Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

25.09.2010

Promowane odpowiedzi

Spotkanie: Fulham - Everton

Dyscyplina: Piłka nożna

Liga: Premier League

Rynek (typ): Dokładny wynik 0:0

Uzasadnienie: Mecz Ligi Angielskiej, pomiędzy dwoma bardzo wyrównanymi drużynami. Ostre spadki kursu na Under 1.50 oraz 2.50, powinno pociągnąć za sobą rynek 0:0. Tym bardziej że max u buków po 9:0, a na giełdzie kupiłem po 10. Spokojnie można kupić po 9.80, i to moim zdaniem bardzo dobra inwestycja.

Odnośnik do posta

Spotkanie: Schalke - Mgladbach

Dyscyplina: Pilka nozna

Liga: Bundesliga

Rynek (typ): MO; Back Schalke (@1,56)

http://sports.betfair.com/Index.do?mi=101748319&ex=1&origin=MRL

Uzasadnienie:

Gamblerzy spodziewaja sie latwego zwyciestwa Schalke, ktore w ostatnie kolejce sie przelamalo.

Na stronie blogabet na 18 oddanych glosow 18 jest na zwyciestwo Schalke.

Glowny powod to gra Borusii: ostatnie 3 mecze to porazki 1:2, 0:7 i 0:4.

Odnośnik do posta

Spotkanie: Schalke - Mgladbach

Rynek (typ): O/U2,5 Back over (@1,78)

http://sports.betfair.com/Index.do?mi=101748315&ex=1&origin=MRL

Uzasadnienie: Schalke 4 over na 5 meczy, Borusia to samo. W meczach Schalke po 5 kolejkach srednio 3 bramki / mecz, w meczach Borusii 5 bramek / mecz.

Odnośnik do posta

Spotkanie: St Pauli - Dortmund

Rynek (typ): MO; Back Dortmund (@2,04)

http://sports.betfair.com/Index.do?mi=101748391&ex=1&origin=MRL

Uzasadnienie:

Borusia na fali. Ostatnie 6 meczy to 6 zwyciestw (2 w pucharach, 4 w lidze) w tym w ostatniej kolejce 5:0 z Kaiserslautern.

Odnośnik do posta

Spotkanie: Stuttgart - Leverkusen

Rynek (typ): Lay Leverkusen (@3,1)

http://sports.betfair.com/Index.do?mi=101748166&ex=1&origin=MRL

Bayer bez Ballacka, Kießlinga i Castro.

Wg. artykulu z kickera:

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/542836/artikel_Bayer-bangt-um-Ballack-Ersatz-Bender.html

pod znakiem zapytania sa:

Patrick Helmes, Sami Hyypiä i Lars Bender.

W Stuttgarcie po ostatnim meczu wypadli Timo Gebhart i Daniel Didavi

Jesli jutro sie potwierdzi, ze ta trojka z Leverkusen nie zagra, to bede gral laya na Leverkusen.

Uwaga do wszystkich moich postow w tym temacie:

W nawiasach podalem aktualne kursy - sam wchodze na rynek dopiero jutro. Nie chce zostawiac tych zakladow bez opieki.

Nie grajcie tego na slepo bo ostatnio moje typy wychodza tak sobie - czyli na zero - czyli szkoda czasu :).

Mile widziane komentarze co do typow - zwlaszcza te wytykajace bledy w analizach.

Odnośnik do posta

Co do Leverkusen to może i są osłabienia, ale jednak forma gospodarzy jest fatalna i zapewne większość osób będzie grało na Leverkusen, w każdym razie ja bym na ten rynek się nie pchał.

Borussia oraz Schalke bardzo dobre propozycje.

Odnośnik do posta

Uzasadnienie: Mecz Ligi Angielskiej, pomiędzy dwoma bardzo wyrównanymi drużynami. Ostre spadki kursu na Under 1.50 oraz 2.50, powinno pociągnąć za sobą rynek 0:0. Tym bardziej że max u buków po 9:0, a na giełdzie kupiłem po 10. Spokojnie można kupić po 9.80, i to moim zdaniem bardzo dobra inwestycja.

Teraz 9,20. Kto zagrał ten na pewno skorzystał. Teraz polecam rynek 0:1 po 8,60-8,80. Kurs na under może jeszcze polecieć, dodatkowo Everton lekko spadł. Polecam

Odnośnik do posta

No coz, dzien tradingu czas zaczac :). Dobre 10 godziny roboty przede mna :).

Schalke niestety do gory. Bede obserwowal, mam nadzieje ze kurs spadnie, ale to chyba jednak rynek podwyzszonego ryzyka i raczej sobie odpuszcze.

