Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Dzisiaj coś takiego

60163846.png

Zarobek na pierwszym secie, później skupowanie Xaviera no i wyjście z rynku pod koniec drugiego seta.

Od razu chce zaznaczyć, że kupowanie lay zwycięscy pierwszego seta jest moim standardowym zachowaniem ale nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą! :-) jeśli widzę ze nic z tego nie będzie to odpuszczam. Akurat w spotkaniach które wrzuciłem na forum chyba wszystkie były 3setowe.

clipboard02kw.png

I znów standardowo, niewielki zarobek na pierwszym secie. W drugim przy stanie 3-1 dla Kubota postawiłem cały swój zysk (jednak cały czas rynek na zielono) po niskim kursie chyba po 1.15. Od razu był break i przy swoim podaniu wyrównałem. Kupienie lay za cały swój zysk był troche gamblerski, wiem o tym. Ale stan konta przez to się nie uszczuplił wiec ...

Stan konta obecnie: 69.4 Euro (wzrost o 59%)

Odnośnik do posta
Szanuje twoje zdanie, i na to jest forum żeby rozmawiać, wymieniać sie doświadczeniami

Ja także szanuję co piszesz. Dobrze jest wymieniać spostrzeżenia.

Mogę nawet powiedzieć coś co ktoś kiedyś powiedział: każdy sposób jest dobry jeśli jest zyskowny. Jeśli daje Ci to profity to czemu go nie stosować :)

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Witam po d?ugiej przerwie :)

Dzi?ki wczorajszemu 2 miejscu w forumowym turnieju mój bank w nowym roku wynosi 250 Euro.

Przez ostatnie dwa miesi?ce obserwowa?em, czyta?em i doszed?em do wniosku ?e dyscyplina i opanowanie w po??czeniu z gr? preplay w d?u?szym okresie przynosi naprawd? niez?y profit. Jako wzór niew?tpliwie stawiam tutaj blog i gre Homika. Podstawowe zadanie na ten rok to stworzenie bankrolla z trzema zerami, ci?g?a nauka tradingu pre i opracowanie kilka sposobów gry inplay które przy nie wielkim ryzyku dadz? 0,5-1% zysku, próba zrozumienia rynków i nauk? gry na koniach, oraz jedno z wa?niejszych nauka i stworzenie prostych aplikacji pod BF w API, które usprawni? gr?.

Oto wyniki wczorajszego dnia

screenzay.png

W spotkaniu Sociedad, zbyt nisko kupi?em przed spotkaniem i musia?em ci?? przed gwizdkiem (w gor?cej wodzie jestem k?pany)

W Atletiko Madryt wszed?em w przerwie spotkania operuj?c na wynikach 0-0 i 1-0 w ci?gu zaledwie 4-5 min wypracowa?em zysk.

Teraz moje ulubione rynki z wczoraj :) U/O na rynkach w Sociedad i Villareal oraz Realu.

Przegl?daj?c www natkn??em sie na metod? gry pod pr?d na rynkach MO. Polega ona na tym ?e ustawia si? z kursem ni?ej ni? obecnie jest (na remis) tak aby by? pierwszym w koszyku. Mówimy oczywi?cie o Lay. Gdy kurs zostanie kupiony wystawiamy kontr? wy?ej. Zaleta tej metody jest to ?e je?eli zostaniemy z otwartym zak?adem przy strzeleniu bramki mo?emy zarobi? wi?cej ni? jeden tick. Ale trzeba sie ?pieszy? i w razie nie wykupienia kontry ci?? tick ni?ej. Najlepiej ta metoda sprawdza sie w pierwszej po?owie i oczywi?cie w spotkaniach gdzie s? wyrównane zespo?y. Ja spróbowa?em wykorzysta? ten sposób na rynkach U/O, handlowa?em zaledwie na 6 rynkach z czego na 3 pad?a bramka i mog?em cieszy? sie pi?knym greenem :) W spotkaniu Realu zabrak?o dos?ownie 20-30 sekund. Po tym jak przyj??o mi kontr? pad?a bramka.

Najlepiej stosowa? t? metod? do handlu w spotkaniach BARDZO p?ynnych no i oczywi?cie w overowych ligach :) minusem jest to ?e nie mo?na zbyt d?ugo "sta? w miejscu" z kursem nawet jak jeste?my pierwsi w koszyku bo cz?sto jest tak ?e kurs zmienia sie schodkowo, np zatrzymuje si? na 1,6-1,63 i po jakim? czasie wskakuje na 1,65-1,68 i w tych granicach jest wymieniana kasa. Na razie tyle zaobserwowa?em. Nie wiem jak w d?u?szej perspektywie wypadnie ta metoda zobaczymy.

