Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Tenisowa startegia Tradera999

Promowane odpowiedzi

Gość Trader999

Ok jest w tym cos z bukmacherki panowie ale nie do konca macie jednak racje zaczne jednak od tego ze ciecie strat oczywiscie nie ma tutaj sensu to tylko taka opcja ktora mozna ale nie koniecznie trzeba stosowac , a co do bukmacherki jest w tym tylko jej czesc tyle ze jakze oplacalna moze sie okzazac ta czesc ,powiedzcie panowie u ktorego bukmachera mozecie postawic 1000 ryzykujac przy tym np tak naprawde 50 ja sosbiscie nie znam takiego oprocz Betfair czyli Trading wiec mozna by powiedziec ze jest w tym mieszanka bukmacherki z tradingiem .

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Trader999

Demo z programu o ktorym pisalem wczesniej jest kilka spotkan ktore mozna ogladnac za free niestety tylko te z kwalifikacji i czesto ze slaba plynnoscia ale mozna popatrzec jak wyglada sam program ,demo jest w przyspieszonym tempie x32 caly mecz z wiadomych powodow i jak zwykle najlepiej przelaczyc sobie na 720 HD

http://www.youtube.com/watch?v=ljjO3pQmlSA

Odnośnik do posta
Ok jest w tym cos z bukmacherki panowie ale nie do konca macie jednak racje zaczne jednak od tego ze ciecie strat oczywiscie nie ma tutaj sensu to tylko taka opcja ktora mozna ale nie koniecznie trzeba stosowac , a co do bukmacherki jest w tym tylko jej czesc tyle ze jakze oplacalna moze sie okzazac ta czesc ,powiedzcie panowie u ktorego bukmachera mozecie postawic 1000 ryzykujac przy tym np tak naprawde 50 ja sosbiscie nie znam takiego oprocz Betfair czyli Trading wiec mozna by powiedziec ze jest w tym mieszanka bukmacherki z tradingiem .

he no zawsze mozna zagrac za 50 na underdoga po kursie 20:) betfaire napewno daje przewage i takie granei jest napewno opłącalne pozdrawiam

Odnośnik do posta
Gość Trader999

No nic panowie ja od dzisiaj rana jednak zaryzykuje i sprawdze jak to wyjdzie postawilem na wszystkich doslownie meczach LAY po 1,04,1,03,1,05 stawki 900 ,1000

ivanovicc.jpg

mozna by tez oczywiscie tak

dement.jpg

ale to moze pozniej jak wiecej juz bedzie takich jak ten nizej :-P jak narazie za duze ryzyko

lakp.jpg

Pzdr

Odnośnik do posta

Po co czekac na 1.01

Kto pierwszy dochodzi do 1.25 -wtedy lay

Zamkniecie pozycji powyzej 1.55

Stop los 1.05

Jak jest powyzej 50 % wtedy jest na plus .

Mozna stosowac w tenisie,koszu,golfie,koniach itd .

Chyba wiaze sie to z tym ,ze wiekszosc przeszacowuje prawdopodobienstwo .

1.25 to 0.8 i ciagle brakuje kawalka i to sporego do jednosci .

Jak tu ktos napisal trudno jest wejsc po 1.01 czy nawet 1.03 na dluzsza mete ,przedzialy ktore podalem wyzej lub zblizone stosuje wielu traderow .W zaleznosci od swoich wymagan mozna sobie przeliczyc samemu .

W przypadku gdy cos zlego dzieje sie z faworytem tak jak tu opisywales moim zdaniem lepsza bylaby strategia stop entry ,ale wtedy trzeba by bylo to robic recznie lub excellem na Betangel lub Gruss-ie .

Wiem ,ze wielu traderow IP stosuje to na wyscigach konnych z powodzeniem.Konkretnie jakie maja przedzialy ,tajemnica kazdego -podobnie jak to robia czy bezposrednio czy przez stop entry ,zasada jest taka ,ze kurs 1 do kursu 2 ma byc 0.8 no i stop zeby nie byl za blisko .

