Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

19-08-2014 FC Kopenchaga - Bayer Leverkusen

Promowane odpowiedzi

Rynek: MO
Moja propozycja: Back Leverkusen
Obecny kurs: 1.82-1.83
Link do rynku na betfair: http://www.betfair.com/exchange/football/market?id=1.114935558&exp=e
Uzasadnienie:

W tym meczu upatruję spadku kursu na wygraną drużyny gości z trzech powowdów. Po pierwsze FC Kopenchaga jest w bardzo słabej formie  w swojej lidze mają bilans (1-2-2) natomiast w poprzedniej rundzie wyeliminwali Dnipro, które jednak w obliczy sytuacji na ukrainie nie jest już takie mocne jak kiedyś. Dodatkowo Bayer ostatnio miał już przetarcie w Pucharze Niemiec gdzie wygrali gładko 6-0 a wszyskite gole strzelił Kiessling. Drugim powodem jest prawdopodobna abscencja u gospodarzy Nikolai Jorgensena. Z uwagi na powyższe wydaje mi się, że to będzie jutro bardzo popularny bet i przełoży się to na spadek kursu (trzeci i najważniejszy powód :) ).

Narazie mamy grubą scianę jak na tą chwilę na poziomie 1.82 26k, ale kursy u bukmacherów spadają i myślę, że przez noc powinna być zjedzona.

Najbardziej liczące sie buki według mnie na pre mają takie kursy na tą chwile: Pinnacle 1,78 5Dimes 1,77

Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem i do 10 około zostanie zjedzone to 1.82 to liczę na spadek w granicach 1.70

Zapraszam do dyskusji :)

Odnośnik do posta

Nie mam zbyt wiele do dodania - sam planowałem backa po zniknięciu ściany, a moje argumenty za Leverkusen były identyczne. Myślę, że ostateczne kursy będą podobne do tego, co mamy teraz na Arsenalu (1.73).

Edytowane przez Backrus
Odnośnik do posta

niestety pomimo dużych spadków u buków w trakcie dnia, na tym rynku nie widać silnego popytu pchającego kurs w dół (wydaje mi się, że wręcz rynek wyczekuje na odbicie)

ja opuściłem przed chwilą rynek po 1.80, ponieważ muszę wyjść i nie mam czasu dłużej go śledzić.

Powodzenia :)

Odnośnik do posta

Podsumowując rynek początkowo zachował się tak jak przewidywałem przez noc została zjedzona ściana na 1.82 moja stawka została przyjęta po 1.83, następnie buki zaczeły zniżać kurs nawet do poziomu 1.70. Na Betfair zanotowalismy poziom 1,78 (dokupiłem po tym kursie druga stawkę) i nieśmiało było skubane 1,77 sytuacja trawała około dwóch godzin to nie był dobry znak, dlatego gdy pinnacle podniosło na 1.77 postanowiłem zamknąć swoją pozycję po 1.80.  Koniec końców z 5 ticków zarobku zrobił się jeden.

Wydaję mi się, że takie zachowanie kursu spowodowane było mimo wszystko niewiadomą formą Beyeru bo rozegrali tylko jedno spotkanie, które musieli wygrać. 

Moje pytanie jest takie czy po 13-14 kurs spadł znów poniżej 1.80 jeżeli tak to gdzie najniżej, oraz jak prezentował się tuż przed meczem?

Odnośnik do posta

Po południu spadł jakoś do 1.78, potem wybiło chwilowo do 1.82 a przed meczem spadł do 1.76 chyba. Nie siedziałem na MO, ale mniej więcej tak to wyglądało. Może ktoś dokładnie obserwował to mnie poprawi jeśli coś źle napisałem.

Odnośnik do posta