokusa zagrania za większą kasę. Przyszedł mi do głowy pomysł by wziąć kredyt w celach tradingowych. Mam tutaj na myśli kwotę 20 tys. złotych z okresem spłaty 24 miesiące. Koszt kredytu wyniósłby ok. 4000zł, czyli łącznie miałbym 24 tys. złotych do spłaty. Oznacza to, że miesięcznie musiałbym ugrać co najmniej 5% z kwoty 20 tys. by spłacić ratę, co daje 1000zł. Patrząc na moją tradingową historię wydaje się, że podwojenie kapitału w ciągu dwóch lat nie powinno być problemem. Z kredytem nie miałbym żadnego problemu, gdyż mam dosyć wysoki miesiczny dochód. Ktoś pomyśli po co ten post i o co właściwie chcę zapytać? Zastanawiam się nad kwestią bezpieczeństwa, Jak się zabezpieczyć przed nieprzewidzianymi sytuacjami? Mam tutaj na myśli sytację zaniku prądu, braku dostępu do internetu itp. Oczywiscie myślę, że laptop z internetem bezprzewodowym play online rozwiązałby problem, gdyż obecnie jestem niestety skazany na komputer stacjonarny. Zastanawiam się także jak wygląda sytuacja z awariami BF, czy zdarza się to często w trakcie meczów najlepszych lig? Pytam, gdyż nie doświadczyłem jeszcze takiej sytuacji, ale przezorny zawsze ubezpieczony. Jestem ciekaw jakie jest wasze stanowisko na powyższy temat dlatego zapraszam do dyskusji.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Witam.Jezeli miales dobre wyniki poprzednio w tradingu to sobiscie uwazam ze nie potrzebny jest tutaj zaden kredyt ,piszesz ze masz calkiem niezle zarobki wiec wplac na poczatek 100 euro i sprobuj swoich sil od nowa jezeli bedzie dobrze szlo szybko powinines zarobic pierwszy 1000 euro jezeli nie, bedziesz mial odpowiedz ze branie kredytu to nie najlepszy pomysl ,rozumiem dlaczego myslisz o kredycie napewno chcesz szybko zarobic operujac wiekszymi kwotami byc moze moglo by to byc dobre rozwiazanie ale musisz wziasc pod uwage swoja przerwe i to ze jak cos pojdzie nie tak to inwestujac 100 euro ze swoich pieniedzy stracisz tylko ta kwote biorac kredyt jezeli zaczniesz tracic na poczatku co jest bardzo prawdopobne to twoj bank bedzie sie zmniejszal a raty beda caly czas te same do splaty.Pzdr

Odnośnik do posta

Kredyt na trading? Dość ryzykowna sprawa. Jeśli czujesz się na siłach i wiesz, że Ci się to opłaci, nie ma się co zastanawiać. Jednak wiedz, że będziesz pod potężną presją grając na ratę kredytu. A jak działa na tradera presja - wiadomo.

Stwierdziłeś, że masz wysoką pensję, czy nie lepiej przeznaczać na trading kilkaset złotych miesięcznie? Jeśli potraktujesz to jak substytut lokaty, wyjdziesz dużo lepiej niż na kredycie.

Odnośnik do posta

Mala dygresja: pamietaj ze nie mozna myslec tak, ze skoro w rok z 400 ojro zrobiles 4,6k, to z 4k zrobilbys w tym czasie 46k. To niestety tak nie dziala (przynajmniej u mnie :-) ).

Co do awarii - jesli masz na mysli, ze betfair jakis mecz mial wystawic na zywo, a ostatecznie go nie udostepnil i tlumaczyli sie ze nie mogli nadzorowac transmisji, to ja jeszcze czegos takiego nie widzialem w trakcie meczy w najlepszych ligach (w sparingach z udzialem znanych druzyn juz za to tak) . Jesli natomiast chodzi o awarie serwerow, to jest to wypadek losowy i moze sie zdarzec zawsze. Najgorzej bylo jakos na poczatku tego roku, teraz jest jakby troche lepiej. Ale w ostatnia sobote np. kolo poludnia serwery padly na ok. godzine.

Zrobisz jak bedziesz chcial, ale ja rowniez odradzam kredyt na trading - zwlaszcza po takiej przerwie jak miales. Rzucanie sie od razu z duza kasa to niepotrzebna dodatkowa presja. Moim zdaniem inaczej sie tez traduje niz rok temu - byc moze jest wiecej traderow a mniej gamblerow niz rok temu, a moze mi sie tylko tak zdaje, bo gram zupelnie innymi stawkami :).

Odnośnik do posta
W przypadku awari serwera zawsze mozna zagrac kontre na innej giełdzie np betdaq, dobrze jest miec tam pieniądze.. istneje również serwery zastepcze dla betfair

www.2.betfair.com

www.w-121.betfair.com

O tym to ja nie wiedziałem. Dzięki wielkie 8-) Tylko popraw tego pierwszego linka, ponieważ nie chodzi. :-/

Odnośnik do posta

Szczerze mowiac tez nad tym sie zastanawialem jendkaze ja myslalem o dalszej przyszlosci.

Jezeli jestes zdyscyplinowanym traderem ktory potrafi odlozyc na bok emocje i gra wg wyznaczonych zasad cokolwiek by sie dzialo, znalazles "swoj system" ktory jest dochodowy zrob to. 5% miesiecznie? wydaje mi sie ze nawet na spadkach XFT sredniozaawansowany trader jest w stanie tyle uzyskac.

Jest tylko pytanie czy zachowasz sie tak samo grajac za 50E i za 500E. Ze splata kredytu imo spelniajac te warunki nie bedziesz mial zadnych problemow Ba splacisz go przed czasem.

Trading pre-play? Praktycznie bez ryzyka, nie liczac oczywistego ruchu kursow ale to jest niezalezne od ciebie i rynek moze sie rusyzc w strone ktora ci nie odpowiada czy masz dostep do netu czy nie.

Widze kilka rozwiazanw razie problemow

-kontry przez telefon w BF w razie braku pradu/netu

-konto w innych gieldach jak np betdaq w przypadku lipy ze strony bf na danym rynku

-laptop z netem tak jak pisales

-zaufana osoba obeznana z BF ktora ci skontruje gdy bedzie to konieczne

-konto w Pinnacle, oraz moze zabrzmi to troche dziwnie ale takze bet365 ktore imo jako firma poprawia sie od jakiegos czasu i to bardzo co takze imo jest niedoceniane

To moje skromne zdanie ;)

Napisz o swojej decyzji i jesli sie na to zdecydujesz licze na bloga z twoich poczynan przynajmniej do czasu splaty kredytu. Zycze ci powodzenia oraz zachecam do dzialania ^_^

Odnośnik do posta

Ja bym Ci radził, jak już chcesz wziąć kredyt, to weź ale po co taki duży? Weź 1/4 tego kredytu czyli 5000 zł. Zminimalizujesz w ten sposób 4krotnie ryzyko a to jest i tak ponad 1000 euro, z taką kwotą spokojnie możesz handlować i spłacanie kredytu nie powinno być dla Ciebie dużym obciążeniem;) Jeśli jesteś tak dobry jak pisałeś, to z pewnością w ciągu 2-3 miesięcy pomnożysz to do kwoty 4000 euro (jeśli co miesiąc lub półtora podwoisz kapitał) ;) Również liczę, że napiszesz jaką decyzję podjąłeś i jak Ci idzie, Pozdrawiam !

Odnośnik do posta