Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

• 0

Czy granie na betfair w Polsce jest legalnie

nantus

Pytanie

Witam

Zastanawiam się nad zaczęciem przygody z betfair. Mam kilka pytań, mianowicie :

- jak to teraz wygląda prawnie ? Czy granie na betfair w Polsce jest legalnie ?

- czy dalej jest możliwość najpierw zagrania na wirtualne pieniądze na betfair zanim zdecydujemy się na grę na te prawdziwe ?

- jakie stanowisko przyjmuje betfair do różnego rodzaju oprogramowań, typu FairBot? I jak to wygląda z technicznego punktu widzenia ? Program łączy się jakoś z betfair i wysyła moje polecenia ? Przez sam program mogę obstawiać czy on tylko w jakiś sposób pomaga w podjęciu decyzji jak obstawić ?

- nie można obracać złotówkami...co robicie, co lepsze ? Założenie konta walutowego i opłacanie go( np. w euro) czy korzystanie z polskiego konta,ale strata kasy na przewalutowaniu ?

Z góry dzięki,

Pozdrawiam !

Odnośnik do posta

13 odpowiedzi na to pytanie

Promowane odpowiedzi

• 1

- jak to teraz wygląda prawnie ? Czy granie na betfair w Polsce jest legalnie ?

No niestety nie jest legalne

czy dalej jest możliwość najpierw zagrania na wirtualne pieniądze na betfair zanim zdecydujemy się na grę na te prawdziwe ?

Tak, musisz pobrać ze strony program Geeks Toy, jest on w tej chwili darmowy. Wybierasz grę na wirtualne pieniądze i wszystko gra :)

- jakie stanowisko przyjmuje betfair do różnego rodzaju oprogramowań, typu FairBot? I jak to wygląda z technicznego punktu widzenia ? Program łączy się jakoś zbetfair i wysyła moje polecenia ? Przez sam program mogę obstawiać czy on tylko w jakiś sposób pomaga w podjęciu decyzji jak obstawić ?

Betfair nie zabrania tego typu oprogramowań, jeżeli o to chodzi. Gdy pobierasz program, logujesz się ,,do niego'' jak na stronie betfair- te same dane. On pobiera informacje nt. Twojego konta, czyli ile masz kapitału oraz wszystkie mecze/rynki dostępne na giełdzie. Po to jest ten program, by przez niego wchodzić/obstawiać na danym rynku. Czy pomaga podjąc decyzję? Jeżeli będziesz puszczał bety to nie, jeżeli bedziesz tradował, to pomaga i to bardzo, choćby przez fakt, że widzisz rozłożenie kasy na drabinie, gdzie ile przyjeło etc. 

nie można obracać złotówkami...co robicie, co lepsze ? Założenie konta walutowego i opłacanie go( np. w euro) czy korzystanie z polskiego konta,ale strata kasy na przewalutowaniu ?

Nigdy nie liczyłem co się bardziej opłaca, ale większość tutaj ma konto w Skrill lub Neteller( najczęściej w €), zamówione karty i tak wypłacają

Odnośnik do posta
  • 0

No niestety nie jest legalne

Tak, musisz pobrać ze strony program Geeks Toy, jest on w tej chwili darmowy. Wybierasz grę na wirtualne pieniądze i wszystko gra :)

Betfair nie zabrania tego typu oprogramowań, jeżeli o to chodzi. Gdy pobierasz program, logujesz się ,,do niego'' jak na stronie betfair- te same dane. On pobiera informacje nt. Twojego konta, czyli ile masz kapitału oraz wszystkie mecze/rynki dostępne na giełdzie. Po to jest ten program, by przez niego wchodzić/obstawiać na danym rynku. Czy pomaga podjąc decyzję? Jeżeli będziesz puszczał bety to nie, jeżeli bedziesz tradował, to pomaga i to bardzo, choćby przez fakt, że widzisz rozłożenie kasy na drabinie, gdzie ile przyjeło etc. 

Nigdy nie liczyłem co się bardziej opłaca, ale większość tutaj ma konto w Skrill lub Neteller( najczęściej w €), zamówione karty i tak wypłacają

Dzięki za konkrety.

Jak to wygląda z tym Skrillem ? Zamawiam sobie kartę...prowadzenie takiego konta i karty jest darmowe, tak ?

A jak to ma się do przelewów ? Przykładowo wpłacam kasę na betfair  i wypłacam ? Na czym tutaj się traci ? Jakie są koszta takich transkacji ?

I przy okazji... dalej ta weryfikacja jest tak nieznośna na betfair? Czytałem gdzie indziej posty, to niektórzy notiarialnie papierki musieli potwierdzać, jakieś zaświadczenia od lekarzy skanowali itd. czy do wpłaty i wypłaty pieniędzy wystarczy jakaś podstawowa weryfikacja ze skanem dowodu i karty ?