Je?li chodzi o zarobek dzienny to minimum ~1,5% dziennie, co powinno da? oko?o 50% z banku startowego, z czego je?eli osi?gn? 30% to b?d? w pe?ni zadowolony i tak co miesi?c a? do ko?ca roku.

Wiec zaczynamy

Odnośnik do posta

Najpierw to chyba muszę popracować nad regularnym prowadzeniu bloga ;)

Oto zestawienie dnia dzisiejszego

screenfvv.png

Niewiele rynków i niewiele gry dziś, ale jestem bardzo zadowolony. W meczu Tipsarevica 3 wejścia w przerwie i kilka euro wpadło. Wczoraj znów mnie poniosło i troszkę oberwał bankroll, oczywiście gra podczas spotkania. Gofer zaczynam rozumieć co do mnie mówiłeś na początku tego bloga. Przy odpowiednim ustawieniu się przed lub w trakcie spotkania praktycznie bez ryzyka zarabia sie eurasy. Sęk w tym że zysk jest naprawdę duży gdy kurs na którym handlujemy jest wysoki lub gdy gramy większością banku. Na razie nie obawiam sie grać dużą częścią banku bo jestem w 99% pewien obecnego dostawcy internetu, czego nie mogę powiedzieć o dostawcy w moim domu :( coś z tym będzie trzeba zrobić.

Uczymy się dalej koników, przez kilka dni rozegrałem ich ledwie kilkanaście, gram płaską stawka 10 euro i powiem strzeże że nie jest to takie trudne jak mi sie wydawało, potrzebne jest dużo doświadczenia no i oczywiście dyscyplina w przyjmowaniu straty.

Co do U/O o których pisałem wyżej raczej nic z tego nie będzie, po kilku rynkach (oprócz tych gdzie trafiła mi sie bramka) delikatny minus

Odnośnik do posta

Sociedad vs. Sevilla

Scenariusz: Lay O-O HT + zabezpieczenie

Zobowiązanie: 50 Euro

89004031.png

50702634.png

Zabezpieczenie Back CS 0-0, w wysokości 30% zobowiązania na rynku 0-0 HT

Zysk ~10% kwoty zobowiązania czyli 5,64 przy ryzyku 36% zobowiązania na ten mecz.

Odnośnik do posta

Zgodnie z planem plus, ale nie taki mały jak wyżej :) musze sie pochwalić, w przerwie handel na CS 2-2 i strata z 15 zmniejszyła sie do 8,75 euro :)

Stawka 100 euro wiec 6 euro jak dla mnie to duży green :)

screenkau.png

Odnośnik do posta

Super wynik! Ja zagrałem CS 2:1 w przerwie i ze względu na nieuwagę jestem tylko 1 euro do przodu, bo miałem włączonego tick offseta. Zrobiłem LAY po 4.3, a pod koniec przerwy mogłem go spokojnie popchnąć po 4.9. Chwila nieuwagi i niesmak pozostaje. Czekam jeszcze na barce i CS'y w przerwie.

Odnośnik do posta

I podsumowanie dnia dzisiejszego, ogólnie wszystko wychodziło i szło zgodnie z planem, na tenisie zaliczyłem dość dużego greena łapiąc uciekający kurs po breaku w meczu Wawrinki plus handel w przerwach.

W spotkaniu Sevilli zaraz po 5 bramce został kupiony mój back na over 5.5 i jeszcze szybciej sprzedany sam nie wiem ile tików niżej bo kursy szalały ale niecałe 5% zarobione :)

screendf.png

Odnośnik do posta

60637468.jpg

Podsumowanie od niedzieli. Lekki minus ale pokryty niewielką wygraną w pokera w turnieju wiec jest ok. Ale czy na pewno? Zauważyłem że na sile próbuje grać wszystko co jest możliwe, w przerwie spotkania zamiast skupić sie na handlu CS 2-0 czy stanie 0-0 to próbuje handlować na 2-0 i 3-0. Zaliczam kilka minusowych rynków na UO czym to jest spowodowane. Po strzeleniu bramki przenoszę się szybko na wyższy UO i próbuje złapać ticka przy odblokowaniu rynku. Przeważnie minusy zaliczam na rynkach które próbuje grać w drugiej połowie. Zostaje kupiony mój zakład, wchodzę ściana kasy 3-4k i muszę ciąć straty. Tak więc unikam od dziś handlowania w drugiej połowie i tyczy się to praktycznie wszystkich rynków, kurs zbyt szybko "uciekają".

Cały czas szukam tej dyscypliny u siebie. Od poniedziałku moja dniówka na razie musi wynosić 10 Euro. Wczoraj plan udał się w 100% a dziś? Dziś na samym spotkaniu Hasse handlując w przerwach spotkania udało się ugrać 10 Euro, tak więc i dziś dniówka wyrobiona.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.