Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

nie wiem od czego zaczać...   wstyd mi za niektore slowa, za tą dume... arogancje itd...   sprostuje od razu, ze nie ...nieudalo sie...  nawet do 150e nie doszedlem...   :/ jest mi głupio najba

To ja ThePoints - trader gonitw INPLAY (niecierpie preplay:)))     Doświadczenie: ponad 3 lata.   Rozegrane gonitwy: ponad 20000 (20 tysięcy)   Czas spędzony na gonitwach: ponad 5000 godzin  

Jaka presja? Moim zdaniem zakładasz sobie zwyczajnie nierealne cele (25% banku w jedną gonitwę, można zacząć odkładać kasę na zakup wysepki). Sam piszesz, że Twoje stawkowanie jest ryzykowne. In play

Posted Images

Wiecie.... ja mam monitor 22 cale (PIONOWY) nie poziomy... aby miec mega duza drabinke ladderowa. I Pewnie dlatego tak kiepsko u was widac...

Jak macie monitory w okolicach 21 cali, to polecam ustawic filmik na caly monitor i zmienic w ustawieniac obraz na pionowy i obroccie monitor o 180 stopni ;p.

No bo inaczej widzicie, ze kupa sie robi... a oto screen jak filmik widac u mnie:

http://screenshooter.blob.core.windows.net/engine4files/wcidumrnutuhgdnxlehojfqppyzaafccxtldqvievmwzdqcgnamuqjermsownrnoqsjnrjgqwdtxiqlywsnatimoouqxglreziilhopdtvymqhivhqaudmvifvyxsjjl

duże ładne, i widoczne.

Odnośnik do posta

PODSMOWANIE: 

Koniec: 13 dnia - 04.06.2014r.
Football: €11.88 | Horse Racing: €311.41 | Tennis: -€3.38 Total P&L: €319.91

podsumowanie banku/stanu konta BF

startowy bankarrow-10x10.png (dnia 23.05.2014r) = 90e
Aktualny bank = 689.26 EURO

Stan konta na betfair = 382.30e
średnio dziennie: +46,09e

SCREEN'y
post-1329-0-78877200-1401919900_thumb.jp

post-1329-0-92977500-1401919904_thumb.jp

Do końca "challenge II" pozostało: 27 dni, 20 godzin i 47 minut.
post-1329-0-54547600-1401920358_thumb.jp
€ 2.74 Exchange Games Wallet ^_^ troche na kasynie online pograłem :lol:
byle by sie nie wyzerowac przez to :P ale ja tam gram stawką 0.01 - 0.03 euro najcześciej :P

BONUS1!!! komputerek ^_^
post-1329-0-07064600-1401920462_thumb.jp

BONUS2 - filmik INPLAY gdzie RACE kończy sie PHOTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Miłego oglądania ^_^

pozdro!

Edytowane przez ThePoints
Odnośnik do posta

PODSMOWANIE: 

Koniec: 14 dnia oraz połowa 15 dnia

OGÓLNY: Cricket: €0.72 | Football: €9.50 | Horse Racing: -€224.82 | Tennis: €52.51 Total P&L: -€162.09
AUS: Horse Racing: -€60.01 Total P&L: -€60.01

RAZEM RED NA: -222.10 euro

podsumowanie banku/stanu konta BF

startowy bankarrow-10x10.png (dnia 23.05.2014r) = 90e
Aktualny bank = 467.19 EURO

Stan konta na betfair = 147.26e
średnio dziennie: +26,01e

SCREEN'y
post-1329-0-00376800-1402064124_thumb.jp
AUS
post-1329-0-95403100-1402064130_thumb.jp

Miałem wczoraj juz stan konta betfair 600 euro! I co zrobiłem? Zwiekszyłem stawki i spadłem do 147.26e! Ale ani troche tego nie żałuje, ani troche. Teraz zmniejszam, zaciskam zęby i próbuje "od nowa".

Do końca "challenge II" pozostało: 25 dni, 4 godzin i 54 minut.

post-1329-0-77005200-1402064383_thumb.jp

BONUS:

Odnośnik do posta

Po pierwszę dziwię się, że nikt nie skomentował wpisu WIELKIFAN, otóż wydaje się, że jest to ktoś kto Ciebie najwyraźniej zna. Wydaje mi się, że nikt z nas tutaj nie chce by ktokolwiek popadł w rujnę z powodu handlu na giełdzie zakładów sporotwych. To indywidualna i prywatna sprawa każdego z nas co się dzieje z powodu giełdy prywatnie, niemniej jednak widać jakiś głos wyraźniej interwencji. Myślę, że na ulicy nikt nie przeszedłby obojętnie obok człowieka potrąconego przez samochód z rozbitą głową.

