Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Nasz użytkownik przedstawił na forum swój sposób gry na rynkach piłki nożnej. W szczegółowy sposób opisał jak grać oraz na co zwracać szczególną uwagę. Zapraszamy do przeczytania artykułu oraz o komentarze i uwagi co do systemu.

Zachowana oryginalna pisownia.

Witam

Dosyć sporo czasu temu obiecałem opisać swoja metodę gry na rynkach underowych w kopanej:

Dobor spotkan

• druzyny underowe
  • mecze na ktorych widzimy ze jest spora trudnosc w zdobyciu bramek
  • dane ze statystyk dot. skutecznosci , ilosci strzelonych goli , najlepiej jak nie przekracza 3.5 czy 4.5
  • strony z ktorych korzystam BetSaint , soccer24 ale rownie dobrze polecam kazde inne
  • bardzo istotna jest plynnosc ale jak jest sa za duze kwoty po stronie podazy to tylko hamuja spadek i takie rynki nalezy omijac
Zakres rynkow
  • jaki rynek zalezy od tego ktora polowa spotkania i jak plynnie spada kurs
  • bardzo istotna sprawa jest wysoki over czyli jak na 3.5 jest over ok 4 czy5 a kurs ma jeszcze z czego spadac to wchodze na taki rynek pod warunkiem ze plynnie idzie w dol
  • min to over ok 2.0 ponizej nie ma sensu grac back
  • rynki dobieram patrzac na wykres jak kurs sie ksztaltowal i jakie spadki nastepowaly
  • najlepszy czas gry to 20-30 minuta po golu lub 50 do 70 po golu im blizej 70 min tym lepiej poniewaz czas ma bardzo duzy wplyw na ksztaltowanie sie i spadek kursu
  • jezeli luka jest za duza powyzej 3 tikow to lepiej zaczekac i popatrzec na okazje
  • nie wolno grac na tym samym rynku co padl gol zawsze rynek albo dwa wyzej
  • przy doborze rynkow nie nalezy sie spieszyc okazji do szybkich spadkow jest zawsze kilka podczas meczu
  • nie wolno wchodzic na spotkania overowe chyba ze ma sie jakies doswiadczenie i gra sie na takim meczu umiejetnie stawkujac
  • dla poczatkujacych traderow najlepsze rynki to 4.5 i 3.5 po pierwszym i drugim golu

• Strona 1 z 3
  • 1
  • 2
  • 3

Kliknij tutaj aby zobaczyć Artykuł

Odnośnik do posta

testowalem przez miesiac marzec tamtego roku i nie przypuszczalem wtedy ze bede o tym komus pisal a historia na BF jest chyba tylko do 3 miesiecy ale zaczne grac jak tylko uporam sie z problemami i bede dokumentowal na blogu 

mam zamiar nagrywac ale jeszcze nie przetestowalem programow do montazu 

styczen zaczal mi sie porazkami ale to robilem z doskoku bez doboru bardziej zeby odreagowac niz naprawde grac

musze wpasc w rytm i zaczac systematycznie dzien po dniu , duzo sie i mnie dzieje w zyciu i nie mam sporo czasu zeby siasc i porzadnie zaczac to robic

dzisiaj rozpisalem sie ale leze z goraczka w lozku a tak jestem caly dzien w pracy czas mam tylko wieczorem

ale wynki z gry jak juz zaczne beda w blogu musze znalezc czas i wziasc sie w garsc zeby zaczac robic staty

obiecuje ze w niedlugim czasie zaczne ,calosc opisalem bo obiecalem dosyc sporo czasu temu napisac co i jak

Odnośnik do posta

a wiedzialem ze tak bedzie mialem najpierw ze dwa tygodnie pograc na blogu wszystko pokazac a dopiero pozniej rozpisac

ale meczyli mnie zeby od razu rozpisac wiedzialem ze tak bedzie :P  jak sie wezme w garsc i zaczne grac to na blogu przez miesiac albo dluzej bede wystawial wyniki

jeszcze nie dopisalem ze trzeba sobie zalozyc konto u buka gdyby serwery BF siadly mozna wtedy kontrowac zeby pieniedzy nie stracic

poczekajcie cierpliwie a bedzie wam dane :D

Odnośnik do posta

Przejrzałem pobieżnie i kilka rzeczy "się nie dodaje":

czasem usredniam ale nie wolno tego robic

Czyli tak, ale nie? Trzymanie się zasad przy grze ip jest dość ważne.

Cel
trzeba wyznaczyc sobie jakis procentowy cel np 50% w ciagu 10 dni i go realizowac te 50 % to tylko przykladowo pisze
nie wolno wyznaczac sobie jakis wielkich przyrostow kapitalu , by pozniej nie miec cisnienia na to ze trzeba dziennie zrobic tyle a tyle

Czepiam się dalej - najpierw podajesz przykładowy cel 50% w 10 dni (procenty są zdradliwe - początkujący pomyśli /gdyby nie problemy z płynnością/ wygrywając przez 300 dni, ma 1,5^30*$10=$1917510, holy grail tradingu! - po co zaczynać od 10, wpłacę 1000 i niedługo kupię sobie wysepkę), potem radzisz, by nie wyznaczać sobie jakichś wielkich celów. Jeszcze wcześniej:

coby sie nie dzialo trzymac sie planu i nie rozpaczac ze zarobilo sie tylko maly wycinek z tego co moglo sie zarobic

ogólnie między wyznaczeniem celu a rozpaczą z "małego wycinka" jest silna korelacja.

Podkreślasz sceptycyzm, ale chyba nie na tym polega (nie lubię tego określenia) gra na giełdzie. Po co używać strategii, w którą wątpimy/nie jesteśmy jej pewni?

Chyba że masz screeny/historię gry i "ruletka" jest profitowa w long runie, wtedy to co innego.

Odnośnik do posta

ok dzieki za krytyke 

moglem nie podawac zadnych przykladow rzeczywiscie rynki sa za plytkie zeby tak liczyc to nie tenis

jednak troche sie pospieszylem ale mimo wszystko dziekuje za krytyke

50 % nie uwazam za oszalamiajacy przyrost napisalem tam tez ze to przyklad jest

Edytowane przez maxim66aa
Odnośnik do posta
  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

No właśnie to jest chyba typowa ruletka raz się zdąży zamknąć zaklad inny razem nie. Przynajmniej ja tak miałem. Tzn nie można grać tak na jednym meczu bez końca. Oglądam mecz widzę, że gra się nie klei jednym i drugim to otwieram zakład zamykam otwieram. Ale wywnioskowałem że nie można tak robić bez końca bo prędzej czy później padnie gol. Parę razy się przejechałem ale gram jako początkujący na najniższych stawkach więc luz. Jak piszę autor najlepiej po bramce zagrać i to za dużą stawkę nazbierać ticków i chyba trzeba uciekać z rynku....Tak mi się wydaję  ;) 

Odnośnik do posta

A wytłumaczy ktoś co autora miał na myśli pisząc "jeśli popyt rośnie dynamicznie , albo jest mała podaż" Co określa na BF popyt i podaż. Jak to odczytujemy? Domyślam się, że chodzi i ilość dostępnej kwoty pod kursem na BACK i na LAY , ale co które znaczy. Kiedy określa wysoki popyt i podaż?

Odnośnik do posta