Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam

Po dłuższym namyśle postanowiłem że dzisiaj wpłacę większą kwotę i zacznę grać nie dla nauki a po to aby coś ugrać. Wpłaciłem więc 150 Euro a za stawkę bazową przyjąłem 50 Eurp.

61722777.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Z wyniku jestem bardzo zadowolony. Sam nie spodziewałem się że tak dobrze mi pójdzie. Co zauważyłem przy graniu większym stawkami...otóż wtedy rośnie motywacja, także skupienie przez co analiza rynków jest o wiele lepsza i można wyciągnąć bardziej zapadające w pamięć wnioski. A tak przy stawce 5 czy 3 Euro brakowało czasem motywacji i cierpliwości chociaż sposób gry był dobry to jednak gdzieś się spieszyło do osiągnięcia zysków przez co robiłem głupie błędy, które dzisiaj się nie powtórzyły. Nie oznacza to że łatwiej się gra stawkami 10 razy większymi niż normalnie. Powiem że wręcz przeciwnie napięcie jest większe ale też skupienie i uwaga są większe i w tym upatruję klucza do sukcesów w kolejnych dniach. Rozochocony dzisiejszym dniem jutro wyjątkowo siądę do tradingu i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Skończyłem właśnie robić projekt na zajęcia i jakoś tak mi się nie chce spać że postanowiłem walnąć jeszcze posta na forum. Otóż dzisiaj zanotowałem pierwszy ujemny dzień od początku bieżącego roku. J

Witam po weekendowej przerwie. Otóż rynki od mojej ostatniej wizyty prezentowały się tak... Uploaded with ImageShack.us Czyli bez większych zmian, nie o tym chcę pisać. W tym

Witam

Zicoo święte słowa... Dyscyplina w grze to podstawa. Nie można wpadać w szybki samozachwyt i nie powinno się też poczuć za pewnie w czasie gry... zwłaszcza w tenisie in-play.

Oto wyniki moich ostatnich 6 dni.

96131735.jpg

Jak widać spory minus. A to za sprawą praktycznie 3 rynków tenisowych w których popełniłem taki sam błąd, źle oceniłem szanse serwującego na zdobycie gema w efekcie czego zostałem złapany na przełamaniu i trzeba było ciąć straty. Nie jestem jeszcze na tyle doświadczonym graczem by po przełamaniu zupełnie chłodno podejść do sytuacji, przeczekać kryzys swojego zawodnika i poczekać na odłamanie. Takie błędy nie powinny mi się zdarzyć. Traduję bardzo ładnie 4,5 meczy praktycznie bezbłędnie a tu nagle przychodzi mecz nr 6 jedna wpadka, brak dobrej reakcji z mej strony i proszę zamiast kilkudziesięciu Euro zysku mam kilkadziesiąt Euro straty.

Jako przykład podam mecz Simon- Dawidienko którego na screenie nie widać a na którym mam - 62 Euro. Otóż na tym rynku miałem +3,92 Euro i wszedłem z backiem na Dawidienke przed jego serwisem z myślą że uda mi się odsprzedać z tickowym zarobkiem....udało się raz, zaraz kurs poleciał do góry więc spróbowałem drugi raz, nie udało się sprzedać więc poczekałem na rozpoczęcie gema. Dawidienko został przełamany i 25 euro straty już miałem więc bez chwili zastanowienia zredowałem, bojąc się że Simon utrzyma swój serwis i strata się powiększy. Następnie chcąc szybko zareagować bez chwili namysłu wziąłem Back na Simona. Udało się nawet w czasie gema ugrać około 5 Ticków myślę sobie" dobrze że tak zrobiłem"... i co się stało? Simon został przełamany!!! A ja jak zaczarowany z niedowierzanie m patrzyłem co się dzieje na korcie i na ladderze. Całkowicie zrezygnowany przyjąłem stratę około 55 Euro by potem poprzez zupełne rozregulowanie mojego umysłu powiększyć ją do 62 Euro. Tak oto kończy się gra początkującego tradera kiedy zostaje on przełamany... Ucieka w popłochu biorąc stratę a czasem trzeba chwilę ochłonąć i dać szansę stracie się zniwelować. Gdybym zostawił w tym meczu emocje na boku to wyszedłbym jeszcze ze sporym zyskiem bo Dawidienko ostatecznie wygrał seta. Nie mogłem tego odżałować ale nie załamałem się.