Odnośnik do posta
Po co czekac na 1.01

Kto pierwszy dochodzi do 1.25 -wtedy lay

Zamkniecie pozycji powyzej 1.55

Stop los 1.05

Jak jest powyzej 50 % wtedy jest na plus .

.

Cos takiego mi sie podoba, takie kursy sa bardzo czesto przeszacowane, sam sie zastanawiam czy nie sprobowac czegos takiego. Moment wejscia rozumeime to kurs w okolicach 1.25?

Odnośnik do posta

Cos takiego mi sie podoba, takie kursy sa bardzo czesto przeszacowane, sam sie zastanawiam czy nie sprobowac czegos takiego. Moment wejscia rozumeime to kurs w okolicach 1.25?

Dokladnie tak -poniewaz potencjalna strata pomiedzy 1.25 a 1.05 to 20% ,tyle tez wynosi potencjalny zysk przy zamknieciu 1.55 .

Tylko "mala drobnostka" trzeba byc minimum 50/50 .

Mnie dzis udal sie ten manewr w przypadku Baghdatisa i Sewastowej .

Mysle ,ze klucz -jak we wszystkim w doborze zdarzenia .

Odnośnik do posta

Trader999 ta strategia jest ok ale na dłuższą metę.Kiedyś coś takiego próbowałem ale nerwy nerwy i jeszcze raz nerwy heh 10meczy wtop i 11wygrana ale wtedy ładny kurs bo 5, pamiętam że ktoś zremisował z kursem 12 ja dawałem max lay 1.10, w betfair właśnie fajne jest że jest lay bo wtedy jest to remis i wygrana.

Przeczytałem następny ciekawy temat i chyba wrócę do tego sposobu.

Jak testujesz to min 1miech nie poddawaj się po paru dniach bądź tygodniu.

Odnośnik do posta

Wydaje mi się jednak ze kurs typu @1.03 jest bardzo trudno złapać. Jak każdy z nas kto interesuje się tenisem jesteśmy z tym sportem i widać co sie dziej. Nie mowie niemożliwe ale trudne. Przykład wczorajszego meczu jankovic. Wygrała 1 seta ale kursy poleciały do 1.11/1.1 i to był max potem już tylko górka. Z moich dotychczasowych obserwacji bardzo realne jest złapanie laya @1.07-@1.13 i mysle trzeba upatrywać tutaj szans. Kolejny przykład meczu Ivanovic i Bartoli przez chwile bylo @1.13 a potem wrocilo do @1.21/1.23 przy stanie 3-1 w drugim secie dla Bartoli było @1.55 na Ivanovic wiec zamykając mamy już pokaźne green. To co dzieje się w kobiecym tenisie blaga o pomstę do niebios bo jak można z 5-1 *30-0 przegrać 5-7. A no można i to tylko u kobiet. Niestety mój obecny stan konta i brak czasu nie pozwala mi na siedzenie testowanie tego typu grania. Tym bardziej ze obecne mecze sa wczesnym rankiem.Ale jestem bardzo ciekaw jak naprawdę to wygląda w rzeczywistości.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Witam niestety nie zagralem nic juz praktycznie drugi dzien, wczoraj wycofalem wszytko nie jestem raczej zwolennikiem zostawiania pieniedzy na pastwe losu podczas mojej nieobecnosci ale mniejsza z tym ,wlasnie wrocilem do domu widze ze mozna bylo cos gdzie niegdzie urwac ciekawi mnie jaki kurs byl na Cibulkowa po wygranym pierwszym secie wydaje mi sie ze napewno cos okolo 1,10 pozatym widze ze Sharapova ,Azarenka,Cibulkova przegraly swoje spotkania

Dokladnie tak -poniewaz potencjalna strata pomiedzy 1.25 a 1.05 to 20% ,tyle tez wynosi potencjalny zysk przy zamknieciu 1.55 .