I co mam rozumieć przez zdanie " tylko nie wpłacaj środków na konto australijskie " ? Gdzie, co, jak ?

Dzięks

Odnośnik do posta
  • 0

Jak to wygląda z tym Skrillem ? Zamawiam sobie kartę...prowadzenie takiego konta i karty jest darmowe, tak ?

A jak to ma się do przelewów ? Przykładowo wpłacam kasę na betfair  i wypłacam ? Na czym tutaj się traci ? Jakie są koszta takich transkacji ?

Prowadzenie konta jest darmowe, jeżeli chodzi o kartę to płacisz o ile nic się nie zmieniło 10€ rocznie(jeżeli chodzi o Skriil). Musisz poczytać na stronie.

Wpłata i wypłata kasy na drodze Skriil-Betfair jest bezpłatne, nie tracisz nic, nie ma prowizji, o ile masz konta w tej samej walucie. Bo jeżeli jest inna waluta, wtedy no tracisz na przewalutowaniu. Jedynie gdy wypłacasz z bankomau kasę to płacisz prowizję no i wiadomo- przykładowo euro na złotówki przewalutuje Ci po kursie nie najlepszym. 

Wszystko jest na stronie skrilla

I przy okazji... dalej ta weryfikacja jest tak nieznośna na betfair? Czytałem gdzie indziej posty, to niektórzy notiarialnie papierki musieli potwierdzać, jakieś zaświadczenia od lekarzy skanowali itd. czy do wpłaty i wypłaty pieniędzy wystarczy jakaś podstawowa weryfikacja ze skanem dowodu i karty ?

I co mam rozumieć przez zdanie " tylko nie wpłacaj środków na konto australijskie " ? Gdzie, co, jak ?

Jeżeli chodzi o zwykła weryfikację to wystarcza skan dowodu i tyle. Notariusz jest potrzebny dopiero przy pełnej weryfikacji, a ta, jak słyszałeś jest dość ciężka. Po podstawowej weryfikacji możesz grać na rynkach wszystków prócz australijskich. Właśnie na te rynki austalijskie potrzebna jest pełna weryfikacja, bo by na nich grać, musisz przelać kasę z głównego konta na konto australijskie i z tym nie ma problemu. Ale jeżeli chcesz wypłacić tą kasę to musisz mieć w pełni zweryfikowane konto

Odnośnik do posta
  • 0

Tak, musisz pobrać ze strony program Geeks Toy, jest on w tej chwili darmowy. Wybierasz grę na wirtualne pieniądze i wszystko gra

Od niedawna również Cymatic oferuje handel wirtualną kasą :) 
Odnośnik do posta
  • 0

Może głupie pytanie, ale tak jak pisałem zielony jestem póki co w tych sprawach. Do tej pory zwykłą bukmacherką się zajmowąłem.

Możesz jeszcze rozwinąć ten rynek australijski ? Chodzi o założenie konta i granie przez domenę www.betfair.com.au ?

Zakładając konto na betfair.com i obstawiając tamtejsze zakłady nie będę miał nic wspólnego z australijskim rynkiem tak ?

I jak to jest z kontem na Skrillu i Betfair, bo dane osobowe i adres muszą się pokrywać. Więc przy rejestracji tu i tu mam nie używać polskich znaków żeby było wszystko ok ? Bo z tego co wiem polskich znaków na betfair przy rejestracji nie użyję, natomiast przy rejestracji do Skrilla mogę. Więc jak to pogodzić ?

p.s znaki polskie występują tylko w adresie.

Dzięki,

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 0

Nie nie, konto zakładasz na betfair.com i ono jest jedno. Natomiast posiadasz na tym koncie tak jakby dwa portfele- main (główny do wszystkich rynków prócz australijskich) oraz AUS (czyli do rynków australijskich).  By móc wypłacać z portfela main musisz przejść podstawową weryfikację czyli w sumie tylko skan dowodu. By korzystać z portfela AUS musisz przejść pełną weryfikację (notariusz itp). 

Gdy wpłacasz kasę na bf, to korzystasz z portfela main, by korzystać z portfela AUS musisz przelać tam z portfela main kasę, czego na początku nie polecam. 

Także tak długi jak nie przelejesz na portfel AUS kasy, nie bedziesz miał z nim nic wspólnego :)

Nie pamiętam jak ja to robiłem, ale chyba na betfair normalnie używałem polskich znaków

Odnośnik do posta
  • 0

Thanks. Jesteś wielki Sikorrrr :)

Założyłem konto w skrillu, powiązałem ze swoim bankiem...ale teraz pytanie czy ja tak naprawdę potrzebuję ich karty mastercard do betfair ? W końcu tylko będę robił przelewy betfair-skrill-betfair ?