Zacząłem sukcesywnie odrabiać straty i szło mi całkiem dobrze aż do dnia dzisiejszego w którym popełniłem identyczny błąd jak w sytuacji opisanej powyżej. Bez tych błędów byłoby super a tak jest nauczka i kilkadziesiąt Euro w plecy.

Nie załamuję jednak rąk, wręcz przeciwnie, uważam iż teraz jestem w stanie grając bardzo ostrożnie ugrać na każdym meczu co najmniej 7-8% stawki. Zagrać 4 mecze dziennie i do widzenia...jest tylko jeden problem... ja zaczynam się wciągać a sezon tenisowy się kończy;/ Trzeba będzie pouczyć się innej potencjalnie zyskownej dyscypliny( konie, koszykówka).

No i pamiętać o słowach Zicoo : Dyscyplina i jeszcze raz Dyscyplina.

Edit: zapomniałem dodać że piłka nożna to mecze grane systemem CS 0-1,0-2 i over. Póki co przestaje grać tą metodą i stawiam na tenis.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Witam

Wyniki z ostatnich 11 dni

89438129.jpg

Ogólnie bardzo spokojnie u mnie na giełdzie. Tenis się praktycznie skończył , jeszcze tylko ten tydzień i koniec w tym roku. Z piłki nożnej grałem głównie w przerwach meczów według strategi szupesa i na czas kiedy nie będzie tenisa myślę że to będzie główny sposób mojej gry. Za godzinę zaczyna się meczyk w Mastersie i ostatni tydzień grania przedemną, zobaczymy jak mi pójdzie.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witam po dłuższej przerwie w blogowaniu.

Zaczyna się nowy sezon tenisowy więc ja również zaczynam częściej udzielać się na forum. Cele jakie stawiam przed sobą na najbliższe miesiące to granie jak największej ilości meczy, w dalszym ciągu zbieranie doświadczenia. Moja podstawowa stawka do gry będzie wynosiła 50 E. Ile uda się ugrać okaże się w praniu. Najważniejsze aby był progres jeśli chodzi o wyniki i z każdym miesiącem + był coraz większy. Niestety sesja i sprawy uczelniane skutecznie będą utrudniały mi handel więc nie napalam się na jakieś znakomite wyniki. Powoli do przodu!

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Wyniki dzisiejszych zmagań.

betfairmojekonto1294084.png

Stawka to 50 E. Moimi dzisiejszymi poczynaniami sterował głównie strach przed stratą ( jeśli można to tak nazwać :) ). Asekuracyjna gra z mojej strony, rzadkie wejścia, widząc że po kupnie moich pieniędzy kurs zaczyna iść w drugą stronę od razu ciąłem stratę lub robiłem scratch trady, chociaż w większości wypadków dobrze przewidziałem ruch i czekając miałbym ładny zarobek. Nie ma jednak co narzekać, wynik mnie zadowala. Oby do przodu.

Odnośnik do posta

Witam

Screen z ostatnich 2 dni:

betfairmojekonto1294272.png

Nie uczestniczyłem w wielu rynkach, bo sprawy uczelniane skutecznie zabierają mi czas ale z wyników jestem zadowolony. Niektóre mecze układały się na tyle dobrze że było sporo przełamań, powstawały po nich wtedy duże luki które można było wykorzystać grając niewielkimi stawkami jak moja. Do tego troszkę scalpowania, w meczu Gasqueta działy się niezłe jaja tam z minusa -6 e udało mi się wyciągnąć +11 e głównie przez dobre wejścia po przełamaniach, spokojnie po 5 ticków można było brać od ręki a po odczekaniu chwili jeszcze więcej. Jak widać jakiś progres jest, najważniejsze to nie napalać się na tysiące zysków od razu, pracować nad psychiką, nie rwać się na szaleńczą i ryzykowną gre tylko konsekwentnie i cierpliwie ciułać tick do ticka , powtarzać to w kilku meczach i cieszyć się kolejnymi E do przodu.

