Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Step by Step. Czyli traiding krok po kroku.

Promowane odpowiedzi

Założyłem ten wątek tak jak wielu z użytkowników, w celu prowadzenia swojego bloga. Będzie to miejsce, w którym będę umieszczał moje dokonania w dziedzinie handlu kursami. Traiding rozpoczynałem dwa lata temu, jednak od tamtego czasu bez dalszych prób, aż do teraz. Na swoim koncie mam parę bolesnych porażek, które nauczyły mnie przede wszystkim cennych pohamowań, jak również, co chyba najważniejsze, szacunku do własnych pieniędzy. Dlatego na początku zamierzam grać małymi krokami, tak aby z czasem móc się cieszyć z odrobionych strat, a w dalszej kolejności z sukcesów.

60676720.jpg

Zaczynam od magicznej kwoty £209.31 , jako pozostałości po mojej ostatniej nauce. Gram angielską walutą ponieważ obecnie mieszkam w Wielkiej Brytanii. W krótkim okresie czasu zamierzam zdeponować kolejne pieniądze, w celu uzyskiwania większych zysków przy graniu głównie na rynki pre-play.

Zamierzam grać na wielu rynkach, jednakże w szczególności interesuje mnie piłka nożna, oraz tenis. Przede wszystkim metodą pre-play, czyli handlując kursami przed meczem, albo podczas przerw. Chciałbym dlatego trzymać się pewnych reguł, oczywiście grając dosyć płynnie.

Podczas pre-play, będę stosował 90%~95% kapitału, dla osiągnięcia green-booka do 5%. Grając in-play, podczas którego zdarzyło mi się już dużo stracić, chciałbym trzymać się prostej reguły. 20% kapitału, oraz hedgowanie po paru tickach w razie straty.

Niestety z tym ostatnim miałem zawsze problem, z nadzieją, że może coś się odwróci. Z mojego doświadczenia, w takich przypadkach wszystko działa na naszą niekorzyść. Ważna jest dla mnie również płynność rynków, dlatego będę się starał wchodzić tylko w te bardziej popularne.

Niestety korzystam jedynie z bezprzewodowego internetu, oraz laptopa, bez możliwości streamingu, no chyba, że używając brytyjskiej telewizji. Korzystam z wyników na żywo, oraz śledzę ruch kursów u niektórych bukmacherów.

Jestem otwarty na wszelkie komentarze, a przede wszystkim na podpowiedzi oraz pomoc bardziej doświadczonych graczy. :lol:

Pozdrawiam. K.

Odnośnik do posta

Powodzenia i samych zielonych kolorków.

Dzięki. :-)

PS.

Traiding rozpoczynałem dwa lata temu, jednak...

Trading oczywiście. To chyba ten alkohol. :lol:

Odnośnik do posta

1. Dzień | Step by Step. Czyli trading krok po kroku. | +£37,41 | +17,87% | 10/10 |

Pierwszy dzień mojego oficjalnego tradingu na forum minął niespodziewanie dobrze. Jednakże, nie chciałbym od razu spoczywać na laurach, w dalszym ciągu czeka mnie jeszcze bardzo dużo pracy i nauki. :-)

10845467.jpg

Do sukcesów mogę zaliczyć dwie sytuacje na rynku in-play tenisa. W spotkaniu Petkovic v Azarenka grając scalpingiem w pewnym momencie faworytka spotkania traciła przy własnym serwisie, co odbiło się na kursach. Hedgowałem przy stracie ~£2, i choć to zabawne, bardzo mnie to ucieszyło. Jeszcze jakiś czas temu tkwiłbym z cichą nadzieją, bo przecież faworytka musi wygrać. Dzięki temu, że wyszedłem w odpowiednim momencie zyskałem czas na ponowną próbę. Udało mi się dojść stopniowo do zysku, małego co prawda, ale dla mnie bardzo ważnego.

Jeszcze trudniejszą sytuację miałem w meczu Haase v Wawrinka. Mecz układał się bardzo niespodziewanie. Już na początku Haase przełamał serw, i kursy na Wawrinka poleciały w górę do poziomu ~2.4, co oczywiście przy wcześniejszym kupnie oznaczało dla mnie stratę. Postanowiłem wyjść ze stratą przy ~£4. Kto widział ten wie jak układał się ten mecz, i w gruncie rzeczy dzięki temu udało mi się później wrócić do walki. Po pierwszym secie drabinka wróciła do poziomu ~1.1, nadrobiłem część strat i doprowadziłem do małego zysku.

99468055.jpg

Na koniec dnia, udało mi się ugrać coś porządnego stawiając na Manchester United w LM.

z8543717X.jpg

Pozdrawiam. K.

Odnośnik do posta

2. Dzień | Step by Step. Czyli trading krok po kroku. | +£2,28 | +0,92% | 2/2 |

Niestety nie handlowałem dzisiaj dużo, ze względu na brak czasu (między innymi spowodowany oglądaniem na żywo Manchester City v Lech Poznań, gdzie muszę przyznać, że chwilowo Lech grał ładny football :lol: ). Jednakże udało mi się złapać pewne ticki pre-play w dwóch meczach ligi europejskiej.

58633346.jpg

z8550900Z,Emmanuel-Adebayor-po-zdobyciu-bramki-w-meczu-z-Lechem.jpg

Pozdrawiam. K.

Odnośnik do posta

3. Dzień | Step by Step. Czyli trading krok po kroku. | +£2,01 | +0,81% | 4/5 |

93085757.jpg

Jutro zaczyna się weekend, a z nim cała gama spotkań, dlatego mam nadzieję, że w poniedziałek będzie co świętować. :-D

K.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.