Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Tenisowa startegia Tradera999

Promowane odpowiedzi

Gość Trader999

Tak jak wczesniej pisalem duzo dzisiaj obserwowalem rynki WTA po ostatniej mojej wpadce na Wozniackiej kiedy postawilem na BACK 1,7K i z wyniku 5-0 dla Wozniackiej zrobilo sie 5-4 po czym sprzedalem z strata 250.Pozniej pisalem z kolega FlySky wlasciwie to on zapytal mnie czemu nie zagralem Lay po kursie 1,01 zaczalem sie zastanawiac jak czesto maja miejsce takie sytuacje i jak sie okazuje dosyc czesto zeby bylo jasne od poczatku pisze tylko i wylacznie o damskim tenisie czyli WTA.

Dzisiaj mielismy pierwsza runde bylo to 13 spotkan

Kleybanova - Lu 1.07

Wickmayer - Cubulkova 1.55

Zhang - Krilenko 1.16

Petrova - Han 1.11

Rezai - Dulko 1.72

Jovanovski - Bondarenko ?

Sharapova - Pironkova 1.07

Pennetta - Kvitova 1.20

Sevestova - Stosur 1.22

Vinci - Kuznetsova 1.22

Hantuchova - Hercog 1.34

Kudryatseva - Na Li 1.28

Kanepi - Pavluchenkova 1.72

Faworytki zaznaczylem na zielono teraz napisze ktore z nich przegraly (sa ta srednie kursy przedmeczowe )

Wickmayer,Rezai,Bondarenko,Pennetta,Stosur,Kuznetsova,Hantuchova, czyli 7 z nich przegralo swoje spotkania w pierwszej rundzie

Wicmayer i Rezai mialy dosc wysokie kursy reszta ktora przegrala pomiedzy 1.20 do 1,40

mozna teraz stwierdzic ze oplacalo sie Grac Lay przed meczem na kazda z tych zawodniczek ktore dzisiaj graly czyli na wszystkie 13 spotkan .Rozne zoobowiazania jak wiadomo kursy tak jak pisze od 1.07 do 1.70 czyli w pewnych przypadkach dosc wysokie liability.

A teraz maly przeglad sytuacji w trakcie tych spotkan

Pierwsze spotkanie

Bondarenko - Jovanovski

ladderjovanovski.jpg

W obydwu przypadkach kurs doszedl do dolnej granicy czyli 1.01 na Bondarenko wczesniej z racji tego ze wygrala ona pierwszego seta

Drugie spotkanie Pennetta - Kvitova

ladderpenneta.jpg

Tutaj kurs osiagnal najnizsza dolna granice na poziomie 1,08

chartpennetta.jpg

miniladderpennetta.jpg

Trzecie spotkanie Stosur - Sevastova

chartstosur.jpg

Kurs spadl okolo granicy 1.03 do 1.05

miniladderstosur.jpg

Czwarte spotkanie Kuznetsova - Vinci

chartkuznetsova.jpg

miniladderkuznetsova.jpg

Piate spotkanie Sharapova - Pironkova

laddersharapova.jpg

Tutaj jak widac mimo ze Sharapova wygrala mecz kurs odbijal sie od dna dwukrotnie

chartsharapova.jpg

Jeszcze jedno spotkanie meskiego tenisa ATP dzisiejsze

Shuettler - Kubot

chartshu.jpg

Kurs przez dlugi czas stal na dnie 1.01 po wygraniu seta 1 przez Niemca

Czyli jak sie okazuje takie sytuacje maja miejsce praktycznie kazdego dnia wczoraj Nadal przedtem Wozniacka kurs jest na 1,01 i dzisiaj kilka innych spotkan .

Grajac Lay po kursie 1.01 gdybym postawil powiedzmy 1000 £ ale tylko tam gdzie kursy byly ponizej 1,10 pomijajac juz spotkanie Kubota tylko WTA czyli mielismy takich spotkan dokladnie 4 Bondarenko przegrala mecz,Pennetta przegrala,Stosur przegrala,Sharapova wygrala we wszystkich tych spotkaniach moje liabilty wynioslo by przy stawce 1000 funtow

na kazdy z tych meczy jakies 130 funtow ,teraz zakladajac ze zostawil bym te wszystkie pieniadze nie robiac nic na Sharapovej przegral bym 10£, a reszta spotkan Bondarenko +1000£,Stosur+1000£,Pennetta +1000£ ryzkujac przy tym 130£ czyli na czysto 2990 !!! .Nie chodzi mi o to zeby grac Lay na wszystkie mecze przed ich rozpoczeciem ale o to zeby grac Lay na kazdym ze spotkan kiedy po pierwszym secie jest juz kurs na 1.01 lub nie wyzej niz 1,10 nasze liabilty jest wtedy bardzo niskie a mozna wyciagnac niezle pieniadze z tego tymbardziej ze WTA jest nieobliczalne jak widac .

