Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

• 0

ruch kursu w przerwie meczu

taurus

Pytanie

Witam.

Ja po  prośbie...Mógłby ktoś wytlumaczyć mi sytuację dotyczącą ruchu kursów w przerwie meczu ?

Otóż jak zauważyłem, w zdecydowanej większości na aktualnym wyniku kursy spadają. Czasami jednak jest kilkutickowy wzrost. Chciałbym poznać przyczynę tych wzrostow.

Twierdzi się, że ruchy kursów w przerwach powodowane są realizacją zysków przez traderów.

Czy w przewidywaniu ruchu kursu ( jego kierunku ) powinno się posiłkować kierunkiem trendu i ilością kasy na rynku CS ? Nie wiem jak to ugryźć.

Załóżmy taką sytuację : przed meczem na rynku CS był trend spadkowy. W czasie przerwy ( realizacja zysków ) trend powinien wzrosnąć. Ale w wiekszości przypadków tak się nie dzieje. Wniosek z tego, że być może realizacja zysków nastąpiła w trakcie pierwszej połowy.

To by oznaczalo, że aby móc w jakiś sposób przewidzieć kierunek kursu, należałoby doslownie liczyć kasę.

I teraz nie za bardzo wiem co i jak policzyć ? Trzeba by znać ilośc kasy na backu i layu przed meczem i po pierwszej połowie i z tego wywnioskować w którą stronę ruszy kurs.

A może tego nie da się przewidzieć ? No ale z kolei ten ruch z czegoś wynika. Nie umiem tego ogarnąć ...

Odnośnik do posta

2 odpowiedzi na to pytanie

Promowane odpowiedzi

• 0

Jednym ze sposobów na zarobek na przerwie na o/u jest śledzenie ostatnich 5 min I pol i ruch pieniędzy, jeżeli sie przesuwają się tylko boty i brakuje traderów realizujących zyski bądź tnących straty to w przerwie niewiele się dzieje.Najlepszy scenariusz to gol w tym przedziale czasowym najlepiej dla doga na 0-1, wtedy następuje nowy rozkład kasy i duża część grających będzie hedgowała, wtedy tuż przed przerwą ustawiamy się z layem na rynku under, nawet jak będą spychać kurs w dół to uśredniamy kurs i przesuwamy się z layem w dół, w przerwie kurs odbije bo wszyscy będą się spodziewać goli faworyta. z realizacją zysków warto poczekać do startu II pol, bo często faworyt zaczyna atakować a kurs na u/o powinien stać w mejscu przez kilka min, wtedy mamy freebeta z możliwością zarobku na golu, wycofujemy się gdy hedge zbliża się do zera bądź bierzemy kilka procent zarobku w przerwie.

Zaobserwowane na rynkach azjatyckich piłki nożnej.

Odnośnik do posta