Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Lay the Draw

Promowane odpowiedzi

Zagralem dzisiaj 4 mecze (Lay draw za 10j + CS 0-0 za 1j):

1. Hoffenheim - Leverkusen - bramka w 8 minucie - zysk po bramce na całości byłby 0,43 j (wszystkie kwoty po odliczeniu 5% prowizji), ale, że za chwile padła bramka na 2-0 dla Leverkusen a ja nie zdążyłem sprzedać przy 1-0, więc ostatecznie udało się zamknąć z zyskiem 4,26j.

2. Barnsley - Watford - wyjście w przerwie przy wyniku 0-0 - strata 1,53 j (mecz zakończyl się wynikiem 0-0, więc gdyby trzymać do końca byłoby ok. 11j straty)

3. Wolves - Sunderland - też wyjscie przy 0-0 w przerwie - strata 1,51. Ostateczny wynik to 3-2

4. Crystal Palace - Doncaster - bramka w 35 minucie - zysk 0,47.

Generalnie zysk zakończony plusem, ale tylko dlatego, że Leverkusen strzeliło szybko dwie bramki. System trzeba dopracować, bo w takiej formie na dłuższą metę nie przynosi rezultatów.

Oprócz tego zagrałem na papierze kilka meczy w których był faworyt (1,9 - 2,1), ale to podsumowanie przedstawię jutro.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 196
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tak wgladaly wczorajsze mecze z postu powyzej po pierwszej bramce:)

I. Główne założenia Jak sam temat mówi,- strategia opiera się na lay'owaniu remisu a następnie backu po strzeleniu pierwszej bramki. Jeżeli bramka nie pada w 1szej połowie,- w przerwie zamykamy poz

To zależy od undera 2,5 przed meczem i od czy liga jest underowa/overowa. Jeśli masz na myśli dwa wyrównane zespoły i kurs ok 3,5 na remis przed meczem to under 2,5 najczęściej będzie wynosił ok 1.80-

Posted Images

Nie ma żadnego systemu grasz albo lay remis albo back 0-0. Jak się boisz ryzyka to graj mniejszymi stawkami ale nie obstawiaj 2 wzajemnie się wykluczających zdarzeń.

Ale to chyba o to chodzi w tradingu, żeby grać jakieś zdarzenie i zabezpieczyć sie na wypadek, gdyby coś poszło nie tak?

Odnośnik do posta

tzn ja akurat teraz lay-uje remis za 50 i daje back 0-0 za 15 e. i oczywiście oglądam mecz i albo daje lay na 0-0 albo back remis np po 2 euro co 5-10 min jeszcze to na razie w fazie testu ale kazdy mecz na plus jak narazie nie wiem jak w dłuższym okresie czasu

Odnośnik do posta

A koledzy co myslicie o leyu na 0-0 przed spotkaniem? Gdy do przerwy bedzie 0-0 wtedy dajemy backa, tylko nie wiem jak brdzo wtedy kursy spadaja..Mysle zeby grac overowe ligi. Strata pewnie bedzie wieksza jak przy ley na remis bo mysle ze tak kolo 20-30%. Ale jak tylko padnei bramka jestesmy do przodu..Co myslicie o tym?

Odnośnik do posta
A koledzy co myslicie o leyu na 0-0 przed spotkaniem? Gdy do przerwy bedzie 0-0 wtedy dajemy backa, tylko nie wiem jak brdzo wtedy kursy spadaja..Mysle zeby grac overowe ligi. Strata pewnie bedzie wieksza jak przy ley na remis bo mysle ze tak kolo 20-30%. Ale jak tylko padnei bramka jestesmy do przodu..Co myslicie o tym?

Patrząc na to co się w sobotę działo, to nie jest to dobry system.

Kurs na 0-0 spada szybciej niż na remis.

Przykładowo w sobotnim meczu Barnsley - Watford przed meczem kurs na remis był 3,55, a na 0-0 14,5.

W przerwie przy wyniku 0-0 kurs na remis spadł do poziomu 2,52, a na 0-0 do 4,2.

