Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Back Over 1.5 - problem z niskimi kursami

Promowane odpowiedzi

Witajcie, 

po trzyletniej przerwie, postanowiłem wrócić do tradingu. 

Mam zamiar grać Back Over 1.5 i po pierwszej bramce dawać Lay. 

Strategia powszechnie znana, więc nie ma sensu się nad nią rozwodzić - ma zapewne zwolenników jak i przeciwników :) 

Ale do rzeczy - zazwyczaj kiedy analizuje w jakich spotkaniach padnie duża ilość bramek okazuje się, że w dane spotkanie na Over 1.5 ma kurs w okolicy 1,20. Jest to dosyć mały kurs, dlatego zastanawiam się nad następującą rzeczą: Może odczekać np. do 15. minuty kiedy kurs podrośnie w okolice 1.30 i dopiero wtedy grać?

Z jednej strony kurs wzrasta i mogę liczyć na większe zyski, ale z drugiej tracę 15 minut w ciągu których może już paść pierwsza bramka... 

Możecie mi doradzić z własnego doświadczenia czy warto w ogóle rozważać odczekanie tych 15 minut? Jestem w tym temacie teoretykiem i bardzo chętnie wysłucham opinii bardziej doświadczonych traderów. 

Pozdrawiam bardzo serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Odnośnik do posta

tez jestem w tym temacie teoretykiem ;) najlepiej poobserwuj sobie rynki podczas meczu i zobaczysz co i jak spada/rosnie.

zwolennikiem takiego beckowania to ja nie jestem, ale sprobowac mozesz, aby sie przekonac czy warto. wydaje mi sie, ze do 10 minuty to kursem za bardzo nie ruszy na overze. pewnie po 20 minutach bedzie wyzszy o jakies 10 tickow niz przed meczem. 

Odnośnik do posta

Back over 1.5 może mieć większy sens, gdy wejście w mecz następuje w przerwie przy wyniku 0:0. Wtedy kurs jest w przedziale 1.70-2.00. Bramka strzelona nawet w późnej fazie meczu daje wyjście na plus.

Statystycznie nieco ponad 70% meczów kończy się over 0.5 gdy do przerwy było 0:0. Czyli szanse na bramkę w II połowie są spore. 

Kiedyś za drobne żeby sprawdzić metodę grałem over 1.5 kupując go przed meczem i biorąc jako zabezpieczenie cs 0:0. Jeżeli było 0:0HT to zamykałem i wychodziłem z rynków.

Przy odpowiedniej kombinacji stawkami można wyjść na plus. Kokosów nie ma, ale da się coś uciułać :)

Odnośnik do posta

Ostrzegam przed takim cross-bettingiem na betfair bo kwoty porażek są 100%, a zyski są okrojone z kilku procent. Przy koncie z PC to już w ogóle nie ma sensu bo i tak wyjdzie się na minus, osobiście przebadałem dużo wariacji cross-bettingu i zawsze był jakiś minus, bo np. miałem na jednym 105€ zysku, na drugim 100€ straty i po podatkach i tak wychodziłem do tyłu mimo że wygląda to na surebeta. 

Odnośnik do posta