Pozdrawam

Odnośnik do posta

Witam

betfairmojekonto1294440.png

Dzisiaj w sumie poważniej tylko 3 mecze, co do meczu Tipsy miałem spore nadzieje bo rynek nie był zbytnio napchany kasa i liczyłem na ładne swingi jednak jak zobaczyłem co się dzieje po kilku gemach i że ruchy kursów nie dało się za bardzo przewidzieć to odpuściłem ten mecz. Na ostatnim meczu Wawrinki mogłem ugrać zdecydowanie więcej ale jedno złe wejście na -10 ticków wybiło mnie z rytmu i skończyłem grę na tym spotkaniu nie chcąc kusić losu. Wynik mnie zadowala a najbardziej cieszy fakt że praktycznie nie ma wejść w trakcie trwania wymian a tak więc ryzyko nie jest duże, wiadomo nie zawsze się da uciec ze sprzedażą ale spóźnione wyjścia zdarzają mi się coraz rzadziej.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Witam

Wyniki z ostatniego tygodnia:

betfairmojekonto1295385.png

Wyniki nie są powalające. Stawka 50 Euro. Główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest to że nie mam czasu niestety na trading ostatnio;/ Sesja i uczelnia dają mi się we znaki i z nawet tak wyczekiwanego przeze mnie Australian Open udało się zagrać tylko dwa mecze. Zazdroszczę wszystkim tym którzy mogą więcej czasu spędzać na tradingu. Do tego dochodzi czas rozgrywania meczy, nie jest to dla mnie dobry rozkład . W tym tygodniu zamierzam pograć więcej może dwa dni uda się jakoś wyciągnąć. Widzę postęp i gdybym mógł spędzić całą noc nad AO to myślę że całkiem przyzwoitą dniówkę udało by się sklecić. Najlepiej wychodzi mi scalping między gemami , punktami, czasem zdarza się wykorzystać też luki kilku-tickowe. Ogólnie trzeba być zadowolonym i życzyć sobie jedynie więcej czasu na trading.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Witam

betfairmojekonto1295477.png

Dziś w nocy posiedziałem trochę dłużej i udało mi się wyciągnąć całkiem niezły wynik, jak dla mnie rekordowy jednego dnia. Jednak muszę nadmienić że stawkę zwiększyłem do 100 E. Poszedłem spać o 5 a o 8 pobudka na zaliczenie i jak wróciłem to jeszcze załapałem się na mecz Federera i tam też udało się ugrać parę groszy. Żałuję trochę że nie miałem już siły siedzieć dłużej bo można było ten wynik poprawić. Zdaję sobie sprawę że dla tuzów tradingu na tenisie taki wynik to są grosze, jednak dla mnie to naprawdę dużo i nie mogę nie być zadowolony. W meczu Hasse - Monaco dało się wykorzystywać spore luki między kursami i dzięki temu mam tutaj największy green. Z moimi małymi stawkami dobrze się gra właśnie w meczach gdzie nie ma za dużo kasy. Nawet w kilku sytuacjach przez płynność miałem problem z odsprzedaniem zakładu przed serwisem. Jednak wszystko szło po mojej myśli. Dzisiaj też zamierzam trochę pograć, zobaczymy jak to wyjdzie.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Witam

betfairmojekonto1295533.png

Dziś w nocy były dwa mecze, które idealnie mi przypasowały do tradingu. Dość długo utrzymywały się tam równe kursy na obu graczy przez co gracze z większym kapitałem nie wchodzili do gry i tworzyły się luki a po zdobytych punktach duże swingi. Nie mówiąc już o przełamaniach. Dzisiaj wytrzymałem do 5 nad ranem, być może jeśli grałbym do rana to pękła by magiczna jak dla mnie "stówka", jednak nie ma co gdybać. Zdaję sobie sprawę że już jest bliżej do końca turnieju i coraz ciężej będzie wbijać się w luki, spotkania na pewno będą lepiej obstawione pieniędzmi. Jestem mimo to dobrej myśli, nie napalam się na super zyski, dzisiejszy wynik do końca AO może już się nie powtórzyć. Cel na dzisiaj: Oby do przodu!

