Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Kilka pytań początkującego

Promowane odpowiedzi

Witam , jest to mój pierwszy post na forum . Pierwsze styczności z betfair miałem po namowie kolegi który to w ciągu miesiąca dość duża kwotę zarobił grając over 0,5 . Więc i ja postanowiłem zagrac wpłaciłem 10 euro no i zacząłem , ale jak wiadomo początkujący popełnia błędy przegrałem tę kwotę na pierwszym meczu ( pech) i zaprzestałem zabawę z bf . Jednak teraz chciałbym zająć się tym poważnie i tutaj kilka pytań do was .

- Czy warto wchodzić do gry z 10 euro ?

- Jaką strategie przyjąć na początku ( myślałem o back na remis i po bramce sprzedawać )

- Czy jak mam 10 euro na koncie a zobowiązanie 25 euro to zakład zostanie przyjęty ?

- Jaki program pomocniczy polecacie na początek który jest łatwiejszy do zrozumienia dla początkującego

Pozdrawiam Manu.

Odnośnik do posta

Warto wchodzić z 10€ do nauki, przy grze back na remis i sprzedaży po bramce, to byłbyś kolekcjonerem koloru czerwonego, nie zielonego. Zakład nie zostanie przyjęty przy zobowiązaniu 25€ i geeks jest darmowy, więc i dobry na początek. To tak bardzo ogólnie, lepiej będzie jak poczytasz bardziej forum i działy dla początkujących ;)

Odnośnik do posta

Może jeśli chodzi o piłkę kopaną spróbuj takimi popularnymi strategiami jak LTD, czy over 1,5 by Krzysiultd, obydwie są dobrze opisane na forum, przy okazji poznasz zachowania kursów i trochę doświadczenia zdobędziesz

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Nie chciałem już zakładać nowego tematu więc tutaj napisze swoje pytanie . Chciałbym grac re-play przed meczem na MO , CS , gralem sobie na sucho i dobrze mi to wychodziło . Tylko jest jeden problem , mój budżet aktualnie wynosi 10 Euro i tutaj moje pytanie . Czy jeżeli postawie zakład Back po kursie 9,8 za 10 Euro , kurs spadnie i chciałbym kupić Lay za 9,6 nie mając nic na koncie to będę mógł taka transakcje wykonać ? Gdzies obiło mi się o uszy że betfair bierze kasę z zysku na backu jeśli chcemy zagrać na lay ?

Odnośnik do posta
Nie chciałem już zakładać nowego tematu więc tutaj napisze swoje pytanie . Chciałbym grac re-play przed meczem na MO , CS , gralem sobie na sucho i dobrze mi to wychodziło . Tylko jest jeden problem , mój budżet aktualnie wynosi 10 Euro i tutaj moje pytanie . Czy jeżeli postawie zakład Back po kursie 9,8 za 10 Euro , kurs spadnie i chciałbym kupić Lay za 9,6 nie mając nic na koncie to będę mógł taka transakcje wykonać ? Gdzies obiło mi się o uszy że betfair bierze kasę z zysku na backu jeśli chcemy zagrać na lay ?

Teoretycznie to prawda, ale z doświadczenia wynika, że można to zrobić na około.

Dla przykładu podam np. rynek Under/Over 5,5 , kupujesz BACK po kursie 9,8 za 10j, sprzedajesz po kursie 9,6 za 10j. W najlepszym wypadku masz zysk 2j, w najgorszym nic nie tracisz. Po sprzedaży pieniądze wracają na konto, i wtedy możesz zrobić odpowiednią kontrę aby wyrównać 1j na każdą z możliwości. Tak robią np. programy, czasem grając in-play ustawiam się na drabince sprzedając 100%, a dopiero potem "ustawiam" green-booka.

PS. Chyba nie doczytałem (zła godzina! :)). Ogólnie jeśli np. kupujesz BACK, to kupując LAY system korzysta już ze środków "w obrocie", tak jakbyś to sprzedawał. Dlatego można handlować za 100% kapitału.

Odnośnik do posta
Acha czyli teraz mogę zagrać Back 9,8 w CS za powiedzmy te 6 euro i potem zagrać Lay po 9,6 i zrobić równego greena ? Mając 10 Euro na koncie

Kupując za mniej niż 100% kapitału, możesz od razu robić równego "greena", wystarczy sprzedać za trochę więcej, po mniejszym kursie. Jednak jakbyś zagrał za 10 Euro w tym przypadku, to tak jak pisałem, na około, na początku sprzedajesz po niższym kursie za 10 Euro, a potem wyrównujesz na spokojnie, aby był równy "green".

Trochę to skomplikowane. Najlepiej patrzyć na stronie betfaira. Przełącz opcję, aby system pokazywał zyski/straty na bierząco, i wpisuj odpowiednie stawki nie zatwierdzając ich.

Odnośnik do posta

Kolejne pytanie :) Tutaj się zwracam do traderów ( nie wiem czy dobrze napisałem ) o pomoc w zobrazowaniu mi spadku kursu na CS 0-0 . Gdy kurs 4-5 godzin przed meczem wynosi 10,5 Back i 11 Lay , załóżmy że kupuje back i czekam na spadek . Jednak taka rzecz nie następuje i do rozpoczęcia meczu utrzymuje się taki sam kurs jak przy kupnie . I tutaj moje pytanie , wchodząc in play jak się zmienia kurs na 0-0 w początkowych 10-15 min ?

Odnośnik do posta

Oczywiście spada, raz mniej, raz więcej. Ale radzę Ci nie pakować się w in-play na 0:0, gdyż szybko się przejedziesz. Kilka razy wpadłem na golu w 2' czy 3' minucie i całą stawkę szlag trafia. Lepiej sprzedać ze stratą prze pierwszym gwizdkiem.

Odnośnik do posta

Dokładnie. Dzisiaj choćby kupiłem kurs na Under2,5 w meczu AC Milan z Bari i niestety z czystej głupoty wszedłem w in-play. Co prawda w 3' minucie odsprzedałem z zyskiem ale już w 4' padła bramka, straciłbym >45% bankrolla.

Dlatego również, nie polecam. Lepiej stracić 1-2% i odrobić w krótkim czasie, niż >45%

Odnośnik do posta
  • 4 months later...

podepne sie z pytaniem ;)

chodzi mi o stawkowanie, a dokladniej o obliczenie procentu bankrolla, ktorym chce obrocic.

mianowicie, majac bankroll 100E, grajac back za 49E, pozniej lay za 51E, licze ze zagralem za 50% banku, czy za 100% banku?

Odnośnik do posta

Jeżeli masz bank 100 e , z którego to zakupiłeś Arsenal za 50 euro i czekasz na spadek kursu. Po godzinie kurs spadł a Ty kupiłeś laya żeby zrobić greena to na tą transakcję przeznaczyłeś 50% swojego banku. Tak myśle :-P

Odnośnik do posta

tez tak mi sie wydaje. ale w watpliwosc wprowadza mnie fakt, ze grajac back za polowe, nastepnie daje kontre za druga polowe i czy to sie nie sumuje i nie wychodzi, ze zagralem zaklad za 100% kapitalu?

Odnośnik do posta

Wiesz, że mając 100e mozesz zagrać za 99euro i potem to odkupić? Nie musisz mieć na koncie 198 euro na tą transkacji. Giełda "pamięta" twój wcześniejszy zakład i pozwala ci go odkupić za ta samą stawkę. Więc grając za 50e i potem kontrując cały czas operujesz stawką 50e.

Odnośnik do posta