Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

nikifora próby traidingu

Promowane odpowiedzi

Jak wspomniałem w poprzednim wpisie czas na rynek over/under 1,5. Sobotę poświęciłem właśnie na niego. A zacząłem dość wcześnie bo tuż po północy. Duża ilość wypitej w piątek kawy skutkowała tym, że nie mogłem usnąć. Więc uzupełniając bloga zajrzałem co na giełdzie i zahaczyłem się na argentyńską ligę. Całość wczorajszych gier poniżej.

bf16pazdz.jpg

Parę słów o kliku spotkaniach.

Sliven - Liteks - błąd popełniłem ok. 30 - 35 min nie robiąc dokupu, a czekając na przerwę. W 43 min. pada bramka i w tym momencie zostałem na przysłowiowym lodzie. Pozostało czekać do ok. 60 - 65 min licząc, że padnie bramka i wyjdzie się z pełnym zyskiem lub ciąć straty. Okazało się, że to drugie.

Mainz - Hamburg. Duża wpadka i kilka sugestii co do zachowania kursów i samego swojego działania.

Gent - Kortrijk. Wskazówki były na over. Wynik też był overovy. Kurs wyjściowy 1,25 i marazm w I połowie. Uciekłem w połowie I części spotkania. Zastanawiam się czy przy takim kursie nie lepiej jest wziąć niskiego laya i ustawić się z kontrą na 4 - 6 ticków różnicy.

Roma - Genua. Zabrakło konsekwencji. Bardzo dobry kurs wyjściowy. I zamiast wziąć dokup i pozostać do końca 1 połowy /byłby plus/ zamknąłem rynek ze stratą.

Wczorajszy dzień pozwolił mi na wyciągnięcie kilku wniosków dotyczących z jakimi kursami robić wejście, kiedy robić dokup, aby uśredniony kurs był korzystny, jak zachowują się inni gracze po bramce i jak powinienem ja się zachować.

Dziś dalszy ciąg testów.

Odnośnik do posta

bf17pazdz.jpg

Pracowita niedziela jak widać z dobrym skutkiem. Kilka typów bukmacherskich, ale ciężko nie wykorzystywać takich dobrych typów. A poza tym duża dawka obejrzanych meczów i "wyrobionych" poglądów nt. niektórych lig. Na pewno do grania sposobem o/u 1,5 nie nadają się ligi brazylijska i argentyńska. Na te dwie ligi jest lepszy sposób.

A co do samego traidingu to mogę mieć do siebie pretensje o zbyt szybkie zejście z rynku Kasimpasa - Trabzonspor Kursy meczu. Po dobrym info i bramce dla Trabzon w 1 minucie spotkania ok. 20 min zamknąłem rynek. Tymczasem już do przerwy było było 3:0 dla Trabzon.

Athletic - Saragossa. In play. Oglądając mecz ok. 8 min zrobiłem BACKA na Athletic. W 10 czy 11 padła pierwsza bramka. Kiedy jeszcze w połowie Bilbao podwyższyło na 2:0 pozostało zrobić LAYA na 1,09 i nie czekać na nic więcej.

Mallorca. Podobny schemat działania opisał w jednym ze swoich ostatnich wpisów Trader999 pisząc jak traderzy tracą pieniądze czekając chyba tylko na cud. Dobitny przykład. I nawet przy prowadzeniu Espanyolu i czerwonej kartce dla ich gracza wzięty over 2,5 nie pomógł. Gra Mallorki w przewadze wyglądała jeszcze gorzej niż gdyby grali w pełnych składach. Także czerwona kartka nie zawsze może być pomocna w obstawianiu.

Odnośnik do posta

W zasadzie o poniedziałku to nie ma o czym pisać. Ponieważ za pomocą FairBota mogłem grać za centy to tak bawiłem się grając stawkami 0,15$, 0,5$. Bardziej dla zabawy niż dla zysku.

Dzisiaj.

bf19pazdz.jpg

Tenis wybitnie mi dzisiaj nie "podchodził". W piłce nożnej przy takiej kolejce LM to chyba bardziej można pisać o stracie niż o zysku. A ponadto używałem zmniejszonych stawek niż dotychczas.