Przelewam kasę ze swojego konta na skrill...i stamtąd do betfair i w drugą stronę...więc karta chyba nie potrzebna ?

Odnośnik do posta
  • 0

No kartę zamawiasz sobie dopiero wtedy gdy w betfair osiągasz jakieś znaczne korzyści, tak by Ci się opłacało. Chodzi o to, by kasę, którą chcesz wypłacić z betfair nie wypłacać na konto :) Do mniejszych sum to się nie opłaca. 

Odnośnik do posta
  • 0

Hmmmm więc jak to najlepiej wszystko zrobić żeby było bezpiecznie( w razie czego żeby US miał problemy z namierzeniem mnie ) i tanio.

Zarejestrowałem się na Skrillu. Podpiąłem swoje konto bankowe BZ WBK ( musiałem je podpiąć chyba ? )

Tam też jest opcja  " dodaj kartę debetową "? Mam kartę też dodać z tego WBK ?

I teraz przykładowo zamawiam kartę Master Card Skrill. Przechodzę aktywację.

Przechodzimy do rejestracji na betfair, tam zapewne będę pytali o środek płatniczy. Podaję tutaj numer tego konta BZWBK czy numer karty Skrill ? Do czego mam się odnieść przy rejestracji  ?

I teraz przelewy... Zasilenie konta Skrill : " zasil konto " , która opcja najbezpieczniejsza i najtańsza ? Czyli normalnie z konta mojego WBK pójdzie kasa na ten elektroniczy portfel Skrill, tak ?

I teraz przelew skrill-betfair-skrill...jaka metoda najlepsza ?

I ostatnia rzecz...to już Sikorrrr pisałeś. Wypłata kasy z konta Skrill... czyli lepiej kartą Skrill z bankomatu niż przelew do swojego banku robić ?

Dzięki za wyrozumiałosć :D

Odnośnik do posta
  • 0

Hmmmm więc jak to najlepiej wszystko zrobić żeby było bezpiecznie( w razie czego żeby US miał problemy z namierzeniem mnie ) i tanio.

Najlepiej na początku nie zamawiaj karty, kasę wpłać za pomocą Skrill, a jezeli będziesz chciał wypłacać to pewnie na początku nie będą to kolosalne sumy, więc spokojnie wypłacisz na konto bankowe. 

Tam też jest opcja  " dodaj kartę debetową "? Mam kartę też dodać z tego WBK ?

Nie, ja mam dodane tylko konto bankowe.

Przechodzimy do rejestracji na betfair, tam zapewne będę pytali o środek płatniczy. Podaję tutaj numer tego konta BZWBK czy numer karty Skrill ? Do czego mam się odnieść przy rejestracji  ?

Przy rejestracji nie podajesz jak będziesz wpłacał/wypłacał kasę. Jest wiele możliwości, do wyboru, do koloru. 

I teraz przelewy... Zasilenie konta Skrill : " zasil konto " , która opcja najbezpieczniejsza i najtańsza ? Czyli normalnie z konta mojego WBK pójdzie kasa na ten elektroniczy portfel Skrill, tak ?

I teraz przelew skrill-betfair-skrill...jaka metoda najlepsza ?

Po założeniu konta na bf i wcześniejszym na Skrill możesz zrobić tak. 

Klikasz deposit(na betfair)- wybierasz Skrill, kwotę. Potem przerieruje Ciebie do logowania na Skrill, wpisujesz dane, i wybierasz drugą opcje (przelewy24), potem wybierasz swój bank, przekieruje Ciebie na stronę banku, logujesz się i wysyłasz przelew. Po chwili kasa jest na koncie. 

Jeżeli chcesz wypłacić z bf na skrill no to klikasz withdraw i opcja skrill. 

I ostatnia rzecz...to już Sikorrrr pisałeś. Wypłata kasy z konta Skrill... czyli lepiej kartą Skrill z bankomatu niż przelew do swojego banku robić ?

Małe sumy to nic się nie stanie (prawdopodobnie) jak bedziesz wypłcał na konto, gorzej jak będiesz kilka tysi w miesiąc wypłacał :) Wtedy tylko kartą. 

Odnośnik do posta
  • 0

dzięki SIkorrrr

Zatrzymałem się na rejestracji przy bonusie.

Idzie znaleźć gdzieś kody promocyjne, które po prostu skopiuje na stronę główną podczas rejestracji czy wszystki te kody działają przy zakładaniu konta z innego linka ?

Gdzie mogę znaleźć aktualnie działające kody promocyjne i które z nich polecacie ?

Pzdr

Odnośnik do posta