Pzdr

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Super post, świetna analiza, screeny z meczy, itp. Tak jak pisaliśmy wcześniej widnieje tutaj duży potencjał zarobkowania przy małym ryzyku. Najlepiej jak już ktoś wypracuje jakiś zysk przez handlowanie na spotkaniu i później wykorzystuje część tego zysku do niskiego zlayowania wtedy ryzyko żadne;). Ciekawe co przyniesie Tobie analiza kolejnych rund WTA;) ale wydaje mi się, że im bliżej finału, tym chyba mniej będzie niespodzianek, no ale któż to wie. Pozdrawiam !!!

Odnośnik do posta

Witam

Swego czasu również mocno interesowałem się tematem niskich layów w tenisie głównie damskim.Pozwolę sobie wobec tego na kilka uwag związanych z tym tematem:

1. Niewątpliwie jest to dobra metoda zarobkowania o czym świadczą kwoty, które pojawiają się na wartościach 1.01 natychmiast po otwarciu rynku. Niemalże niemożliwe jest ustawienie się na początku kolejki.

2. W związku z tym, że kurs 1.01 jest dość mocno obłożony pieniędzmi trudno jest zakupić taki lay w momencie gdy faworytka zbyt szybko zacznie oddawać przewagę.Czy nie lepiej byłoby się zainteresować kursami nieco wyższymi.

3. W momencie gdy już udałoby się zakupić lay 1.01 proponuję od razu połowę ewentualnej wygranej wystawić na sprzedaż po kursie 1.02 co pozwoli całkowicie zlikwidować zobowiązanie.

4. Na koniec najciekawsze - zdarzają się mecze w których sytuacja zmienia się dwukrotnie i w takim meczu zarobek pokrywa całkowicie straty z wszystkich meczy w sezonie, a każdy następny jest zyskiem i to liczonym w tysiącach Euro.

Odnośnik do posta

WTA obfituje w różnorakie niespodzianki, dlatego kompletnie się tym nie interesuje (nawet mimo spódniczek :D) w przeciwieństwie do ATP. Analiza ciekawa i nieco zaskakujące wnioski, sam kiedyś chciałem grać systemem na niespodzianki w pierwszych rundach WTA, najlepiej w mniejszych turniejach, ale nigdy nie spróbowałem w końcu, nawet na sucho. Myślę, że bedzie trzeba do tego wrócić preplay lub inplay. Pozdrawiam i dalszego powodzenia ;))

Odnośnik do posta
Witam

Swego czasu również mocno interesowałem się tematem niskich layów w tenisie głównie damskim.Pozwolę sobie wobec tego na kilka uwag związanych z tym tematem:

1. Niewątpliwie jest to dobra metoda zarobkowania o czym świadczą kwoty, które pojawiają się na wartościach 1.01 natychmiast po otwarciu rynku. Niemalże niemożliwe jest ustawienie się na początku kolejki.

2. W związku z tym, że kurs 1.01 jest dość mocno obłożony pieniędzmi trudno jest zakupić taki lay w momencie gdy faworytka zbyt szybko zacznie oddawać przewagę.Czy nie lepiej byłoby się zainteresować kursami nieco wyższymi.

3. W momencie gdy już udałoby się zakupić lay 1.01 proponuję od razu połowę ewentualnej wygranej wystawić na sprzedaż po kursie 1.02 co pozwoli całkowicie zlikwidować zobowiązanie.

4. Na koniec najciekawsze - zdarzają się mecze w których sytuacja zmienia się dwukrotnie i w takim meczu zarobek pokrywa całkowicie straty z wszystkich meczy w sezonie, a każdy następny jest zyskiem i to liczonym w tysiącach Euro.

