Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Długo nosiłem się z decyzją, czy założyć ten temat, ale przekonał mnie cel jaki przyświeca całej inicjatywie, a więc promocja tradin w kraju nad Wisłą. Jak zapewne wiecie, takie szkolenia już od dłużeszego czasu są organizowane w Anglii ( dot. akurat wyścigów konnych) i nawet jeden z naszych rodzimych traderów w niej uczestniczył. Zobaczymy czy to sie przyjmie u nas...

Mój znajomy z mecz.pl organizuje takie szkolenie i prosił, aby napisać o tym parę słów. tutaj macie potrzebne informacje: http://zmarcin.w.interii.pl/szkolenie_wta_trading.png

I jeszcze pare słów od autora :-)

1.Szkolenie dotyczy w głównej mierze (90%) strategii handlowania in-play, głównie na rynku Match Odds, ale również na rynku Set Betting i Game Betting. Omówię istotę strategii, plusy, minusy, ryzyko i sytuacje, w których poszczególne strategie najlepiej stosować

2. Dlatego WTA, że w WTA siedzę od kilkudziesięciu miesięcy, dlatego WTA, że jest to zupełnie inny handel niż w przypadku tenisa męskiego, przełamania są jednym z kilkunastu elementów

3. Darmowe szkolenia - polecam iść na szkolenia organizowane w ramach EFS (Europejski Fundusz Społeczny), jednak tam nie uczą jak zarabiać na meczach tenisa ziemnego, chyba, że mi umknęły jakieś nowe szkolenia

Widzę, że części forumowiczów udziela się polski syndrom - jak trzeba płacić, to nie idę.

Po podliczeniu kosztów wychodzi, że 420 zł jest ceną poniżej moich kosztów (dla niewtajemniczonego cuuly: zakup sprzętu: laptopa, rzutnika multimedialnego to wydatek 10 tysięcy PLN (rozłożony na kilkadziesiąt szkoleń, podnosi cenę każdego szkolenia, plus dochodzą koszty wynajmu sali, cateringu, materiałów dla uczestników), poza tym jeżeli dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem, to oczywiste jest, że każdy, kto chce skorzystać, to za to płaci)

4 Zgłoszenia do niedzieli 07 listopada włącznie, bez napinki, bez agresji, bez kompleksów, jak piszą kibice Tura Turek , jeżeli ktoś chce skorzystać to się zgłosi, a jak nie, to nie

Ja osobiście jestem zdania, że jeśli ktoś chce sie uczyć tradnigu, to niekoniecznie musi wydawać środki na szkolenia tego typu. Najlpeszy przykład to ludzie od nas z forum :-D Poza tym zderzenie takiego "świeżaka" z rynkami in play tenisa, może być bardzo frustrujące i bolesne. Tym niemniej, jeśli ktoś sie zdecyduje na taki kurs, niech koniecznie później zda relacje czy było warto i jaka jest merytoryczna wartość tych prelekcji.

BTW. Może ja sie nie znam, ale końcem listopada nie ma już zbyt wiele spotkan tenisowych :lol:

A jakie jest wasze zdanie nt takich płatnych szkoleń?

Odnośnik do posta

na pewno ciekawa inicjatywa. Nie zgodzę sie z opiniami że jest to karalne bo jest to reklamowanie hazardu. Naturalnym kierunkiem rozwoju będzie powstawanie profesjonalnych grup traderskich w naszym kraju a co za tym idzie i firm które oferują kurs. Wszystko obija sie tylko o to żeby to wszystko mozna było robić legalnie :)

Z chęcia przeczytam komentarze po szkoleniu i podsumowanie przez zmarcina

Odnośnik do posta
Nie zgodzę sie z opiniami że jest to karalne...

Karalne! :lol: To ktoś ostro przeszarżował.

Ogólnie, moim zdaniem szkoda pieniędzy na takie coś, skoro w większości przypadków opisane tam strategie można znaleźć w internecie (włączając w to angielsko-języczne strony), i myślę, że również na tym bazuje autor kursów. Jedynie na co bym się skusił to konie, na tych rynkach moim zdaniem liczy się najbardziej doświadczenie, tak więc i szkolenie miałoby rację bytu.

Odnośnik do posta