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Witam

Dzisiejsza noc:

betfairmojekonto1295617.png

Na meczach Pań gram mniejszą stawką bo jakoś jeszcze nie czuję tych rynków zbyt dobrze, jednak się uczę:) Wynik mnie zadowala, dniówka bardzo dobra. W weekend nie będę miał okazji do dłuższego handlu dlatego każde dodatkowe E zarobione w tym czasie będzie mnie cieszyć.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Wczoraj tylko jeden mecz:

betfairmojekonto1295707.png

Żałuję że nie posiedziałem dłużej bo wczoraj były ładne mecze idealne do gry. Można było zrobić rekordową dniówkę. Przy okazji kolejnych rund chyba zwiększę stawkę do 150 E.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Wyniki ostatniego grania

betfairmojekonto1296137.png

W ostatnie kilka dni grałem bardzo mało. Niektóre mecze układały się tak że ciężko było cokolwiek ugrać. Do tego dwa razy zastałem medciale na korcie z otwartymi zakładami. Zamiast zysków miałem straty, minimalne ale jednak. A poza tym wychodzi mi już to moje siedzenie w nocy bokiem. Trzeba wziąć się za inne sprawy ( mam na myśli tu sesję). I trzeba wreszcie odespać ten AO :)

Podsumowując miesiąc jestem zadowolony. To był mój pierwszy miesiąc który wziąłem na poważnie i efekty widzę od razu. Zaczynałem z kapitałem 173 E a skończyłem z 490 E.

Zysk to 317 E. Z czego na grę poświęciłem nie więcej niż 15 dni. Stawka przez większość czasu wynosiła 50 E potem zwiększyłem ją do 100 E. Zobaczymy jak to wyjdzie w lutym ale mam nadzieję poprawić wynik ( wszystko będzie zależało od wolnego czasu ). Do końca stycznia robię sobie przerwę i jeśli się uda do z początkiem lutego zaczynam nowy mam nadzieję lepszy miesiąc:)

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Pierwsze 3 dnia lutego:

betfairmojekonto1296858.png

Z wyniku mogę być zadowolony, powinien być lepszy ale jak widać zanotowałem całkiem sporą stratę w jednym meczu. Przeszarżowałem w tym meczu, bo wchodziłem praktycznie po każdym punkcie. Już miałem ładny zysk ale zostałem z otwartym zakładem jak zaczęła się gra. Miałem back na serwującego a 2 punkty z rzędu zdobył przeciwnik w tym wywalczył break pointa. A że rzecz działa się w trzecim decydującym secie to kurs poleciał ostro w górę. Ja z reguły nie gram w trakcie trwania wymian w ogóle, a jeśli nie zdążę sprzedać w przerwie to czekam na góra 1 czy 2 piłki i od razu tnę. Tutaj w tym wypadku serwujący jednak zdobył gema więc jeśli bym poczekał to bym dobrze na tym wyszedł ale nie chcę nawet myśleć gdybym został przełamany, wtedy połowa stawki straty murowana. Do końca weekendu już nie pogram raczej z braku czasu. Poczekam na rozpoczęcie kolejnych turniejów na początku przyszłego tygodnia.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Podsumowanie tego tygodnia.

betfairmojekonto1297386.png

Wynik aż nadto mnie zadowala. Robię podsumowanie teraz gdyż jutro wracam do domu i przez weekend oraz początek przyszłego tygodnia nie będę handlował , nie będę miał czasu. Co tu dużo mówić, jak grałem poszczególne mecze to cisnęło mi się na myśl wiele różnych komentarzy które miałem wrzucić na forum ale jakoś wiele mi umknęło. Generalnie kilka razy udawało mi się łapać super-swingi, czy to pomyłka któregoś tradera czy to przełamanie, to one stanowią o sporej części mojego wyniku. Poza tym gra między punktami setami, czasem troszkę ryzyka ale ogólnie nie czekam kilku wymian ze sprzedażą kursu tylko po pierwszej piłce czy to w moja czy nie w moja stronę tnę zysk/stratę. Stawka różna w zależności od meczu, styl grania zwłaszcza miedzy punktami wymaga niższych stawek bo wiadomo nie zawsze można sprzedać większą kwotę 2,3 czy 4 sek. W kolejnych dniach lutego nie wiem jak u mnie z handlem będzie wyglądało. Będę się starał grać jak najwięcej ale będzie to czas pobytu w domu gdzie zawsze znajdzie mi się masa innych obowiązków do zrobienia.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.