Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Błąd Betfair?

Promowane odpowiedzi

Witam,
mam problem chyba z nierzetelnością Betfair i za radą "yavor"-a zamieszczam na forum :)
Zagrałem wczoraj (gonitwa 18.45 Cork, koń Justforjames) back za 2 euro po kursie 19,5 i później gdy kurs wzrósł jeszcze za 2 euro po kursie 25, wszystko pre-play. Po starcie gonitwy ustawiłem laya za 5,10 euro na kursie 15,5 który wkrótce został przyjęty, a przynajmniej nic nie wskazywało na to że jest inaczej. Grałem na stronie Betfair i ładnie mi pokazał greena po 1,03 na inne konie i 10,33 na konia którego grałem. Koń wygrał więc ucieszyłem się, ale za wcześnie. Okazało się że chyba tuż przed startem inny koń został wycofany (czas wycofania konia na screenie to 18.54) i chyba zgodnie z regulaminem przeliczyli kursy. Nie było żadnej informacji na stronie, a laya in-play przyjęło chociaż pokazał się komunikat o Cash Out który widać na screenie. Rozkład greena na stronie napewno nie zmienił się. Przed tym zakładem miałem na koncie dwadzieścia kilka euro, gdy po gonitwie odświeżyłem stan konta pokazało mi -5,78 euro :( Dali mi częściowy kredyt na ten zakład lay ? :):(
Załączam dwa screeny, które mam nadzieję pomogą Wam zrozumieć o co mi chodzi.
Chciałbym Was prosić o ocenę czy mam szansę na reklamację (anulowanie tego zakładu) czy też raczej sobie odpuścić bo szkoda czasu i zdrowia? :)

post-8564-0-58193600-1428381184_thumb.jp

post-8564-0-79357500-1428381199_thumb.jp

Odnośnik do posta

witam,

mam problem chyba z nierzetelnością Betfair i za radą "yavor"-a zamieszczam na forum :)

Zagrałem wczoraj (gonitwa 18.45 Cork, koń Justforjames) back za 2 euro po kursie 19,5 i później gdy kurs wzrósł jeszcze za 2 euro po kursie 25, wszystko pre-play. Po starcie gonitwy ustawiłem laya za 5,10 euro na kursie 15,5 który wkrótce został przyjęty, a przynajmniej nic nie wskazywało na to że jest inaczej. Grałem na stronie Betfair i ładnie mi pokazał greena po 1,03 na inne konie i 10,33 na konia którego grałem. Koń wygrał więc ucieszyłem się, ale za wcześnie. Okazało się że chyba tuż przed startem inny koń został wycofany (czas wycofania konia na screenie to 18.54) i chyba zgodnie z regulaminem przeliczyli kursy. Nie było żadnej informacji na stronie, a laya in-play przyjęło chociaż pokazał się komunikat o Cash Out który widać na screenie. Rozkład greena na stronie napewno nie zmienił się. Przed tym zakładem miałem na koncie dwadzieścia kilka euro, gdy po gonitwie odświeżyłem stan konta pokazało mi -5,78 euro :( Dali mi częściowy kredyt na ten zakład lay ? :):(

Załączam dwa screeny, które mam nadzieję pomogą Wam zrozumieć o co mi chodzi.

Chciałbym Was prosić o ocenę czy mam szansę na reklamację (anulowanie tego zakładu) czy też raczej sobie odpuścić bo szkoda czasu i zdrowia? :)

Otrzymałem wyjaśnienie w tej sprawie od betfair, ja nie znam angielskiego, zrozumiałem tylko że pieniądze staraciłem, zamieszczę ich odpowiedź bo może się komuś przyda:

Late withdrawals are covered in our rules as below.

When there is a late withdrawal, Betfair may not have time to remove the non-runner from the market before turning it in-play. In such cases if Betfair is able to determine that the late withdrawal is a material runner (i.e. a selection with a reduction factor of approx 20% or greater in the win market), it reserves the right to cancel ALL lay 'keep' bets (in both the win and ‘to be placed’ markets) before turning the market in-play. If Betfair does not cancel lay 'keep' bets in the case of a late withdrawal (for example, it may not be possible to know which horse is withdrawn, at the time of the off), any such bets placed before the off and matched in-play will remain at the original selected price. This means that those lay 'keep' bets will not be subject to any reduction factor which as a result of the late withdrawal, will be applied after the completion of the race to bets matched at or before the 'off'.

We were made aware before the start of the race that this horse was a non runner, but as per the above rule if there is not time it will not be declared until after the race.  We would not be able to refund any losses on this market.
Edytowane przez m@rok
Odnośnik do posta