Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

The Geeks Toy - konflikt z innym oprogramowaniem

Promowane odpowiedzi

Od kilku dni pojawil sie u mnie dziwny problem z GT a mianowicie kiedy chce wniesc jakikolwiek zaklad to pojawia sie komunikat w kolorze czerwonym ERROR - o tresci :

Nie mozna polaczyc sie z serwerem zdalnym -- Probowano przeprowadzic probe na obiekcie, ktory nie jest gniazdem 84.20.192.180:443

Nie ma na to rady. Restart GT pozwala zawrzec kilka zakladow ale po kilku minutach jest to samo. reinstalacja GT nie pomogla.

Czy ktos z Was spotkal sie z takim przypadkiem ?

Odnośnik do posta

Troche czasu mi to zajelo, - Odinstalowalem karte sieciowa, potem zainstalowalem wszystko na nowo i godzine pohulalo i nadal mam ten sam blad !!!

NIESTETY !!!!!

Bardzo prosze o pomoc !

Czy jest mozliwe, ze wlaczony Emule powoduje taki blad ? Bo ostatnio od dluuugiego czasu po raz pierwszy go uruchomilem. Dzisiaj tez po reinstalacji sterownikow wszystko chodzilo ladnie, a potem po odpaleniu emule, juz nie chodzi8 :( pomimo, ze emule jest wylaczony. Nie mam pojecia, tak tylko szukam przyczyny. Moze ktos ma jakis pomysl jeszcze ?

Odnośnik do posta

Spróbuj odinstalować emule i zreinstaluj geeksa. Może emule albo jakiś program blokuje Ci niektóre adresy ip. Używasz jeszcze jakiegoś programu, np. PeerGuardian? Sprawdziłem ten adres ip co napisałeś i dane wyglądają następująco:

Nazwa sieci: Betfair-Live

Kraj: GB

Pula adresów IP: 84.20.192.0 - 84.20.192.255

Opis sieci:

Main live site

Betfair-live

Betfair-AGG1

Dane adresowe sieci:

Betfair Ltd

Hammersmith Embankment

Chancellors Road

London W6 9HP

UK

The Sporting Exchange Ltd

Hammersmith Embankment

Chancellors Road

London W6 9HP

UK

Spróbuj zrobić tak jak napisałem, zobaczymy co z tego będzie;)

Odnośnik do posta

Dzieki :) Teraz jestem o wiele " madrzejszy " w temacie.

Wywalilem Firewalla. Emule mial przekierowania na porty na routerze, tez powywalalem. Bez emula da sie zyc a bez GT nie za bardzo :)

Mam siec w domu na kilka komputerow ,ale wszystkie sa moje wiec nadalem im statyczne ip. Powylaczalem DHCP. Ogolnie zreorganizowalem siec i jak na razie wszystko wrocilo do normy. Zastanawiam sie jaka byla przyczyna i niestety nie wiem. Podejrzewam Firewalla albo zamieszanie z emulem. Emule mial aktywny IP Filter ( to taki wewnetrzny PeerGuardian) i moze tam cos blokowalo ? Moze byc tez inna przyczyna, ze nagle to mi wyskoczylo. Chyba juz za duzy mialem balagan w sieci :)

Raz jeszcze dziekuje za pomoc.

Odnośnik do posta

Jak powaznie myslisz o tradingu -jakimkolwiek -finansowym czy sportowym -moja dobra rada -przeznacz jeden komputer tylko do tego .

Jedyne aplikacje na kompie to aplikacje do tradingu -unikniesz w ten sposob wielu klopotow .

Ja w momencie jak zaczynam cos robic wylaczam aktualizacje windowsa i antyvira .

Wszystkiego dobrego .

Odnośnik do posta