Stawiając 10 € na lay draw straciłbyś 3,88 €, a stawiając 10 € na lay 0-0 wychodzi -23,30 €.

Wniosku nasuwają się same :)

edit: nawiązując do testowania systemu, to wczoraj +2,30 € na Barca - Real - lay draw i już w 10 minucie green :)

Ten sam system testowałem na kartce w weekend i tam kilka underdogów strzeliło bramki, więc bylibyśmy w plecy.

Ale nie poddaje się :) Po przetestowaniu większej ilości spotkań można pokusić się o jakieś wnioski.

Odnośnik do posta

Myślę, że może to być dobre w ligach overowych przy bramkostrzelnych drużynach gdy ich najskuteczniejsi napastnicy i pomocnicy będą grać...albo przy osłabionych defensywach... ;-) No ale każdemu kiedyś zdarza się 0-0 więc hmmm...pytanie tylko jak bardzo chcemy ryzykować?

Czy do przerwy, do 60 czy 75 minuty czy idziesz na zwykłą bukmacherkę ...

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Witam,

Widzę że nikt nie podejmuje się żadnych testów itd. dlatego postanowiłem podsumować nieco mecze w sezonach trwających (2010/2011).

Kryterium wybierałem meczę z różnicą max 1.2 czyli np.

1 2.42 X 3.56 3 3.54

Wszystkie podsumowania dotyczą meczy do dnia dziś które spełniły powyższe kryterium.

Gramy zawsze za 100j

Ustalamy że gdy pada bramka w 1 połowie nasz zysk to 10% czyli 10j

Jeśli bramka do 80 minuty to zysk 12% czyli 12j

Jeśli nie ma bramki w 1 połowie to strata 12%

Jeśli nie ma bramki do 80 minuty strata 50% czyli 50j

Z45 oznacza założeniem że jeśli nie padnie bramka do przerwy wycofujemy się i podany będzie bilans oraz ile % zysku lub straty na mecz

Z79 oznacza założeniem że jeśli nie padnie bramka do 80 minuty wycofujemy się i podany będzie bilans oraz ile % zysku lub straty na mecz

Mogą być czasem gdzieś bardzo drobne pomyłki w doborze meczu, ale w obliczeniach nie powinno być.

**Bundesliga**

65 meczy

50 meczy z golem do połowy

10 meczy z golem do 79minuty

2 mecze z golem do końca spotkania

3 mecze z wynikiem 0-0

Z45 +320j co daje 4,9% na mecz

Z79 +370j co daje 5,6% na mecz

**Erdedivisie**

41 meczy

33 meczy z golem do połowy

4 meczy z golem do 79minuty

2 mecze z wynikiem 0-0

Z45 +234j co daje 5,7% na mecz

Z79 +82j co daje 2% na mecz

**Premier League**

51 meczy

34 meczy z golem do połowy

12 meczy z golem do 79minuty

1 mecze z golem do końca spotkania

4 mecze z wynikiem 0-0

Z45 +136j co daje 2,6% na mecz

Z79 +214j co daje 4,1% na mecz

**Premiera Division**

43 meczy

28 meczy z golem do połowy

10 meczy z golem do 79minuty

3 mecze z wynikiem 0-0

Z45 +100j co daje 2,3% na mecz

Z79 -30j

**2 Bundesliga**

70 meczy

46 meczy z golem do połowy

19 meczy z golem do 79minuty

4 mecze z wynikiem 0-0

Z45 +160j co daje 2,2% na mecz

Z79 +88j co daje 1,2% na mecz

**Championship**

124 meczy

90 meczy z golem do połowy

18 meczy z golem do 79minuty

4 mecze z golem do końca spotkania

12 mecze z wynikiem 0-0

Z45 +492j co daje 3,9% na mecz

Z79 -92j

PODSUMOWANIE

394 meczy

281 meczy z golem do połowy

72 meczy z golem do 79minuty

13 mecze z golem do końca spotkania

28 mecze z wynikiem 0-0

71,3% meczy z bramką w 1 połowie

Z45 +1442j co daje 3,6% na mecz

Z79 +606j co daje 1,5% na mecz

Jak widać najlepiej jest grać do przerwy jak nie ma bramki wycofać się, grając dalej ryzykujemy można więcej zyskać, ale i więcej stracić w 394 meczach jak widać nie było by to opłacalne. Wiadomo jest to za mało meczy by coś stwierdzić może ktoś zechce się przyłączyć do testów lig overowych.