Na meczu Chelsea testowałem mikrostawkami pewien sposób, który przyszedł mi do głowy, ale gdzieś coś muszę w nim zmienić. Jest trochę za dużo zależności.

Nie zagrałem również kilku spotkań sposobem o/u 1,5. Trochę za niskie były dla mnie kursy wyjściowe.

Parę zdań o meczu Ajax - Auxerre. Zagrałem, że bramkę zdobędzie Suarez. Trafiony.

A teraz jak można stracić, a nie zyskać. :-( Czytających prosi się o nie praktykowanie opisanego poniżej sposobu.

Przed spotkaniem zagrałem win Ajaksu i BACK over 1,5.

Po szybkiej bramce Ajaksu zamknąłem rynek o/u 1,5 z greenem i przeszedłem na rynek o/u 2,5. Wystawiłem BACK na over 2,5 na poziomie 1,7. A że kurs rósł dość powoli to po paru minutach zrezygnowałem z zakładu. ok. 40 min. jeszcze przed drugą bramkę sprawdziłem kurs na BACK over 2,5. Wynosił 2,08. Zakładu nie zawarłem. Za chwilę padła druga bramka i kurs zleciał na 1,34. Nie wykonanie powziętego zamiaru. Wystarczy błędów? Nie to za mało. W przerwie meczu przy stanie 2:0 dla Ajaksu kursy na rynku "Kursy meczu" wynoszą na Ajaks BACK - 1,04; LAY - 1,05. Co powinienem zrobić? To samo co opisałem kilka postów wyżej opisując mecz Athletic Bilbao - Saragossa. Oczywiście rynku nie zamknąłem. Zamykałem go i to bardzo szybko po 57 min. kiedy Ajaks grał w 10, a Auxerre strzeliło kontaktową bramkę. W ten sposób na tym rynku mój zysk skurczył się do ok. 1/3 tego co bym miał przy zamknięciu rynku po I połowie.

Uff basta, wystarczy. ;-)

Odnośnik do posta

Poranny wpis będzie... nietypowy. Nie będzie o dniu wczorajszym, ale o rynkach które interesuję mnie w dzisiejszej LE. Tak dla odmiany.

Z ulubionych rynków over/under 1,5:

Duża część spotkań ma mało atrakcyjne kursy. BACK w wys. 1,2 - 1,25 jest trochę niski, zwłaszcza, że i później kurs rośnie bardzo powoli. Podobają mi się natomiast BACKI spotkaniach: Anderlechtu, Dynama Zagrzeb, Karpatów Lwów i Juventusu. Do zaakceptowania jeszcze Stuttgart i YB Berno.

Rynek under/over 2,5

Gdyby under w meczu Borussi Dortmund był na poziomie BACK 2,20 wziąłbym go. Na tym spotkaniem zastanawiam się jeszcze.

Pojedynek Metalist Charków - Sampdoria. Bardzo smakowicie wygląda BACK draw 3,35. Wbrew różnym opiniom czy Sampdoria tak odpuści. Remis w Eindhoven jakby temu przeczył. Niskie kursy na under 2,5 a na rynku CS na 0:0 kurs 10. Osobiście pobrałem i czekam na spadki.

"Bukmacherskie" BACKI w spotkaniach: Zenita, Juventusu, Atletico Madryt, PSV Eindhoven, YB Berno, Lille, Dynamo Zagrzeb?, Manchesteru City?. Tu najlepiej będzie wysłać jakiegoś proponowanego akumulatora.

Odnośnik do posta

Jeśli interesuje Cię gra na over 1,5 polecam mecz Porto z Besiktasem, kurs w okolicach 1,40 więc bardzo atrakcyjny, wbrew pozorom mecz nie musi być tak jak ostatni wyjazd Porto do Sofii, to tylko taka propozycja, sam będę grał na tym rynku więc mogę z czystym sumieniem polecić ;-)

Odnośnik do posta
Jeśli interesuje Cię gra na over 1,5 polecam mecz Porto z Besiktasem, kurs w okolicach 1,40 więc bardzo atrakcyjny, wbrew pozorom mecz nie musi być tak jak ostatni wyjazd Porto do Sofii, to tylko taka propozycja, sam będę grał na tym rynku więc mogę z czystym sumieniem polecić ;-)

Dzięki za sugestie. Sprawdzałem również ten mecz. Mam co do niego wewnętrzne obawy, ze względu na Besiktas. Bo, że Porto strzeli to jest duże prawdopodobieństwo. A czy Besiktas? Hm.. I druga sprawa. Ich dwa pojedynki pucharowe co prawda trochę dawno bo w 2007 i 2009 roku w Stambule kończyły się wynikami 0:0 i 1:0 dla Porto.

