Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

kwota potrzebna do hedgowania pozycji - oddzielna kolumna w drabince

Promowane odpowiedzi

witajcie. wiele razy miałem tak, że chcąc zrobić hedge swojej pozycji chciałem to rozbić na kilka koszyków (np pierwszą część oddać po sprawiedliwym kursie a drugą po delikatnym value). Problem zawsze polega na tym, że przy pobraniu większej ilości kasy z drabinki nie mam pojęcia za ile musze wystawić swoją kontrę tak, aby była ona jak najbliżej rozłożeniu "po równo". Przy większych transakcjach okazuje się, że do pełnego hedga brakuje znaczącej kwoty i to jest dla mnie najbardziej denerwujące. więc pytanie do Was, czy jest w GT taka opcja, jakaś oddzielna kolumna w drabince która będzie zawierać liczbę, kwotę potrzebną do pełnego hedga?

Odnośnik do posta

nie bardzo rozumiem, ale jak na drabince oddasz jakaś cześć to później pokazuje ci cala kwotę do hedga. Druga opcja jest taka, że ustawiasz sobie kwoty pod PPM - czyli sam ustalasz sobie stawki jakie chcesz oddawac. Klikasz PPM na danym kurise i oddajesz cześć - wcześniej zdefiniowaną

Odnośnik do posta

post-1497-0-50179900-1409763974_thumb.jp  nie wiem czy sie rozumiemy więc spróbuję wyjaśnić w inny sposób. a więc dla przykładu kupiłem back 1,58. Interesuje mnie to aby gdzieś pojawiało się za ile mam wystawić laya tak aby w pełni zrobic hedge (np. osobna kolumna po prawej zaznaczona na biało) w której widniała będzie dokładna kwota. przy takich prostych transakcjach jest to łatwe do policzenia ale jeśli dochodzi do tego wieksza stawka czy nieznajomość ile dokładnie stawek skupili itd to jest to trudniejsze a taka kolumna znacznie ułatwiła by życie ;)

edit. mam problem z dodaniem wlasciwego zdjecia wiec ta zaznaczona biała kolumna w tym przypadku chodzi o obszar na prawo od wysokości greena/reda po hedge

Edytowane przez sira
Odnośnik do posta

Forex ja chcę miec oddzielną kolumnę czy coś podobnego z kwotą, żeby wiedzieć ile kasy wystawić w kontrze (potrzebne do bardziej skomplikowanych transakcji, nie zwykłe hedge po kliknięciu na zieloną/czerwoną liczbę)

Odnośnik do posta
  • 1 month later...