Odnośnik do posta

Krzuchuu,- bradzo ciekawe podsumowanie prawie 400 meczów.

Masz niestety błędnie obliczony zysk z Z79':

10j * ilość bramek do 45'

+

12 * ilość bramek do 79'

-

50 * gole do końca spotkania oraz wyniki 0-0.

Suma, suma rum, zysk z wyjścia w 79' powinien oscylować w okolicy 2xxx j czyli 5%/ mecz

Odnośnik do posta

Scorpi, nie skupiajmy się na obliczeniach bo tego nie testowałem tak dokładnie, ale masz racje źle obliczyłem.

Lepusti dzięki za podsumowanie,

Więc proszę nie brać moich obliczeń tak na poważnie bardziej proszę się skupić na tym ile meczy w poszczególnych fazach. Bo jak pisałem nie testowałem dokładnie ile się traci, tylko opierałem się na statystykach tego sezonu i proszę nad tym się zastanowić.

ZAPRASZAM DO TESTÓW

Odnośnik do posta

Wszystko pięknie tylko statystyka statystyce nie równa. Pamiętajmy, że nie jesteśmy w stanie obstawić wszystkich zdarzeń, ponieważ życie dyktuje różne warunki i czasem po prostu nie mamy na to czasu. Również dochodzą do tego zdarzenia losowe, dlatego do podanego wyniku powinniśmy doliczyć tzw. + / - 3%, w zależności handlu danej osoby. Jednakże wynik i tak przyzwoity, i myślę że przy dobrej analizie oraz doboru meczów można z tego osiągnąć jeszcze lepszy profit.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

znalazłem ostatnio w necie takie oto uzupełnienie strategii LTD. mimo iż jest ona w języku angielskim na pewno się przyda niejedynemu traderowi. Może ktoś podejmie się przetłumaczenia? ja niestety nie mam na to czasu...

You have decided to lay the draw but the underdog scores first. What can you do ?

1.) Back the current draw odds for 50% of your initial lay bet

2.) Lay the team that scored for 75% of your initial lay bet

This will greatly reduce your liabilities and give you a big green on the team that is behind. Should the team that is behind score an equaliser, lay them off so you profit a bit on each result (NOTE: you won't be able to equalise the profit, so you'll have to play around with a number that works. Usually, I lay for the liability I have on the Draw which means Ii break even if there is a draw and make a profit if one of the teams goes on to win)

By way of example, let's say the odds to lay the draw are 3.75 and I put $20 on it, giving me a liability of $55 on the draw and green of $20 on either team winning.

The underdog scores and their lay odds go down to 1.9 but the draw odds (to back) only go up to 3.65.

I back the draw @ 3.65 for $10 (50% of $20) and I lay the leading team @ 1.90 for $15 (75% of $20). I now have a $13.65 liability on the draw, a $3.50 liability on the team that scored and a green of $25 on the team that is behind (which is hopefully the favourite). Wort-case scenario is that I will lose $3.50, because if there is an equaliser I will be able to lay off the $25 green to make a guaranteed profit/break-even on any result.

As has been suggested the trick is to pick the right games :-) Look at teams statistics on SoccerStats.com, particularly their head-to-head, but also their recent form as indicated by their last 8 games. Also look for few draws in their H2H and in their recent form and teams who tend to score in the first half which you can see from these stats too.

Take Adster's advice and look for games where one of the teams is below 2.00, the other teams is 4.00 or above and the draw is no higher than 3.75

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...