Mysle ,ze klucz -jak we wszystkim w doborze zdarzenia

W przypadku gdy cos zlego dzieje sie z faworytem tak jak tu opisywales moim zdaniem lepsza bylaby strategia stop entry ,ale wtedy trzeba by bylo to robic recznie lub excellem na Betangel lub Gruss-ie .

kapitansb

pisalem na blogu ostatnio ze mysle caly czas nad inna strategia mialem na mysli wlasnie cos takiego przyznam ze jeszcze daleko jestem w lesie chodzi mi o obliczenie wszystkiego zeby wyjsc jak najkorzystniej i tak myslalem ze nie obedzie sie tutaj bez excella czyli chyba BetAngel sie tutaj klania

Wiem ,ze wielu traderow IP stosuje to na wyscigach konnych z powodzeniem.Konkretnie jakie maja przedzialy ,tajemnica kazdego -podobnie jak to robia czy bezposrednio czy przez stop entry ,zasada jest taka ,ze kurs 1 do kursu 2 ma byc 0.8 no i stop zeby nie byl za blisko .

Ta tajemnica jest strzezona przez kazdego z nich i mozna zapomniec o wyszukaniu w necie czegos na ten temat to co mozna wyszukac to jedynie strategie dla naprawde poczatkujacych na ktore i tak kazdy sam by wpadl po krotkim czasie gry In Play

Mysle ,ze klucz -jak we wszystkim w doborze zdarzenia

I tutaj swieta racja kazdy z nich czyli pro trader ma juz przed rozpoczeciem spotkan wybrane 2 lub 3 takie mecze gdzie istnieje najwieksze prawdopodobienstwo takich a nie innych ruchow kursu .

Zaluje osobiscie jedenego meczu wczoraj Jankovic dzien przed meczem zastanawialem sie nad tym meczem i tak myslalem przez caly czas ze Jankovic przegra ten mecz ale seta ugra napewno i bedzie to pierwszy set a jednak nie zdecydowalem sie na wejscie z Lay po pierwszym secie .Blad trzeba bylo zaryzykowac a nie to wcale wielkie ryzyko

Trader999 ta strategia jest ok ale na dłuższą metę.Kiedyś coś takiego próbowałem ale nerwy nerwy i jeszcze raz nerwy heh 10meczy wtop i 11wygrana ale wtedy ładny kurs bo 5, pamiętam że ktoś zremisował z kursem 12 ja dawałem max lay 1.10, w betfair właśnie fajne jest że jest lay bo wtedy jest to remis i wygrana.

Przeczytałem następny ciekawy temat i chyba wrócę do tego sposobu.

Jak testujesz to min 1miech nie poddawaj się po paru dniach bądź tygodniu

Kazda strategie trzeba testowac w dluzszych okresach czasu wiadomo ze po dwoch czy czterech dniach nie bedziemy mieli prawdziwiego przegladu sytuacji mnie osobiscie przegrane nie podcinaja skrzydel wrecz odwrotnie dzialaja na mnie jak plachta na byka :evil: oczywiscie w tym pozytywnym znaczeniu nie popelniam bledow typu musze odegrac na sile itd .Mobilizuja mnie do dalszej pracy nad czyms co wiem ze moze dawac profity a jak narazie nie daje z jakichs przeroznych dziwnych powodow moich bledow i innych tym podobnych.

W calym tym temacie pozytywne jest to ze okazuje sie iz mamy wiecej osob ktore maja szersze pojecie o tradingu w tenisie ale jak do tej pory nie ujawnialy sie na forum a szkoda.Bo jak widac przy szerszej dyskusji wychodza coraz ciekawsze i godne uwagi posty

Pzdr

Odnośnik do posta

Zaluje osobiscie jedenego meczu wczoraj Jankovic dzien przed meczem zastanawialem sie nad tym meczem i tak myslalem przez caly czas ze Jankovic przegra ten mecz ale seta ugra napewno i bedzie to pierwszy set a jednak nie zdecydowalem sie na wejscie z Lay po pierwszym secie .Blad trzeba bylo zaryzykowac a nie to wcale wielkie ryzyko

Czasami mysle ,ze wlasnie takiego rodzaju mecze sa idealne .Obie zawodniczki z tego samego kraju ,przy ustawce wiec "pro" wala backa a po wygranym 1.secie i czesto jeszcze przelamaniu ,kiedy juz kazdy normalny mysli,ze jest po meczu ida duze laye .