Jeszcze krotko to tym meczu: co prawda na chwile obecna to Mgladbach jest wyzej w tabeli, i patrzac tylko na ilosc punktow to kurs 1,6 na Schalke wydaje sie smieszny. Ale Mgldabach w ostatnich meczach gra jak druzyna z ligi nizej. Dodatkowo przejzalem historie meczy miedzy tymi zespolami: od 2003 roku zawsze wygrywalo Schalke (mowie tylko o meczach, gdzie Schalke bylo gospodarzem), w 2005 byl remis. Ostatni raz Schalke przegralo z Mgladbach u siebie w 1992 roku. Jakie to ma znaczenie? No dla mnie zadnego, ale dla niektorych gamblerow juz tak :)

Pozostale rynki zachowaly sie tak jak przewidzialem - szkoda tylko ze balem sie zostawic kase na noc bez nadzoru i tak jak pisalem jeszcze nic nie postawilem. Mam nadzieje ze inni byli odwazniejsi i cos ugrali :)

Leverkusen chyba sobie tez odpuszcze - wzroslo z 3,1 do 3,4 ale nephe ma racje - Stuttgart gra beznadzieje i moze byc hustawka, a moze pojsce w jedna strone i juz nie wrocic. Czyli podwyzszone ryzyko.

Sprobuje cos na Dortmundzie podlapac, bo tu licze jeszcze na spadki.

No ale oczywiscie najwazniejsza jest i tak obserwacja rynku i szybka reakcja na zmiany.

No i na koniec: widze ze dostalem pierwsze piwo :-D . Szkoda tylko ze za typ ktory byl bledny - schalke podskoczylo w gore. Chyba admini musza jakos przemyslec ten system - bo to troszke bez sensu :). A tak wogole to po co to komu? No chyba ze to piwo przyjdzie do mnie poczta w paczce, to wtedy nie pogardze - nawet za bledny typ :lol:

Odnośnik do posta
No i na koniec: widze ze dostalem pierwsze piwo :-D . Szkoda tylko ze za typ ktory byl bledny - schalke podskoczylo w gore. Chyba admini musza jakos przemyslec ten system - bo to troszke bez sensu :). A tak wogole to po co to komu? No chyba ze to piwo przyjdzie do mnie poczta w paczce, to wtedy nie pogardze - nawet za bledny typ :lol:

Franz pamiętaj - wszystko ma swe zastosowanie ;)

Niestety niektórzy nie myślą tak jak powinni, a tego niestety nie jesteśmy w stanie zmienić ;)

Odnośnik do posta

Szczerze mówiąc na Dortmund juz bym nie liczyl, wiem ze druzyna w gazie, ale St.Pauli u siebie zawsze jest wysoko notowane. I tak na czuja ja tu zwyciestwa BVB nie widze, ale jak rynek bedzie reagowal trudno przewidziec.

Schalke również nie przewiduję spadków- drużynagra słabiutko, kto wie czy po tej kolejce Magath nie poleci, nie wiem czy wiele osób będzie grało na "przelamanie"

pozdr

Odnośnik do posta

mimo obaw Dortmund jeszcze zlecial: do 1,81. Schalke Over do 1,68, Leverkusen do 3,45 . Nawet MO Schalke spadl do wczorajszego poziomu - ale ten typ i tak byl zly. Trzeba wyciagna wnioski na przyszlosc :)

Odnośnik do posta

CHYBA zagram:

Spotkanie: Milan - Genoa; g. 18:00

Liga: Serie A

Rynek (typ): MO; Lay Milan (@1,74)

http://sports.betfair.com/Index.do?mi=101752362&ex=1&origin=MRL

liczac na wzrosty w okolice 1,8.

W tej chwili taki sam kurs, 1,74 ma 188bet. Inne liczace sie buki od 1,71 do 1,73. Ogolna tendencja wzrostowa - na poczatku buki wystawily kurs w okolicach 1,6.

Typ tylko z kursow. Ma ktos jakies cenne informacje apropos tego meczu?

Edit (17:00) odpuszczam. nie znalazlem zadnych informacji, wloskiego nie znam, a z tego co widze to typerzy preferuja latwe zwyciestwo milanu.

Odnośnik do posta

Musze przyznac że to był swietny wybór żałuje ze nie widziałem wczesnie napewno bym zagrał. Duże spadki na underze przy wyrownanych druzynach to nie praktycznei pewny spadek na 0:0 szczegolnie w tej sytuacji bo tutaj spadek na jedna z druzyn nie ma wielkiego znaczenia dla underu a co za tym idzie CS 0:0.. pewna i bezpieczna inwetycja oby wiecej takich typów pozdro

Odnośnik do posta