Ciekawe spostrzeżenia. Mam takie małe pytanko do Ciebie, czy w praktyce miałeś już może doczynienie z tym zyskiem liczonym w tysiącach ojro?;)

Odnośnik do posta

A właśnie widziałeś może Trader999 ten blog:

http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=pl&u=http%3A%2F%2Fmissbetfair.blogg.se%2F&langpair=sv|pl

W sumie jedyny blog kobiety jaki znam, posiada ona tam też dość imponujące wyniki (dla nie poinformowanych kurs SEK w przybliżeniu 0,42 zł), na niektórych screenach u niej także widać o wiele większe kwoty na zawodników którzy przegrywają.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Widze ze jest wiecej osob ktore intersowaly sie juz wczesniej tym zagadnieniem

Super post, świetna analiza, screeny z meczy, itp. Tak jak pisaliśmy wcześniej widnieje tutaj duży potencjał zarobkowania przy małym ryzyku. Najlepiej jak już ktoś wypracuje jakiś zysk przez handlowanie na spotkaniu i później wykorzystuje część tego zysku do niskiego zlayowania wtedy ryzyko żadne;). Ciekawe co przyniesie Tobie analiza kolejnych rund WTA;) ale wydaje mi się, że im bliżej finału, tym chyba mniej będzie niespodzianek, no ale któż to wie. Pozdrawiam !!!

Napewno im blizej finalu tym mniejsze szanse na niespodzianki poziom bardziej wyrownany lepsze zawodniczki dlatego myslalem bardziej o pierwszych rundach i drugich i kwalifikacjach bede teraz dokladniej przygladal sie WTA jak narazie nie zwracalem na to uwagi jak czesto bywaja takie okazje ale napewno bywaja z tego co pamietam jest ich na tyle duzo ze mozna spokojnie ryzykowac .

Witam

Co do drugiego punktu zgadzam sie ze na tych pozycjach napewno ciezko jest wskoczyc na poczatek kolejki ale nie niemozliwe ,fakt mozna ustawic sie na nieco wyzszej pozycji ,odsprzedawanie to juz kwestia wyboru mysle ze zobowiazanie przy 1.01 jest na tyle niskie iz mozna zaryzykowac, przy wyzszych kursach ta opcja z odsprzedaniem czesci wygranej zeby zniwelowac zobowiazanie jest niezlym pomyslem

punkt czwarty jest dokladnie tak jak piszesz wystarczy klka takich spotkan zeby liczyc zarobki w tysiacach

WTA obfituje w różnorakie niespodzianki, dlatego kompletnie się tym nie interesuje (nawet mimo spódniczek :D) w przeciwieństwie do ATP. Analiza ciekawa i nieco zaskakujące wnioski, sam kiedyś chciałem grać systemem na niespodzianki w pierwszych rundach WTA, najlepiej w mniejszych turniejach, ale nigdy nie spróbowałem w końcu, nawet na sucho. Myślę, że bedzie trzeba do tego wrócić preplay lub inplay. Pozdrawiam i dalszego powodzenia ;))

Napewno w mniejszych turniejach takie niespodzianki to codziennosc i tam trzeba szukac takich meczy a co do samej gry obawiam sie ze tego typu gra bedzie mozliwa jedynie w In play .W kazdym razie narazie bede obserwowal te rynki zeby miec pelen obraz tego jak to wyglada na dluzsza mete .Zycze rowniez powodzenia i pozdrawiam

Odnośnik do posta
Gość Trader999

FlySky widzialem ten blog tez wczesniej probowalem nawet przetlumaczyc z translatorem google ale nie zabardzo to wychodzi ciezko zrozumiec o czym pisze mysle ze wlasnie gra w taki sposob nisko Lay

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Witam.widze coraz wiecej osob mocno zaintersowanych tym tematem,co do samej taktyki niskiego LAY juz dzisiaj byly okazje zeby zagrac w ten sposob przyklad Radwanskiej ktora przegrala troche meczyla sie w pierwszym wygranym secie stad pewnie kurs nie poszedl az tak bardzo na dol ale jakies 1,07 juz mozna bylo zagrac ,jak narazie nie zabieram sie stosowanie tej metody sprawdzam jak to wyglada i pomyslalem ze warto by spojrzec wstecz jest taka mozliwosc nie wiem czy znacie strone Fracasoft sciagnalem juz jakis czas temu Smart Viewer ale jakos nigdy nie urzywalem nie bylo takiej potrzeby teraz mysle ze wplace jakies srodki i sciagne wszystko co dzialo sie w WTA 1 rok wstecz bedzie mozna dokladnie ocenic z jaka czestotliwoscia takie akcje maja miejsce i na ile to jest oplacalne ale swoja droga juz teraz bez tego mysle ze jest i to bardzo

