Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

The Geeks Beta 1.1 nowa wersja juz niedlugo

Promowane odpowiedzi

Witam juz niedlugo zostanie wypuszczona w obieg nowa wersja Geeks Toy Beta 1.1 zastapi dotychczasowa wersje 1.0g z tego co narazie wiem zostaly poprawione i to zdecydowanie na duuuzo lepsze graphy wyglada to naprawde obiecujaco ,jak dla mnie osobiscie tego najbardziej mi brakowalo w toyu i tylko wlasciwie tego .Byc moze pojawi sie tez opcja stop loss tego nie wiem chociarz bez niej i tak Geeks jest zabawka doskonala ale wiem ze spora czesc nowych traderow czesto pyta o stop loss wiec miejmy nadzieje ze zostanie ona dodana w nowszej wersji

Kilka Screenow z nowej wersji - graphs

geeksbeta.jpg

geekschart2.jpg

geeks2chart.jpg

geeksgraphs3.jpg

Odnośnik do posta

Super .

Mnie w GT imponuje glownie szybkosc ,nie wiem dlaczego ale odnosilem wrazenie ,ze BA jest troche mulowaty .

Handluje w wiekszosci rynki finansowe ,trudno mi jednak znalezc jakies korzysci-wymierne korzysci z wykresow swiecowych -w ogole trudno dopasowac AT do koni ,chyba ,ze jest silny trend ale wtedy to kazdy glupi widzi .

Zalety z kolei BA to jak dla mnie podstrona do dutchingu ,no i przejrzysty guardian z excelem .Probowalem excela na Grussie,ale jak mawial moj wykladowca troche to przekombinowane .

A tak na marginesie ciekaw jestem skad masz info ,caly dzien bylem poza domem i na forum nic jeszcze nie widze .Czy moze dostales juz wersje do testow ,jezeli tak to jakie wrazenia ?

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

A wie ktoś czy jest już ustalona cena? Pamiętam, że była ankieta i spora część osób głosowała, że chce Geeka za darmo ;-) Jednak tak miło raczej nie będzie.

Co do wykresów, jedyna korzyść jaka mi się nasuwa na myśl to wykres odzwierciedlający kurs z jednakowym momentem czasowym, bo te wykresy które oferuje BF są bardzo mylące, jednak powiedzcie co Wam po wstęgach Bollingera szczególnie w tradingu inplay? Albo po średnich kroczących? Jak dla mnie to jest komplikowanie sobie życia. Bo nie wyobrażam sobie, aby ktoś podejmował decyzje o wejściu/wyjściu np. na rynku tenisowym w oparciu o położenie kursu względem wstęgi Bollingera. To byłaby jakaś paranoja ;-) Dziwi mnie trochę takie podejście do tradingu sportowego, ale to tak BTW.

@kapitansb rynki finansowe, na czym grasz? forex, gpw?

Odnośnik do posta

Bardzo interesujaco wyglada ta nowa wersja. No i opcja stop loss by sie na pewno przydala szczegolnie dla tych co nie moga non stop przesiadywac przed kompem. Niestety jeszcze 2 miesiace i juz skonczy sie darmowa wersja. Moze sa juz jakies wiadomosci odnosnie ceny tego oprogramowania za miesiac badz caly rok? Ostatnio uruchomilem Fairbota i musze powiedziec ze ciezko mi sie tam handlowalo. No i szybkosc w GT o wiele lepsza mi sie wydaje. Pozdro

Odnośnik do posta
Co do wykresów, jedyna korzyść jaka mi się nasuwa na myśl to wykres odzwierciedlający kurs z jednakowym momentem czasowym, bo te wykresy które oferuje BF są bardzo mylące, jednak powiedzcie co Wam po wstęgach Bollingera szczególnie w tradingu inplay? Albo po średnich kroczących? Jak dla mnie to jest komplikowanie sobie życia. Bo nie wyobrażam sobie, aby ktoś podejmował decyzje o wejściu/wyjściu np. na rynku tenisowym w oparciu o położenie kursu względem wstęgi Bollingera. To byłaby jakaś paranoja Dziwi mnie trochę takie podejście do tradingu sportowego, ale to tak BTW.

