Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Lay the Draw

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 196
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tak wgladaly wczorajsze mecze z postu powyzej po pierwszej bramce:)

I. Główne założenia Jak sam temat mówi,- strategia opiera się na lay'owaniu remisu a następnie backu po strzeleniu pierwszej bramki. Jeżeli bramka nie pada w 1szej połowie,- w przerwie zamykamy poz

To zależy od undera 2,5 przed meczem i od czy liga jest underowa/overowa. Jeśli masz na myśli dwa wyrównane zespoły i kurs ok 3,5 na remis przed meczem to under 2,5 najczęściej będzie wynosił ok 1.80-

Posted Images

Postanowiłem (o ile mi na to czas i pamięć pozwoli) podawać konkretne typy, które zamierzam grać. Na dobry początek liga, która się mocniej zainteresowałem od tego sezonu czyli 2 Bundesliga, a konkretnie mecz Augsburg - Bochum o 20.15. Meczyk na szycie, oba teamy walczą o awans do najwyższej klasy rozgrywek. Liczą na ładny, szybki mecz, co sprzyja jak najbardziej strategii LTD. Obecnie remis na poziomie 3,65.

przechwytywanie1r.png

Jedyne co mnie martwi, to że drużyna Augsburga zdobyła prawie 25% swoich bramek powyżej 80min meczu (wtedy już nie gram, chyba, ze są to wyjątkowe przypadki). Myślę jednak, że bramka (bramki) w tym meczu padną znacznie szybciej :)

Odnośnik do posta

Jeżeli dotrzymał do 84 minuty to zysk na pewno był.

Niedawno zacząłem grać LTD, jest to dość ciekawa sprawa i będe próbował dalej.

Intryguje mnie tekst po angielsku z translatera brzmi to dość ciekawie bo pisze tam , że można obniżyć zobowiązanie.

Może kto przetłumaczy?

Odnośnik do posta
mazitbg, z jakim zyskiem udało Ci się wyjśc z tego spotkania?

No niestety zysku nie było, wyszedłem zgodnie ze swoimi regułami w 80min, odzyskując prawie 50% zobowiązania, a potwierdziła się reguła zdobywania bramek przez Buchum w ostatnich 10min (co prawda samobój, ale zawsze to bramka).

Odnośnik do posta

Dziś mamy kolejne 3 mecze w 2Bundeslidze, ja postanowiłem skupić się na jednym, choć wahałem się na początku pomiędzy dwoma, a mianowicie: VfL Osnabrück - FC Augsburg i FSV Fankfurt - SpVgg Greuther Furth, w końcu wybrałem ten drugi, dlaczego ?

Po pierwsze kurs na Augsburg cały czas spada, jest to pewnie spowodowane jakimś wirusem w drużynie gospodarzy(info nie potwierdzone na 100%, mimo wszystko kursy lecą), co prowadzi do wzrostu kursu na remis (ja lubię grać w miarę wyrównane drużyny/kursy). Jednak głównym powodem, dla którego zdecydowałem się na drugi mecz, jest to, że nie przekonuje mnie ostatnio gra ofensywna gości i spora ilość bramek strzelanych po 80min (ostatnio się na tym naciąłem).

Teraz już konkretniej odnośnie drugiego meczu. Drużyny z górnej części tabeli, być może nawet powalczą jeszcze o awans, choć forma gospodarzy ostatnio pozostawia sporo do życzenia (ostatni mecz 1-3 mogli nawet zremisować, gdyby nie szczęśliwa/przypadkowa interwencja obrońcy z bramkarzem w 90min meczu, to było by 2-2, a tak to po tym poszła kontra i skończyło się na wspomnianym 1-3). Obie ekipy usposobione ofensywnie, szczególnie gospodarze, którzy kiedy starają się bronić to przegrywają (ostatnie mecze - fatalna postawa w defensywie). Teraz parę słów o gościach. Ostatnio zremisowali bramkowo 2-2 oraz zakupili nowego napastnika Miroslava Slepicke, z którym wiążą spore nadzieje. Podsumowując w tym meczu być może padnie i remis, lecz spodziewam się goli, które pozwolą zarobić, przy kursie na remis 3,6 (obecnie). Co do reszty danych, które mnie przekonują wszystko widać na screenie poniżej ;)

przechwytywaniem.png

Odnośnik do posta

Witam,

Panowie wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli coś źle rozumuję. Co jakis czas pojawia sie na forum informacja że przy strategii LTD przy wyrównanym kursie drużyn +/- 0,8 kurs na remis na poczatku spotkania jest na poziomie około 3,6. W przerwie przy wyniku 0-0 spada do ok 2,5. jakim wiec cudem Backujac wynik przy stanie 2,5 mamy zaledwie 10-15 % straty?? Jak dla mnie to jest to 30% straty (3,6 - 30% = ok 2,5).