Tak wyglada ten program troche moze byc to kosztowne wycena pierwszej tylko rundy

China Open z 2009 to 1.97 funta ,wiec jezeli bede chcial sciagnac powiedzmy historie calego turnieju klka funtow trzeba bedzie zaplacic a przydalo by sie wlasnie caly rok ale mysle ze warto wydac pare funtow i miec pelny obraz z 12 miesiecy w calej okazalosci

fracasoft.jpg

Odnośnik do posta

Trader999, zorganizuj "ściepkę" na pewno paru chętnych znajdzie się na takie info. A zawsze lepiej rozbić koszty na kilka osób. potrzebujemy tylko informacji jakie będą to ksozty.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Moze to i dobry pomysl gdyby znalazlo sie kilkanascie osob mozna by sie zrzucic pewnie wyszlo by to po kilka funtow na osobe zreszta sam nie wiem dokladnie ile ,sprawdze najpierw koszty z calego WTA z ostatnich 12 miesiecy i dam Wam znac , z tego co widze to kazdy pojedynczy rynek mozna sciagnac w osbnym pliku takze dalo by sie to rozeslac do wszystkich.Zrobmy w ten sposob ja zrobie wycene i wkleje screen a chetni niech sie zglaszaja i bedziemy wtedy wiedziec jakie koszty na osobe .Pzdr

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Sprawa wyglada tak sprawdzilem 3 miesiace wstecz wszystkie mecze od pierwszej rundy do finalu wlacznie w kazdym turnieju WTA oczywiscie ,dlatego 3 miesiace nie jak wczesniej pisalem 12 bo jednak koszty sa dosc duze wiec skupmy sie moze najpierw na ostatnich turniejach a bylo ich dokladnie 19 w tym 614 spotkan koszt wyszedl 147.56 funtow z Vat, wiec jak widac wcale nie jest tanio i mozna sobie wyobrazic ile kosztowaloby 12 miesiecy ale sprobowac mozna za kazdy jeden mecz cena to 0.21 funta .Jezeli znalazla by sie odpowiednia ilosc chetnych te koszty mozna rozbic w sumie po kilka funtow na osobe przy 20 osobach po 7 na lebka wiadomo ze im wiecej ludzi tym taniej ale sam nie wiem ile osob bylo by zainteresowabych taka zrzuta nie wszyscy graja tenis wiec roznie moze byc ,nie namawiam nikogo ale jak beda chetni mozemy zaczac dzialac cos w tym kierunku.

fracasoft3mieiacewta.jpg

Tutaj jeszcze lista turnieji ktore sa w tych 3 miesiacach z iloscia spotkan w kazdym

GDF SUEZ GRAND PRIX 2010 15

COLLECTOR SWEDISH OPEN 14

INTERNAZIONALLI FEMINILI 33

ECM PRAGUE OPEN 24

BANKA KOPER SLOVENIA 30

Gastein Ladies 2010 27

ISTNBUL CUP 2010 27

BANK OF THE WEST CLASS 27

E - BOOKS OPEN 2010 29

MERCURY INSURANCE OPEN 28

WESTERN+SOTHERN OPEN 52

ROGERS CUP 2010 53

PILOT PEN 2010 27

US OPEN 2010 137

Guangzhou Open 15

CHALLENGE BELL 31

TASHKENT OPEN 2010 14

HANSOL KOREA OPEN 24

TORAY PAN PACIFIC 6 (pierwsza runda tylko dostepna jak narazie)

Odnośnik do posta

Trader999, kilka miesiecy temu gralem wlasnie lay przeciwko silnym faworytom zarowno w pilce jak i w tenisie. Pod uwage bralem kursy z zakresu 1,05 - 1,25. Moja strategia polegala na tym ze liczylem na brak szybkiego przelamiania przez faworyta. Jesli underdog przelamal to zamykalem zaklad z zyskiem lub czekalem do konca seta (kilka razy sie przeliczylem).

Gdy grali gem za gem to zamkykalem zaklad przy 4:4 lub 5:5 z malym ale zyskiem.

Gdy przelamal faworyt czesto cialem straty wychodzac z zakladu ale zauwazylem ze w WTA nie warto bo Kobieta sprytna jest i czesto zdarzalo sie ze underdog (underdoszka :) ) doprowadzala do remisu. W sumie rozegralem okolo 80 spotkan i yield byl na poziomie 15-18% Niestety nie mam juz statystyk a moj blog w ktorym to prowadzilm zostal usuniety.

