Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Prędkość internetu

cebula87

Promowane odpowiedzi

Witam

Jak wiadomo w profesji tradingu bardzo duże znaczenie ma dobre szybkie łącze. Opóźnienia powstające wskutek obciążenia bądź słabszego łącza praktycznie uniemożliwiają skuteczny trading ( tenis, konie).

Zakładam ten temat aby każdy kto chce zrobił sobie test szybkości łącza.

Najlepiej na jednej stronie , ja proponuję tą:

http://www.speedtest.net/index.php

U mnie wygląda to tak :

speedtestn.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jak widać prędkość zabójcza mimo iż mieszkam w akademiku( w aka są zazwyczaj kosmiczne lącza). Jednak o tej porze są spore przeciążenia. Nie wiem jaki wynik widniałby gdyby test zrobił o 12 w południe. Dziwi mnie że nie wyświetla mi Krakowa a Czechowice-Dziedzice, mieszkam bowiem w Krakowie.

Od razu pytanie czy kogoś interesuje zwiększenie prędkości neta( mobilny internet czy jakieś inne ciekawe opcje) , sam się nad tym zastanawiam a może ktoś jest obyty w temacie i może mi coś poradzić.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Pamiętaj, że szybkość internetu jest najbardziej ważna podczas gry na rynkach in-play, wtedy są duże wahania kursów w krótkim czasie, i warto mieć szybki internet, do łapania "ticków". Jednakże, moim zdaniem można również zacząć zabawę przy wolnym łączu, grająć pre-play. Wystarczy ustawić odpowiednie wartości w programie, i program sam sprzeda/kupi kurs o odpowiedniej wartości.

Najważniejsza moim zdaniem jest sprawność łącza, aby po prostu działało. Aby nie było przypadku, że kupujesz kurs, i nie możesz go sprzedać ponieważ nie jesteś wstanie wejść na rynek. Szczególnie grając dużymi kwotami, dlatego lepiej mieć zawsze jakąś formę zabezpieczenia np. w postaci internetu w komórce.

Odnośnik do posta
  • 3 months later...
Pre-play mnie nie interesuje. Temat powstał z myślą o tradingu in-play gdzie każda sekunda jest ważna( tenis, koszykówka)

No właśnie, gofer na swoim pokazie Tradingu Live powiedział, że ma łącze na światłowodach. Zastanawiam się czy nasz monopolista TP wprowadzi takie rozwiązania do swojej oferty, czy nadal będzie tak jak jest.

Odnośnik do posta

No właśnie, gofer na swoim pokazie Tradingu Live powiedział, że ma łącze na światłowodach. Zastanawiam się czy nasz monopolista TP wprowadzi takie rozwiązania do swojej oferty, czy nadal będzie tak jak jest.

Ostatni mój filmik, który jest w dziale video trading handlowałem na neo 6mb i teraz cały czas mam takie łącze. W akademiku miałem światłowody.

Odnośnik do posta

Jak dla mnie szybkosc internetu przy in-play jest bardzo wazna. Jak gralem w domu na neostradzie to byla tragedia. W akademiku mam bardzo dobry inetenet i mi jakos lepiej sie wtedy gra. Nawet tak prosta sprawa jak stransmija live. Moge sobie wlaczyc nawet 3 okienka na bet365 i nic mi nie przycina a na naeostradzi juz tak dobrze nie bylo.

1168565308.png

Odnośnik do posta

Ja mam na stancji internet z sieci kablowej o downloadzie 6Mb/s. Wystarczy na 3drabinki i z wykresami. Ale i tak najważniejsze jest odświeżanie programu. U mnie 60-100ms to standard umożliwiający mi bezproblemowe handlowanie, lagów prawie zero.

Odnośnik do posta

Witam, wróciłem na weekend do domu i pojawił się problem z internetem. Odświeżanie w geeksie mam na poziomie 200-400ms i co kilka sekund ponadsekundowy lag! Co ciekawsze, gdy ok. 8. rano odpaliłem laddera to program działał w normie - czyli 60-120ms i zero zawiech, a po południu zonk! W tym samym czasie sprawdziłem połączenie na stronie ping test.net i ping na Maltę - 87ms, a do Manchesteru - 56ms. Podobnie jak przez cmd -> ping www... Nie wiem o co chodzi. Wkurza mnie to bo na koniach "szarpie" ladderem. Internet mam od Multimedia Polska. Ze względu na to, że rano ping rano jest ok. to wykluczam konfigurację połączenia. Wina chyba leży po stronie providera. Mieliście podobny problem? Dało radę to naprawić? Bodajże ludzie grający w gry online mają często podobne problemy z wysokim pingiem.

dzięki!

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

Mówisz bez problemowo? To się cieszę, bo miałem wątpliwość. Jestem biednym polskim studentem, mieszkam na stancji u rencistki i stać mnie tylko na 1mb połączenie, bo 6mb dostępne za 60 zł. Na razie łapię zrywający net od kumpla 2 piętra niżej, ale na tym zupełnie się nie da handlować i zamierzam założyć 1mb na czas nieokreślony, bo w przeciągu kilku miesięcy będę zmieniał lokum. Ktoś ma inne zdanie na temat tego, czy 1mb da radę?

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.