Po drugie, z bloga którego prowadzisz można zauważyć i z tego co piszesz, że masz już bardzo duży staż w handlu na giełdzie co jednak nie przynoisi Ci  systematycznych zysków. Z wpisów na blogu widać, że czasami udaje Ci się zarobić na najtrudniejszych rynkach in play jakie są, natomiast straty i wtapianie ciężko zarobionego kapitału jest spowodowane przez elementarne i podstawowe błędy każdego początkującego tradera czyli poprzez początkowy wzrost pewności siebie przez kilka zielonych rynków nagłe poczucie, że jest się Bogiem i jest się nieomylnym i zwiększanie stawek co kończy się jak zawsze w takich sytuacjach - redowaniem banku.

Nie mam tak dużego stażu jak Ty w handlu jednak uważam, że podstawą by odnosić zyski na rynkach zakałdów sporotwych jest psychika. Z wpisu WIELKIFAN wynika, że działasz pod bardzo dużą presją psychiczną, a dodatkowe zwiększanie stawek zawsze wiąże się z większa presją psychiczną, Do większych stawek należy się przyzywczaić, oswoić z tym, że dzwiga się większą odpowiedzialność FINANSOWĄ za ewentualną pomyłkę. Większe presja, wiąże się z działeniem pod wpływem lęku a to daje decyzje podejmowane bez logicznych i racjonalnych podstaw. A poza tym ustaliłeś sobie jakiś challenge, który dodatkowo jest elementem stresującym jakbyś miał ich za mało. Jedyny challenge, który w tej sytuacji miałby sens to nie tracić banku.

Edytowane przez slodzik
Odnośnik do posta

Dzięki wielkie Słodzik za komentarz.

Opowiem pare słów z 'mojej perzpektywy'

masz już bardzo duży staż w handlu na giełdzie co jednak nie przynoisi Ci  systematycznych zysków. 

pierwsze 4 lata gry to był systematyczny minus... z moze 2-3 momentami gdzie np. patrząc jedynie na cykl 60-90 dni byłem na plus... a później sie kruszyło, i oddawałem cały zarobek z 60-90 dni +dodatkowe kwoty czyli minus na BF (licząc od momentu założenai konta) rósł jeszcze bardziej... na początku listopada zeszłego roku, miała miejsce pewna sytuacja na giełdzie która dała mi wiecej do myślenia niż te poprzednie 4 lata...  Było to 8 miesięcy temu, od tego czasu mam regularne zyski, nie duże ale są... (7 miesiecy zakonczone plusem, a jeden na nie duży minus). Ale jeśli ktoś mnie zapyta czy "OGÓLNIE" jestem na betfair na plus... to oczywiście nie jestem... niema co sie oszukiwać. Aktualny cykl 8 miesięcy 'odnotowywania zysków nadal trwa, co będzie jutro, czy za tydzien? Nie mam pojęcia, mogę być jedynie dobrej myśli.

Jesli chodzi o "osobiste życie" całkiem niedawno - niemal w momencie zakładania bloga - zdecydowałem się na jeden duży krok który w ogromnym stopniu - ale nie całkowicie - pozbawił mnie presji (konkretniej mowiac przeprowadzka do rodziny czyli ogromne odciążenie od wydatków...).

Co do mojego aktualnego stawkowania... to nie potrafie tego w kilku słowach opisać. Najlepszą odpowiedzią będzie czas.

