Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

laptop się pali

matiaspl

Promowane odpowiedzi

joł. wiatrak pracuje, a lapek się grzeje i sam wyłącza co jakiś czas, raz jest to co godzine, raz cały dzień potrafi pracować. Posiadacie jakieś programy które optymalizują ustawienia kompa by korzystał z jak najmniejszych zasobów np. procesora itp ? Kiedyś miałem takie coś ale poszło sie ebać z formatem, a nazwy nie pamiętam. Windows 7 czysty, bo wczoraj reinstal robiłem.

Odnośnik do posta

Wiatrak pracuje, bo pewnie środek jest cały zakurzony. Mój stary też gasł cały czas, jedno czyszczonko i pół roku nie było problemów.

Polecam rozkręcić i wyczyścić (a nawet kupić i nałożyć pastę jeśli lapek jest starszy), jeśli nie masz już gwarancji. Jeśli masz, to kup sprężone powietrze i wydmuchaj przy otworach. Dzięki temu wiatraki przestaną głośno pracować, a sprzęt przestanie się przegrzewać.

Albo zrób jak mój znajomy - 4 zimne puszki, na nie coś płaskiego z otworami, na samą górę tej konstrukcji idzie komp. Tylko że trzeba często wymieniać te puszki ;)

Odnośnik do posta

Czasem laptop jest tak zabudowany, że samemu ciężko go rozkręcić wtedy dobrym rozwiązaniem jest odkurzacz :D

Przystawiasz rure do otworu gdzie jest wiatrak (wazne żeby wiatrak unieruchomić jakąś igła czy coś) i wtedy odpalasz machine i wyciagasz cały kurz, ja tak mam i się sprawdza, a wcześniej miałem ten sam problem Matias.

Odnośnik do posta

Jesteście strasznie niedelikatni, nie dziwię się że kompy odmawiają Wam posłuszeństwa ;) Nigdy nie użyłbym odkurzacza do czułej elektroniki. Ale ja lubię grzebać w sprzęcie, więc może dlatego preferuję trochę subtelniejszą metodę.

Podkładka to dobry pomysł, ale lepiej wyeliminować źródło problemu niż odwlekać w czasie pożar laptopa ;) A dobra to wcale niemały wydatek - doszedłem do takiego wniosku po przygodzie ze sprzętami z marketu, które, oprócz wad konstrukcyjnych, są głośne i mało wytrzymałe. Jeśli wybierzesz dobry model, to powinien posłużyć przynajmniej kilka lat.

Odnośnik do posta

Tylko sama podkładka nie rozwiąże problemu jeśli w środku jest taka temperatura ,że komputer sam się wyłącza, tzn ,że się gotuje :) Najlepiej oddać to jakiegoś grzebka co się na tym zna. 

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.