Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Granica miedzy handlem a gamblingiem

Promowane odpowiedzi

Rozmowa z Goferem sprawiła że chciałbym poznać wasz pogląd na ta sprawę. Gdzie wg was jest jeszcze handel a gdzie zaczyna się już czysty hazard? Jak wy rozróżniacie te dwie sprawy? Zachęcam do czynnego wypowiadania się i rozmowy na ten temat

Moderatorów proszę o przeniesienie tematu w odpowiedni dział jeżeli ten jest zły :)

Odnośnik do posta

Myślę, że wszędzie tam, gdzie zamyka się jakiś rynek zyskiem lub stratą przed zakończeniem danego zdarzenia, jest to trading, gdy zostawia się go do końca, to jest to typowanie takie moje skromne zdanie :) bo nawet w preplayu szacujesz, czy kurs podrośnie, czy spadnie i tak samo w grze in play.

Odnośnik do posta

Wydaje mi sie ze nie ma definicji tych pojec ktora dokladnie by je rozdzielała. Moim zdaniem jednak jest miedzy tradingiem a gamblingiem jedna znaczaca roznica.

Hazard jest wtedy gdy gra sie toczy i jestes w 100% zalezny od tego czy pilkarz kopnie pilke prosto czy mu przypadkiem cos nie wyjdzie, to taki dosyc łopatologiczny przyklad ale taka jest moja racja. Trading jest to spekulacja na kursach ktora mozna prowadzic w rozny sposob jednak najwazniejsze jest to ze jest prowadzona bez wpływu druzyn czy sportowcow danego rynku.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
Czyli wg waszych opinii nie istnieje coś takiego, jak trading in-play?

Na pewno dla jednych tak a dla jednych nie.

Jeśli in play grasz jakiś rynek a drugi jako zabezpieczenie to w pewnym sensie jest to trading ale jeśli grasz jeden i czekasz na wydarzenia to nie.

Odnośnik do posta

Do pewnego momentu miałem takie samo zdanie co Gofer. Że tylko rynki pre-play nadają się do czystego tradingu. Po dłuższym czasie i długich przemyśleniach doszedłem do wniosku, że nigdy nie spotkam się z sytuacją samego tradingu. Bo nawet stawiając dwa dni przed meczem na jakąś drużynę i dobrze przewidując trend, możemy zaliczyć stratę. Bo nagle pół drużyny rozchoruje i trend zmieni kierunek.

W każdym rynku jest wiadro albo ziarnko gamblingu :-P

Odnośnik do posta