Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Zima z Tradingiem...?

Kido

Promowane odpowiedzi

Ostatnio na forum poruszylem temat przeprowadzki na okres zimowy do jednego z cieplych krajow takich jak np Malta lub Bulgaria. Czy ktos jest naprawde chetny wydostac sie z obecnej codziennosci i wyemigrowac to jakiegos cieplejszego miejsca na okres 3-6 miesiecy. Dobrze by bylo jakby z 3-5 osob bylo chetnych wtedy mozna by wynajac jakis wiekszy apartament lub domek.

Jakies konkretne przemyslenia :)

Pzodrawiam

Odnośnik do posta

Ciekawy pomysł. Najważniejsze było by ustalenie zasad koegzystencji i tego czy mamy jakieś wspólne cele związane z tradingiem, czy traktujemy to jako wypoczynek. Ogólnie w jakimś tam stopniu jestem trochę zainteresowany.

Odnośnik do posta

Glownym celem bylby wlasnie trading. Ktos zapewen powie eeee tradowac to ja moge z domu. No wlasnie kazdy moze i kazdy to robi. Chodzi o to by polaczyc trading z wypoczynkiem i korzystaniem z zycia. A nie ciaglym przesiadywaniem przed kompem.

Co do koegzytencji wiadomo trzeba by sie spotkac z zainteresowanymi osobami i porozmawiac. Jesli opcja wyjazdu by doszla do skutku. Mozna by mniej wiecej zrobic tak ze lecimy tak jak pisalem 3 max 5 osob. I wynajmujemy cos by kazdy (rzecz oczywista :D) mial swoj pokoj i do tego duza kuchnia z 2-3 lazienki i salon w ktorym bylyby "bojowe narady"  Co do tradingu to kwestja otwarta czy np siedzimy na tych samych rynkach, jakos sie wspomagamy, czy raczej indywidualnie kazdy sobie rzepke skrobie.

Cala ideologia to by polaczyc przyjemne z porzytecznym i miec "good time"

Odnośnik do posta

Osobiście myślałem też o czymś podobnym, ale dopiero na zimę 2016. Ten rok dla mnie odpada, co do malty znajomy ma tam dom, który wynajmuje więc jeżeli była by jakaś zainteresowana grupa osób to na priw mogę podać szczegóły. 

Odnośnik do posta

Fajny macie pomysl, szkoda ze 3lata temu nikt nie chcial posmigac :(

generalnie problem będziecie miec z tym ze: wiekszosc fajnych miejsc w europie jest nudna poza sezonami turystycznymi, te ktore nie sa- to wyspy (malta,cypr np) ale na wyspach internet dziala slabo,niestabilnie (nigdzie sie nie spotkalem za moich wojazy po azji zeby dało sie komfortowo grac na bf, aczkolwiek w europie poza ibiza nie bylem na innych). Te fajne i faktycznie cieplejsze kraje jak hiszpania czy portugalia nie dadza pograc bez vpn, ale to jest do przelkniecia jeszcze przy dobrym necie, a poza nimi europejskie "cieple" kraje zima wcale nie sa takie ciepłe:P

P.s. Btw 5 traderow na 1 kwadracie - dom wariatow na 100% z tego wyjdzie :D 

Mimo wszystko mam nadzieje ze wam sie uda!

Powodzenia :) 

Odnośnik do posta

Witaj Zajczyk!

Ostatnio byla tutaj mowa o Tobie a w sumie ciekawosc gdzie sie podziewasz...

3 lata temu kiedy z Toba rozmawialem chyba po Twoim 1 powrocie z Tajlandji mialem tez taka chec i pomysl na wyjazd. Ale Ty jakos znikles i potem juz nie byl poruszany temat na forum odnosnie przeprowadzek wiec to wszystko tak ucichlo.

Masz racje odnosnie tych internetow ale Malta z tego co ja doswiadczylem i pamietam ma zajebiscie dobry net. Zawsze cos sie wymysli pozasezonowo. Traderzy zrobia sobie wlasny sezon w zimowym okienku.

BTW gdzie jestes teraz..?

Pozdro

Odnośnik do posta

wkrecilem sie na ostro w kitesurfing i caly ten rok praktycznie jezdzilem po miejscowkach(glownie turcja, egipt, cos tam w europie tez, a na dniach dakhla w maroko) obecnie jestem tez w trakcie przeprowadzki na Tarife, gdzie spedze przynajmniej rok jak wszystko sie uda. Takze nie jest wcale jakos specjalnie nudno w tym smutnym jak pi**a swiecie :P 

To musicie powysylac saperow albo wszyscy leciec jako saperzy w 2-3 miejsca ktore sobie obierzecie i wtedy zdecydujecie. Bulgaria to sciek, przynajmniej okolice Warny (chyba najsensowniejsza lokalizacja), polecam za to do sprawdzenia Konstancje w Rumunii- dzieje sie i fajne laski :) Malta chyba jednak bedzie najciekawszym pomyslem 

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.