Podajcie prosze info jak wychodzi wam 10-15 %

Pozdrawiam

Vigore

Odnośnik do posta

zobacz na screena

xqncoca.jpg

zobowiązania 260 euro, w przerwie kurs spada na 2.5 i robisz reda na 44 euro, co daje stratę rzędu 16,92%

Odnośnik do posta

Dziekuje za odpowiedz,

Widzę że tym sposobem tracimy 44% zainwestowanego kapitału. Aby go odrobić należy trafić 3 mecze z golem w 1 połowie meczu i każdy mecz musi dać średnio 15% zysku. W zwiazku z tym mozna grac lige w ktorej remisy padają rzadziej niz 1 na 4 mecze. Na ten moment Hiszpańska 1 i 2 liga oraz Niemiecka 1 i 2 liga wydaja sie ok gdzie remisy padają 1/5.

Pozdrawiam

Vigore

Odnośnik do posta

vigore, to jest prosta matematyka:)

policz sobie jeszcze raz, stratę liczysz od 260j ( bo to są twoje zobowiazania=kapitał który mozesz stracić) a nie 100j

zico ma racje, tracisz 16,92% a nie 44%

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Odkopuje nieco temat. Na pewno na forum jest kilka osób, co systematycznie grają w ten sposób. Proszę zatem wszystkich o wrzucanie propozycji do LTD na konkretne dni. Zobaczymy czy wspólnymi siłami uda się osiągnąć korzystniejsze wyniki.

Odnośnik do posta

Od niedawna staram się grać tym sposobem i mam mieszane uczucia - tylko dlatego pewnie że jestem jeszcze newbie jeżeli chodzi o nawet taki prosty trading. Na początku backowałem w przerwie potem w 75 min. i serio ciężko mi stwierdzić co lepsze, ale jednak chyba w połowie. Parę razy wyłapałem gola na początku drugiej połowy więc wydawało się ok. Ale 3 mecze pod rząd w drugiej połowie strzelała duża niespodzianka, próbowałem to ratować sposobem 50% stawki back remis i 75% lay na wygrana niespodzianki - ale kursy ani razu nie pokrywały sie z tymi o których ktoś pisał na forum w przypadku takiego ratowania - więc strata ok 40%. Chyba bezpieczniej i spokojniej będzie grać backujac w połowie. Do tego naprawdę często niespodzianka strzela pierwsza i wtedy czekać na 2-1? Może nie starczyć czasu a najczęściej takie zdarzenie kończy się remisem.

Jakieś rady, pomysły?

Na pewno da się mieć z tego profity ale najważniejsze ustalić twarde zasady i po prostu się ich trzymać. Wiadomo to nie są spektakularne wygrane no ale to trading a nie sponsorowanie buka:)

Pozdro

Odnośnik do posta

Chwile mnie tutaj nie było z typami, ale to z natłoku wielu rzeczy, teraz myślę, że powracam na dobre ;)

Co do Twojej wypowiedzi santos87wuwua to w sumie ze wszystkim się zgadzam, ale spróbuj nie szukać stałych momentów wyjścia, tylko staraj się "czytać grę" i jak jest totalny piach wychodzić, a jak gra jest w mega tempie i mnóstwo sytuacji to czekać. Ja na początku swojej gry LTD wychodziłem w 80min i jak sobie podsumowałem to wychodziłem na tym z około 5% profitu, więc kokosów nie ma, ale zawsze do przodu ;)

Na dziś do gry podoba mi się mecz Union Berlin - Augsburg z 2Bundesligi. Drużyna gości rozpędzona, walczy o mistrza, myśle, że nie będzie miała problemów z gospodarzami, choć to druga liga i jak powszechnie wiadomo w drugich ligach dzieją się rzeczy co najmniej dziwne... W każdym razie nie o to chodzi, liczę, że w tym meczu padną bramki, które dadzą zarobić, obecnie remis na poziomie 3,65.

Na później kontynuacja z piłka niemiecką, a mianowicie mecz Hoffenheim - Borussia. Goście mkną po mistrza Niemiec prezentując praktycznie cały czas bardzo wysoka formę, gospodarze ostatnio "obniżyli loty" i tutaj również uważam, ze Dortmund wygra. Obie drużyny bardzo bramkostrzelne, obecnie remis na poziomie 3,8.

post-368-1306395750,91_thumb.png

Odnośnik do posta

z meczem Union Berlin - Augsburg radzilbym uważać, martwi szczególnie h2h tych drużyn, ja zdecyduje się chyba na mecz Fortuna Dusseldorf v Paderborn zaczynający się też o 13. W ostatnich 9 meczach 4 overy, w tym sezonie Fortuna sporo strzela u siebie, a Paderborn jeszcze wiecej straci na wyjezdzie. Lay do wziecia teraz po 4,2

pozdrawiam

Odnośnik do posta