Nikt nie udowodni ,ze to"suspicious patterns".Niedawno podobna historia Andreev-Youzhny .Po wielu aferach towarzystwo doszlo chyba do slusznego wniosku ,ze tak jest najbezpieczniej i przy okazji spory profit .

Ja gram recznie ,nie ufam Betangel -kiedys zadawalem pytanie na forum do Petera od ktorego sie wymigal -chodzilo o kwestie na ktora uskarzal sie Jim Mkos ,ze jak wjezdzal z wiekszym zleceniem ,zawsze pojawialo sie cos przed nim.

Inna sprawa ,ze w IP jest opoznienie ,wiec czujnie trzeba stawiac triggera co tez nie jest latwe .

Ustawiacze zostawiaja czesto slady na wolumenie ,z cala pewnoscia nigdy nie mozna powiedziec ,ze wlasnie operuja ,ale czasami szosty zmysl podpowiada .

Moja rada w tym przypadku to ustawic w GT ,zebu wolumen migal na ladder w cenie .

Co do Sewastowej,minimum bylo 1,07/08 ja wszedlem gdy zanosilo sie na breake po 1.28 .

Odnośnik do posta
Gość Trader999
Nikt nie udowodni ,ze to"suspicious patterns".Niedawno podobna historia Andreev-Youzhny .Po wielu aferach towarzystwo doszlo chyba do slusznego wniosku ,ze tak jest najbezpieczniej i przy okazji spory profit

Nikt nie udowodnil ale mysle ze wiekszosc tych ktorzy mocno siedza w tym temacie jednak wiedzieli o co chodzi takie mecze jak ten juz na odleglosc zalatuja ustawka

RUS vs RUS zreszta wystarczy popatrzec na to co dzieje sie na ladderze i juz wszystko jest jasne , juz kiedys pisalem o tym troche ze niektore mecze wygladaja co najmniej bardzo dziwnie ale coz nie mamy na to wplywu i trzeba grac to co jest moze kiedys dojdziemy do takiej perfekcji ze juz zanim mecz sie rozpocznie sami bedziemy wiedziec co moze sie wydarzyc na gieldzie .Sam Betfair niewiele moze zrobic z takimi fajnymi meczykami zreszta po co, no chyba ze juz ewidentnie widac ze walek jest tak duzy wtedy takie spotkanie jest susspended wiadomo ze bylo sispicious .

Ja gram recznie ,nie ufam Betangel -kiedys zadawalem pytanie na forum do Petera od ktorego sie wymigal -chodzilo o kwestie na ktora uskarzal sie Jim Mkos ,ze jak wjezdzal z wiekszym zleceniem ,zawsze pojawialo sie cos przed nim.

Inna sprawa ,ze w IP jest opoznienie ,wiec czujnie trzeba stawiac triggera co tez nie jest latwe

Ja rowniez gram recznie ,uzywam GT ale wszystkie kontry wyjscia itp sam robie ,Peter nie odpowiedzial pewnie bo nie chcial z wiadomoych powodow a Jim byc moze natkanal sie na jakiegos bota ,zreszta da sie zauwarzyc kiedy pewne sumy sa wystawiane tylko na stracha po czym expresowo znikaja jezeli komus nie pasuje zabardzo zeby poszlo za nisko czy tez wyzej ma swoje sposoby na tego typu ustawki ale to raczej przy srednio plynnych rynkach ,fakt jest taki ze nie mamy jednak doczynienia z czystym zupelniem sportem a manipulacja na rynku jest i bedzie trzeba tylko nauczyc sie jak ja rozpoznawac to tyle co mozna zrobic zeby nie poplynac

