Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Bez wzgledu na bank, taka cyfra to straszny bol dla kazdego.

Mialem juz kiedys 3800 reda.

Rekordy jednak, niektore widzialem zreszta, cale szczescie do mnie nie naleza,..........luzno przebijaja 10000.

Samuel, swiadome czy nie swiadome wejscie IN?

Odnośnik do posta

Under spadł z 1,91 do 1,83 i wszedłem stawką 11k w 2-0 potem under zaczął wracać, chciałem oddawac ale słabo brali, zacząłem przesuwac i tylko wystraszyłem rynek. Mogłem oddawac ze stratą 3 ticków (500e reda) ale nie mogłem pogodzić się z tym że tak mocno to 2-0 wywalili. Dałem się sprowokować, postanowiłem że wchodze IP. Szybka bramka hull wydawała się mało realna, a utrzymujące się 0-0 jak i bramka arsenalu dawały greena, niestety w 3 minucie bylo po sprawie.

Wiedziałem na co się pisze wchodząc IP, strata przełknięta, pozostaje już tak nie robić, przynajmniej nie tak dużymi stawkami.

Odnośnik do posta

Grubo Samuel. Ale niestety taka specyfika in-play i do tego nieprzewidywalność sportu że wydawałoby się małe prawodopodobieństwo że Hull strzeli szybko brameczkę Arsenalowi a tu taki zonk. Takie życie tradera i strata jest nieodłącznym elementem (choć aż tak duża to błąd). Wiem że weźmiesz to na klatę i dalej będziesz robił piękne greeny i wkrótce odrobisz. 3M!

Odnośnik do posta

Red na pewno robi wrażenie i nikomu bym czegoś takiego nie życzył... Jednak jak napisałeś, wiedziałeś co robisz wchodzać in play, więc pozostaje tylko życzyć szybkiego odrobienia strat, co mysle, że w Twoim przypadku jakoś długo nie powinno zając ;) Dla innych, w tym dla mnie ta sytuacja pokazuje jak czasami rynki potrafią być przewrotne i jak bardzo trzeba szybko reagować i trzymać się ścieśle wyznaczonych zasad.

Odnośnik do posta

no toś samuel dojebał.myślałem ze ty tylko pre i twarde zasady.takiego reda nikomu nie życzę,mój największy 3,5k i wiem jak potem ciężko wyprostować miesiac.głowa do góry,może być już tylko lepiej ;) powodzenia

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

Zasady miałem twarde zawsze, jeszcze pół roku w życiu bym czegoś takiego nie zrobił, w ostatnim czasie wszedłem 2-3 razy IP na podobne "peweczki", wtedy się udało, tyle że stawki były dużo mniejsze.

Skąd łamanie zasad, których kiedyś trzymałem sie zawsze? Niby im dłużej człowiek siedzi, to coś takiego nie powinno się zdarzyć, tyle że mi jakoś coraz bardziej brakuje cierpliwości do tego handlu. Dobrych rynków coraz mniej na piłce, a apetyt rośnie i rośnie, chciałoby się więcej i więcej, i jest problem. Kolejny wyznaczony cel ciężki do zrobienia i zaczyna się niepotrzebne kombinowanie.

Inna sprawa nigdy nie lubiłem redów, to cos czego moja psychika nie na widzi. Grając jednak coraz większymi stawkami trzeba się liczyć że i redy będa większe. Często na MO boje sie przywalić wiekszą stawką bo własnie boje się potencjalnego reda. Mam nadzieję ze ta strata pomoże mi w pokonaniu tego strachu. Jeżeli umiem zaakceptować takiego reda to i powinienem sie nie bać większych strat przy normalnym handlu.

41 miesiąc handlu na BF i pierwszy, w którym bilans będzie na minusie. Złamanie zasad nie było opłacalne.

Edytowane przez samuel10veb
Odnośnik do posta

Fajnie, że pokazałeś tego reda publicznie. Przynajmniej widać, że trading to nie tylko ciągłe greenowanie  i zwiększanie bankroll'a. 

Zauważyłem, że coraz więcej osób wpada na forum z tekstami typu: "Siema, zacząłem handlować tenis, ile będe zarabiał na miesiąc?"  Teraz widać, że to tak nie działa i każda droga na skróty prędzej czy później zakończy się porażką. Wiadomo, że inne nastawienie do tej straty będzie, gdy była on świadomym ryzykiem, a inne gdy ktoś liczył, że może znowu się uda.

Odnośnik do posta

no grubo grubo Sam - patrzac jednak z drugiej strony wyjdzie Ci na dobre :D  granie pre i przetrzymywanie in nie jest najlepsza kompozycja. Pocieszenie zadne ale pomysl, ze gdyby sie teraz "udalo" kolejny raz pewnie zagralbys jeszcze grubiej. Pzdr

Odnośnik do posta

Tak jak napisał @cycu20021, czasami przydaje się jakiś większy red, żeby człowieka przywrócić do pionu. Po wielu zgreenowanych rynkach przychodzi poczucie nieomylności i przeświadczenia, że zawsze musi pójść po naszej myśli (wiem to z własnego doświadczenia ;) ). Strata bolesna, ale nauka bezcenna. Pzdr.

Odnośnik do posta
  • 5 months later...

https://plus.google.com/u/0/116589755932079778335/posts/5PZeFS8jXWN?pid=6077312676963437074&oid=116589755932079778335

To ja jestem rekordzista  w tym temacie- niestety.W 3 dni to osignalem!

Najgorsze, ze z laska na wakacje jechalem od razu po takim czyms. Oczywiscie nie powiedzialem, ale przybity do muru bylem ostro! - teraz tak nie gram. We wrzesniu to odrobilem. 3 miesiace mi zajelo. Teraz sie z tego smieje, ale to swiadczy o tym, ze ze mna nie wszystko bylo w porzadku.

jak sie wrzuca zdjecia- zeby tu wrzucic? musi byc imageshack?

Edytowane przez tricola
Odnośnik do posta