Nie bardzo sie z tym zgodze ze te wykresy beda komplikowac w jakikolwiek sposob trading mowie w tym przypadku o sobie wrecz przeciwnie uwazam ze beda one pomocne i to nawet bardzo ,wlasnie w tenisie nie mowie tutaj o meczach w ktorych kurs fruwa od 1.6 do 2.2 ale o innych takich w ktorych ruch kursu jest minimalny i gram Back powiedzmy serwujacego taki wykres to swietna sprawa i ja na przyklad nie wyobrazam sobie gry bez tego ale kazdy z nas ma swoje metody, najwazniejsze zeby byly skuteczne nawet jezeli sa one dziwne i wydaja sie paranoja

Odnośnik do posta

Nie mówię o samym wykresie, a o wskaźnikach analizy technicznej. Co do takiego zastosowania, to masz rację, przy małych zmianach kursu wykres jest na pewno bardzo pomocny, teraz perspektywa jest dość wąska i na pewno jest to krok w dobrą stronę, jednak to co mnie zastanawia to jak wykorzystasz wymienione wcześniej wskaźniki? Bo jeśli wykorzystasz to po prostu jestem ciekaw w jaki sposób, w jakiej sytuacji ;-)

Nie twierdzę, że Twoja metoda to paranoja, trochę parafrazujesz moje słowa, no ale trudno :-)

Odnośnik do posta
jednak to co mnie zastanawia to jak wykorzystasz wymienione wcześniej wskaźniki? Bo jeśli wykorzystasz to po prostu jestem ciekaw w jaki sposób, w jakiej sytuacji

Sprawa bardzo prosta na podstawie takiego wykresu jestem w stanie z dokladnoscia powiedzmy +/-1 tick przewidziec gdzie wyladuje kurs po kazdej pilce niewazne wygranej czy przegranej przez serwujacego na ktorego powiedzmy gram back ,bez tego gram tak jakby na oslep rynek reaguje dokladnie tak samo podczas kazdego gema i dlatego majac dokladny wykres jestem w stanie przewidziec ruch kursu na podstawie takiego wykresu przynajmniej w poczatkowej fazie seta czy meczu ,jak wiadomo im dalej w glab meczu wszystko zaczyna sie zmieniac i juz wtedy nie mozna sie twardo trzymac poczatkowych analiz.

Odnośnik do posta

Co do wykresów, jedyna korzyść jaka mi się nasuwa na myśl to wykres odzwierciedlający kurs z jednakowym momentem czasowym, bo te wykresy które oferuje BF są bardzo mylące, jednak powiedzcie co Wam po wstęgach Bollingera szczególnie w tradingu inplay? Albo po średnich kroczących? Jak dla mnie to jest komplikowanie sobie życia. Bo nie wyobrażam sobie, aby ktoś podejmował decyzje o wejściu/wyjściu np. na rynku tenisowym w oparciu o położenie kursu względem wstęgi Bollingera. To byłaby jakaś paranoja ;-) Dziwi mnie trochę takie podejście do tradingu sportowego, ale to tak BTW.

?

Wykresy te ktore sa na BA i ktore jak widzimy beda na GT w zamysle sa do koni ,gdzie jest zmiennosc ceny .Rynki statyczne jak futbol przed spotkaniem czy in play czynia te wykresy bezuzytecznymi .Tak jak widze ,mnostwo gra na klasyczne wybicie ( albo graja boty) wytarczy popatrzec jak szybko leci cena jak peka jakis poziom .Wstegi czasami dzialaja ,czasami nie ,mam e-booka (nie zaluje za niego kasy) ,gdzie facet troche przysiadl nad tym problemem -kasy na tym nie zrobilem ,ale przyznam ,ze gosc napisal rzetelnie .Jak ktos jest zainteresowany -wysle na maila ,prosze tylko podajcie .

Ja wole kanaly i wybicia z kanalow .

Srednie kroczace daja opoznione sygnaly i na tak szybkim rynku jak konie sa pozyteczne o tyle ,ze widac w ktorym momencie jest cena .

Na chwile obecna jestem zdania ,ze najwieksza umiejetnoscia do koni jest szybkosc klikania .

Mysle ,ze czyzyk robi dobra robote i pokazuje jak obchodzic sie skutecznie z tymi specyficznymi warunkami .

@kapitansb rynki finansowe, na czym grasz? forex, gpw?

Glownie forex ,ftse i akcje ,indeksy amerykanskie ,zloto ropa .GPW kiedys cwiczylem , ale po wyjezdzie do UK dalem sobie z tym spokoj i mi dobrze -a powaznie jest tyle okazji na rynku ,ze bez sensu jest sie glowic nad gpw .Ciaglejednak brak motywu ,zeby robic to pro ,gdyz mam dobra prace .

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

No i stało się. Nowa wersja Toya wyszła. Jak tam wasze odczucia co do nowszej wersji Geeka? Jak dla mnie, to po za wykresami, nic się nie zmieniło. A wykresów i tak nie będę zmieniał, bo ilość tych "starych" była dla mnie wystarczająca.

Odnośnik do posta

Witam. Nie wiem czy jeszcze komuś się to przytrafia, ale nie mogę się zarejestrować na forum Geeks Toy. Cały czas pokazuje mi jakiś błąd. Problem w tym, że za cholerę nie mogę dojść o co chodzi.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...