Faktem jest, że mój bank szybko rośnie (z 90euro do ponad 1000e w 9 dni), a potem ogromny spadek (-60% banku w 1 dzien)... i osoby które to obserwują mogą "łapać się za głowę"... rozumiem to. Być może za bardzo ryzykuje, jednak kiedy czuję, że robi się juz na prawdę gorąco staram się 'opamiętać' innymi słowy zmniejszam stawki. Największy mój problem wydaje mi się jest kiedy mam w zasięgu ręki sporą wygraną, ale ostatecznie wychodze z gonitwy na zero lub mały plus/minus, to mnie najbardziej frustruje na te chwilę.

wtapianie ciężko zarobionego kapitału jest spowodowane przez elementarne i podstawowe błędy każdego początkującego tradera czyli poprzez początkowy wzrost pewności siebie

Jeśli zarobiłeś coś przez 3-5 dni, i później to stracisz jednego dnia, to ja bym tego nie nazwał ciężko zarobionym kapitałem. A z ta pewnościa siebie... no... ktoś kto gra prawie 5 lat.. to raczej przerabiał niejednokrotnie ten temat. Wiec uwazam ze to sie bardziej tyczy tak jak napisales poczotkowych graczy.

Nic wiecej mi na mysli nie rpzychodzi do glowy, najbardziej jestem teraz ciekaw czy uda mi się utrzymać moj 'challenge II', na tym najbardziej mi zależy. Pozdrawiam.

Odnośnik do posta

Zarzadzanie bankrollem sie klania. Sorry, ale jesli masz taki bankroll to sie gra odpowiednimi stawkami do wysokosci jego. Jesli jednego dnia potrafisz wygrac badz przegrac tak duzy % kasy z konta bf to daj sobie spokoj lepiej z tym.

Odnośnik do posta

http://demotywatory.pl/uploads/201406/gallery_1401915528_557721.gif

no.... za bardzo szalałem z tym stawkowaniem, macie racje. Jak juz zaczynało 'nie isc' na wiekszych stawkach moglem je od razu zmniejszać, a nie probować jeszcze na tej drugie i trzeciej gonitwie... czas się 'ogarnąć', elo.

Odnośnik do posta

Jeśli zarobiłeś coś przez 3-5 dni, i później to stracisz jednego dnia, to ja bym tego nie nazwał ciężko zarobionym kapitałem.

Odpowiem cytatem:

dla mnie franz jesteś autorytetem, a słowa które powiedziałeś "wiem ile jest warte każde 2 funty, wiem ile musiałem kiedyś na takie 2f zapierdzielać więc szanuję każdy grosz, i jeśli jest możliwe to go podnoszę". Też to wyznaję w tym momencie, i będę taki jak Ty, będę zbierał skrupulatnie tak jak Ty grosz do grosza, a to co się wydarzyło, cóż.. piękny niski lay:) to co zrobiłem nie zdarza się często, a i tak nie jest to za wszystko, tylko uwzględniam też MM, nie ważne co by się działo - MM najważniejszy, nie mogę się pomylić w taki sposób by pozbawić siebie wszystkiego. Także ze spokojem to przyjąłem w razie niepowodzenia, przemyślałem to co zrobiłem, i wiedziałem że za każdym razem postąpił bym tak samo. Niczego nie żałuję, a rynek i tak zamknięty z plusem, co mnie nawet ucieszyło.

Pieniądze trzeba szanować.

Odnośnik do posta

Escabar, dnia 11 Gru 2011 - 12:03 AM, napisał: dla mnie franz jesteś autorytetem, a słowa które powiedziałeś "wiem ile jest warte każde 2 funty, wiem ile musiałem kiedyś na takie 2f zapierdzielać więc szanuję każdy grosz, i jeśli jest możliwe to go podnoszę". Też to wyznaję w tym momencie, i będę taki jak Ty, będę zbierał skrupulatnie tak jak Ty grosz do grosza, a to co się wydarzyło, cóż.. piękny niski lay:) to co zrobiłem nie zdarza się często, a i tak nie jest to za wszystko, tylko uwzględniam też MM, nie ważne co by się działo - MM najważniejszy, nie mogę się pomylić w taki sposób by pozbawić siebie wszystkiego. Także ze spokojem to przyjąłem w razie niepowodzenia, przemyślałem to co zrobiłem, i wiedziałem że za każdym razem postąpił bym tak samo. Niczego nie żałuję, a rynek i tak zamknięty z plusem, co mnie nawet ucieszyło.

ciezko to ja pracowalem na wiedze jaka teraz mam :D moze z tego szczescia co juz umiem mnie tak nosi i stad te bajery :P ale nie oburzajcie sie o moja gre, kazdy ma swoj styl. A ja wam przyznam racje, ze jak unormuje stawkowanie to wtedy beda (najprawdopodiobniej!) systematycznie wzrosty, a nie takie hustawki ^_^

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.