Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Problem z Geeks Toy - zawieszanie itp.

Promowane odpowiedzi

Podejrzewam, że to wina neta przez "radio" bo LTE w sumie też do niego się zalicza. Widocznie sieć nie jest w stanie utrzymać przesyłu danych na równomiernym poziomie przez cały czas, stąd skoki pinga. Liczba użytkowników stale rośnie i zapotrzebowanie na ogrom danych też, więc nie dziwią mnie w sumie te skoki. Może wypowie się ktoś kto korzysta z LTE w czasie handlu.

Odnośnik do posta

Nie mam niestety możliwości korzystania z neta "po kablu".
PING jest ok 70-100 cały czas, a raz na jakiś czas wskakuje na czterocyfrowy na jakieś 2-3 sekundy. Dopiero mam te lte od dzisiaj, więc podczas handlu nie testowałem, tylko włączyłem jutrzejszy mecz i są te PINGi

Odnośnik do posta

Spróbuj coś takiego: uruchom wiersz poleceń "cmd.exe", potem wpisz w nim "ping www.onet.pl -t"

W kolumnie time masz pingi, które powinny  być stabilne. Teraz trzeba poobserwować czy podczas wysokich pingów w gt zwiększają się również pingi do onetu. Jeśli zwiększają się do onetu to w ten sposób można wykluczyć np. zła trasę trace'owania do serwerów betfair. Pozostaje wtedy tylko zlokalizować co ci zapycha łącze. A może to byc dowolny program, cortana na windows, chmury typu dropbox, onedrive itd

Odnośnik do posta

Uruchomiłem w gt jutrzejszy mecz oraz dodatkowo uruchomiłem wiersz poleceń...ping w gt nie szalał teraz, a do onetu stabilny
3.thumb.jpg.4cb068342aad0006ec6e30a06bfb
Pozostaje poczekać na handel i zobaczyć czy są pingi na gt i dodatkowo włączyć do onetu i jak będzie coś nie prawidłowo to dam znać.

Karta graficzna nic nie pomoże? Mam zintegrowaną, ale wątpię by ladder zależał od tego :-D

Odnośnik do posta

Nie mam pojęcia czy lepsza karta pomoże, może ktoś mądrzejszy se wypowie. Z mojego doświadczenia wynika że najczęściej to złe łącze lub jakiś syf w kompie/sieci je zapycha. Możesz też poszukać porady na forach graczy np. cs'a, lola. Oni często walczą o niski ping.

Odnośnik do posta

Sprawdziłem na meczu Naszych w ręczną...w momencie wystawiania kursy pingi rzędu kilku tysięcy...a ping do onetu bez zmian 40-60ms. Czyli coś z geeksem czy jest jeszcze jakaś inna opcja , że coś muli - zaśmieca? Prośba o pomoc

Odnośnik do posta

Przy składaniu zlecenia gt zawsze pokazuje wysoki ping (przynajmniej tak kiedyś było), to akurat nie ma znaczenia. Tutaj należy się martwić tylko jeśli czas na realizację zlecenia jest np. 5sek a stawka na ladderze się nie pojawia.

Odnośnik do posta

Mnie tylko pre play interesuje - piłka  nożna, także zobaczę co będzie się działo na GT przy najbliższej okazji.

Z tego co kojarzę to in play chyba nie miało w gt dużych pingow podczas wystawiania - zawierania zakładu, chyba że się mylę.

Odnośnik do posta

w nocy po wystawieniu stawki ping bul kila-kilkadziesiat k. w tym czasie delay 5 sek przeciagal sie nawet do 10 sek i nie dawalo sie pozdejmowac stawek juz lezacych na ladderze, dopoki ping nie wrocil do normy.

Odnośnik do posta