Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Problem z Geeks Toy - zawieszanie itp.

Promowane odpowiedzi

Witam
Do rzeczy...Mam duży problem z Geeks Toy.
Podczas handlowania na rynkach nożnej pre (otwarte MO, U/O i CS) Geeks czasem mi się zawiesza. Wtedy nie jestem w stanie nic zrobić, czy to wycofać stawkę czy coś postawić, nie widzę żadnych transakcji - jedynie odliczanie czasu pozostałego do meczu funkcjonuje poprawnie. Innymi słowami wygląda to jakbym zrobił print screena. API też szwankuje.

Dzisiaj geeks zawiesił mi się 3 razy przez jakieś 3-5 minut za każdym razem - po tym czasie samo przechodzi.

Komputer stacjonarny - sprzęt w miarę dobry - kupiony rok temu.
Internet drogą radiową 6 mb/s.  
Win 7

Otwierałem menadżera zadań i nie było żadnego procesu który by bardziej obciążał niż geeks (geeks ok 40% a pozostałe 1-2%)

Jakieś propozycje rozwiązania problemu? 

Odnośnik do posta

Jak zainstaluję wcześniejszą wersję to będzie wołał o aktualizację...Sytuacja bez wyjścia? Jak tak dalej będzie, to trzeba będzie nauczyć się handlować na stronce.

Odnośnik do posta

osobiscie nic nie zarekomenduje, bo od poczatku siedze na geeksie i poki co nie zmieniam. mozesz sobie spraedzic jak chcesz np. fairbota, betangela, cymatica,  itp. jest chyba jeszcze tego softu troche, ale nie pamietam

Odnośnik do posta

Może za dużo ludzi korzysta z geeksa i stąd te problemy się ostatnio nasiliły. Za dużo może się wydarzyć przez kilka min przy takim zawieszeniu giełdy...
Może ktoś polecić jakieś oprogramowanie w miarę podobne do geeksa? 

Odnośnik do posta

geeks ma problem ze zoptymalizowaniem kodu swojego softu po tym jak betfair pozmienialo api. dlatego caly czas nie pobiera oplat za subskrypcje, bo wie ze wypuszcza nie do konca sprawny program.

proponowane programy podalem post wyzej. pobierz jak chcesz i potestuj. maja darmowy trial, nie wliczajac cymatica, ktory caly czas jest darmowy.

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

Sprawdziłem prędkość mojego internetu na kilku stronach i wyszło, że ściąganie i pobieranie ok 1 mb/s także jutro dzwonię do speców od ustawienia anteny zewnętrznej bo pewnie od wiatru się przestawiła (mam umowę na 6 mb/s) Wierzę, że to jest główna przyczyna problemów z geeks.

Jak się okaże, że to nie wina internetu to będę celował w cymatic, bo geeksa mam dożywotnio wykupionego więc po ustaniu problemu bym do niego wrócił.

Edytowane przez harlesden
Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Panowie czy komuś też ten geeks tak się wiesza? API ogromnie duże, czasem muszę od nowa włączać internet by coś ruszyło, bo giełda wygląda jakbym print screena zrobił...
Ma ktoś pomysł? Jaka może być przyczyna?

Odnośnik do posta

Jaki masz internet yavor?
Ja mam radiówkę 4mb/s i normalnie po poprawieniu ustawień talerza przez speców pokazuje około 3-4mb/s, ale jak mam włączonego geeksa to na speedtest pokazuje 0.5mb/s więc pewnie wina internetu u mnie.

Odnośnik do posta

Kończę z BF do czasu, gdy będzie u mnie możliwość podłączenia się po kablu do sieci...
Chyba, że ktoś uważa, że jest inna przyczyna moich problemów z geeks niż internet.

Odnośnik do posta

Od mniej więcej 3 tygodni non stop używam tylko Cymatica i nie widzę żadnych problemów, kasa też się zgadza, więc może rzeczwyiście warto wypróbować?

I pomyśleć, że jeszcze niedawno chciałem płacić za 3 miesiące Geek'a :)

Odnośnik do posta
  • 10 months later...

Jak wygląda sytuacja z API w waszych GT? 
Internet mam LTE, bo niestety inny to tylko radiówka, prędkości wystarczające, PING może nie jakiś rewelacyjny (od ok 20 do 60), ale też nie taki niski....

1.thumb.jpg.20bdad39267b5e3dade4b26396de

2.thumb.jpg.ae3a757eddfc74ee3fbcba25f839
Natomiast w GT łapię PING rzędu 1000. Co może wpływać na tak wysokie wartości PING w GT? 

Odnośnik do posta