Pzdr

Odnośnik do posta

Witam,

Temat co prawda odnosi się do tenisa ale chciałbym poruszyć kwestie lay w siatkówce przy wygranych 2 setach jednej drużyny, oczywiście problemy z płynnością, ale można zagrać za te kilkaset euro spokojnie nawet na tych mniej płynnych rynkach ostatnio 1.02 złapałem choć spokojnie można było 1.01 za kilka tysięcy - zawahałem się;) W mojej ocenie dobrą sytuacją jest gdy faworyt wygrywa 2 pierwsze sety a w drugim przegrywa powiedzmy 3, 4 punktami, na początku 3 seta. Kurs nadal jest bardzo niski w takim wypadku a im dłużej będzie utrzymywał przewagę tym będzie rósł. Wydaje mi się że ryzyko jest dość niskie w stosunku możliwości zarobku, można tylko ubolewać ze siatkówka i koszykówka mają tak mała plynnośc bo są to świetne dyscypliny do tradingu in-play.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

W NBA powinno byc ok z plynnoscia przynajmniej w play off bylo ponad 2M na kazdym meczu a mysle ze w sezonie zasadniczym tez bedzie dobrze w lipcu gralem NBA summer league i bylo dosc dobrze napewno lepiej niz na siatkowce teraz ,metoda jest dobra w obydwu tych dyscyplinach i jescze jeden plus sa duzo latwiejsze do tradingu niz tenis i mozna zlapac ladne swingi odrazu po wejsciu poczekamy i zobaczymy jak bedzie .Pzdr

Odnośnik do posta

co do tych danych, to mogę się pisać na zrzutkę

temat ciekawy, myślę, że warto grać nie tylko 1,01 ale w zasadzie wszystkie kursy do 1.01

oraz kwestia kontrowania, z jednej strony mozna juz przy kursie 2.0 i miec z tego ladne zyski, bo bedziemy miec wiecej wygranych, ale nie zlapiemy zadnego pieciotysiecznika

Odnośnik do posta

temat ciekawy, myślę, że warto grać nie tylko 1,01 ale w zasadzie wszystkie kursy do 1.01

wszystkie 1.01, masz na myśli tenis, nba czy np piłke też?

Na piłce nie ma to większego sensu, bo taki kurs uzyskasz tylko przy mocnym prowadzeniu jednego z zespołów

Odnośnik do posta
W NBA powinno byc ok z plynnoscia przynajmniej w play off bylo ponad 2M na kazdym meczu a mysle ze w sezonie zasadniczym tez bedzie dobrze w lipcu gralem NBA summer league i bylo dosc dobrze napewno lepiej niz na siatkowce teraz ,metoda jest dobra w obydwu tych dyscyplinach i jescze jeden plus sa duzo latwiejsze do tradingu niz tenis i mozna zlapac ladne swingi odrazu po wejsciu poczekamy i zobaczymy jak bedzie .Pzdr

Zgadzam się, faktycznie kosz i siatka są dużo łatwiejsze niż tennis. Płynność na NBA jest niezła niestety pora spotkań nie zawsze pasuje przynajmniej mi :) Grałem kilka meczy summer league i moim zdaniem kursy zachowują się trochę inaczej niż np europejskie ligi czy moja ulubiona filipińska PBA, która jest na live i ma niezła płynność. Późniejsze fazy euroleague też są ok więc nie jest tak źle. Godnym uwagi jest lay na drużyna wygrywającą pierwszą kwarte sporą liczba punktów, w drugiej dość często jest zwrot i można nieźle zarobić. Oczywiście nie można tego grać na sztywno tylko patrzeć jak się układa sytuacja na boisku.

Przykład: dzisiejszy mecz Eurocup

Petersburg 23 15

Galatasaray 11 22

myślę, że warto grać nie tylko 1,01 ale w zasadzie wszystkie kursy do 1.01

Wszystkie do 1.01 czyli wychodzi na to że wszystkie możliwe kursy?:)

oraz kwestia kontrowania, z jednej strony mozna juz przy kursie 2.0 i miec z tego ladne zyski, bo bedziemy miec wiecej wygranych, ale nie zlapiemy zadnego pieciotysiecznika

Zależy za ile zagrasz zobowiazanie jest tak małe że można naprawdę za bardzo duże kwoty postawić.

Odnośnik do posta