Odnośnik do posta

Pojedynek w 2009 odbył się w Hiszpanii w ramach "Pucharu Pokoju" i tam było rzeczywiście 0:0 jednak tego meczu nie brałbym w ogóle pod uwagę. Besiktas to inny klub niż ten rok temu i jeśli wystąpi Quaresma spotkanie będzie miało dodatkowy smaczek :) Braki kadrowe Besiktasu (szczególnie z tyłu) były widoczne w ostatnim meczu, który Besiktas przegrał u siebie z Manisasporem 2:3. Do Porto wraca kilku graczy, więc w nich upatruje głównego potencjału strzeleckiego, no ale jak będzie - zobaczymy! Powodzenia zatem w dzisiejszym tradingu :]

Odnośnik do posta

Czwartek, piątek, sobota. Zrównoważona ilość kolorów zielonych i czerwonych. Ich wartość zdecydowanie nie. I tak oto w niedzielny poranek zostałem ze stanem konta umożliwiającym zawarcie dwóch zakładów gdyby to były zakłady BACK. Odpadła zatem możliwość grania rynków over/under 1,5. Zmiana rynków, zmiana sposobu gry.

bf24pazdz.jpg

Rynek over/under 1,5 zastał zastąpiony rynkiem over/under 2,5. Selekcja spotkań, możliwość ich oglądania, BACK under 2,5 i w 10 -12 min. LAY i wyjście z grenem.

Najbardziej mi żal meczu Corinthians, gdyż gdyby nie szczupłość mojego "portfela" ten green byłby o wiele, wiele większy. Przydały się tutaj obejrzane spotkania z ligi brazylijskiej.

Parę zdań o meczu amerykańskiej MLS i spotkaniu LA Galaxy - Dallas. Prawie tradycyjnie ilość wypitej kawy nie pozwalała zasnąć więc sprawdziłem po północy "co w trawie piszczy". Zastanowiły mnie dziwne ruchy kursów i bukmacherów na rynku over/under 2,5. Jedni over 2,5 obniżali, drudzy podwyższali, a wahania w stosunku do kursów otwarcia były duże. Sprawdziłem statystyki ich wzajemnych spotkań oraz ostatnich spotkań drużyn i osobiście nie wystawiłbym na over 2,5 wyższego kursu niż 1,7 - 1,75. A skoro chudo w portfelu i tak prawdopodobne zasilenie konta to zakupiłem tym razem BACK over 2,5, który i tak tuż przed spotkaniem poszedł w górę o 0,05 i zacząłem oglądać spotkanie.

Ze sportowych wrażeń to podobał mi się lewy obrońca LA - Kovalenko. Przydałby się w reprezentacji Polski. Kosił, aż miło i każde jego starcie z zawodnikiem Dallas kończyło się sprawdzaniem przez tego drugiego stanu murawy :-D . Aż dziw, że nie zobaczył co najmniej żółtej kartki.

A wracając do spotkania. W miarę upływu czasu kursy na over rosły zdecydowanie wolniej niż w ligach europejskich. I kiedy ok. 20- 25 min. Dallas objęło prowadzenie po przebiegu gry wiedziałem, że z tego rynku nie wyjdę szybko. Parę minut później wyrównanie i na przerwie LAY na over 2,5 wynosi 1,25. W zasadzie po wyrównaniu powinno zamknąć się rynek i wyjść z grenem. I tak bym zrobił gdybym nie oglądał spotkania. Zasobność portfela nie pozwoliła mi aby w przerwie zakupić BACK over 3,5 po 2,20. Jeżeli kogoś dziwiłbym taki ruch to to jest efekt obserwacji spotkania i wniosków z tego wynikających. Kończąc to przydługie wystąpienie, po przerwie pierwsza akcja LA i wynik zmienia się na 2:1, LAY over 3,5 spada do poziomu 1,4 - 1,44, a ja mam pełny profit z rynku over 2,5.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.