PS

Przy kilku osobach rowniez dolacze sie do wykupienia tych danych.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Skalcik dzieki za odpowiedz ja mysle ze jest w tym ogromny potencjal tylko raczej gralbym nie wyzej niz 1,10 i mysle jednak ze WTA jest idealne do tego typu gry wlasnie dlatego tak jak piszesz ze Kobieta sprytna jest one sie przelamuja a to jest calkiem normalne w ich tenisie i tym bym sie wogole nie przejmowal ale najlepsze jest to ze z calkowicie przegranego meczu potrafia go wygrac lub odwrotnie .

Ps .Jak narazie jest nas 4

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Tak jeszcze wracajac do tego tematu powiedzmy ze zagram 100 spotkan wszystkie z kursem pomiedzy 1.01 a 1.10 dajmy na to ze srednia kursu na te spotkania wyniesie 1.05 teoretycznie zagram kazde z nich stawka 1000 przy kursie srednim 1,05 wiec moje srednie liabilty wyniesie na jedno spotkanie 50 przy wszystkich przegranych 100 spotkaniach przegram 5000.Tylko teraz jest jedno pytanie czy mozliwe jest ze na 100 spotkan wszystkie uloza sie tak niefortunnie .Jestem przekonany ze nie ,mysle ze okolo 20 z nich jezeli nie wiecej wyjdzie po mojej mysli i teraz teoretycznie nie mam zamiaru nawet sprzedawac tego co postawilem zostawiam tak do samego konca spotkania niech sie dzieje co chce wystarczy ze na te 100 spotkan 5 z nich ulozy sie tak ze Layowany zawodnik przegra calkowicie spotkanie jestem do przodu 5000 wiec moje calkowite zobowiazania ze wszystkich meczy juz jest pokryte a nawet jest maly zarobek poniewaz 5 z nich wyszlo po mojej mysli czyli pozostale 95 spotkan to 4750 liabilty jestem 250 do przodu kazde kolejne spotkanie daje mi zarobek 1000 na czysto wiec wystarczy jeszcze jedno i bede mial 1250 czyli na 100 spotkan 6 musi wyjsc ,ale to jest opcja oczywiscie taka ze zostawiam calosc jaka stawiam na porzarcie, siedzac i widzac ze mecz juz naprawde nie ma zadnych szans na pomyslne zakonczenie zawsze jestesmy w stanie przyciac ewentualne straty wiec automatycznie zobowiazania beda nizsze moze nawet o polowe ,chociarz dobre nawet 1/4 .Jest to wszystko oczywiscie teoria ale wydaje mi sie ze calkiem sluszna i moze miec powodzenie ,przykladowo wystarczy sobie zadac pytanie jezeli postawimy na 100 faworytow po 1000 funtow na kazdego z nich jak myslicie trafimy wszystkie 100 meczy nawet jezeli sa to murowani faworyci ??? Kazdy z nas zna odpowiedz na to pytanie jezeli wygra 80 z nich bedzie to bardzo dobry wynik .Ale jeszcze zanim zaczne stosowac ta taktyke chcialbym jednak siegnac wstecz i sprawdzic jak to wygladalo w praktyce a nie w teorii, z tego co widze odkad zaczalem dokladnie obserwowac te zjawiska jest ich dziennie kilka czasami jedno lub dwa ale bywaja i to wystarczy w zupelnosci .

Odnośnik do posta

Dużo w tym bukacherki, ale granie value napewno jest zyskowne w długim czasie, ja swego czasu grałem cos takiego w piłce tyle że przy niskim kursie na faworyta grałem grałem wysoka linie hanicpau na underdoga, zysk można spokojnie osiagnac i nei trzeba długo czekac az siadzie.. pozdro

Odnośnik do posta

Nie dużo, a właściwie całość bukmacherki, nic związane z tradingiem, ale nie o nazywanie tych rzeczy tu chodzi chyba :) Trader999 pisałeś o cięciu strat prawie przegranych (dla nas) meczów, a przecież w WTA zdarza się często, że całkiem odmienia się los meczu z powodu znanego tylko zawodniczkom, o czym także pisałeś, więc chyba to cięcie strat, nie byłoby takie dobre :> pozdrawiam

Odnośnik do posta